Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, July 29, 2008

More Fun Park @ chuck E cheese


Last Friday as usual we went outing...but this time no more shopping ..we just had some fun entertained our Balqises.... decided to go out after Asar , so around 5.30pm we get out from the house and Daddy took us to Abhur...had some superlicious , heart tempting ice cream 
( believe me....there were so many flavour u can choose from...yang tak pernah org buat ice cream pun ada such as..Tembikai....and some other name that i cant recall! )
After that we headed to this Chuck E Cheese which we really wanted to go to this place for the 1st moment we saw it last 2 mths ( masa ni saya baru sampai and we accidentally terlalu depan Chuck E Cheese nih ) from Abhur to that place took abt 45 mins jugak coz the road was jammed  ofcoz.....it's weekand!so arrived there abt 8pm...just nice for us to have our dinner ....( in our program, today we wanted to bring both balqises to Aziz Mall again to entertain them....so suppose after dinner we would go to Aziz Mall )
But to our surprised , this Chuck E Cheese was BIG...and inside of it...it was awesome....it's full of all the games that balqises wanted to play...and termasuklah..."up-down up-down " adik tuh also ada , the place was also had a "surau"in it so senang nak solat....so they were very happy and daddy felt so 'lega' coz xpayah nak pegi Aziz Mall dah...all in ONE...senang citer...

Haaaa.....ni aksi minah genit nih..org suh makan dia pi lari sorang2 naik benda tuh....Adik ana ni mmg jenis berani skit....dia mmg xkisah kalau duk sorg2...kalau pi toilet xbukak lampu pun dia selamba jaa 'wee2' lam tuh..sampai kdg2 saya cari dia xjumpa...( coz dia masuk toilet xbukak lampu, igt kut tarak org...dah laa jenuh panggil xmau nak menyahut!) ....kalau dulu kat KL..masa daddy kat sini...kami 3 beranak jaaa kat sana..kalau pi shopping complex..dia akan lari laju ke depan....jenuh laaa nak ligan dia.....sama gak kat sini.....dia xheran apa pun...jenuh gak laaa nak duk terpekik2 panggil dia....kita punya takut kut2 dia ilang kaa apa...dia buat muka selamba jer....sembunyi2 bawah rak2 baju....eeeiii......geram tau ngan minah nih!kalau tanya dia...dia akan jawab...
"xper aaa...adik sukerrrr!!!!" ~~~~mcm mana nk marah kalau dah itu jawapan dia!
Balqises with daddy...hari Jumaat  jaaa laaa kami dapat jln lama skit...coz the only day yg daddy cuti.....sini susah woo nk cuti coz depa ni jenis...keje jarang cuti only weekend laa....then cuti pjg terus sebulan ( tu yg depa pi bercuti2 ke Malaysia tuh....) makanya daddy pun kena laa ikut style keje org sini.....maka balqises ni hari2 membilang hari bila nk sampai ke hari Jumaat....
Kat chuck E cheese tu we ordered Pepperoni Pizza , Buffalo Wings and Beef Sandwich....tu pun xabis makan...terpaksa tapau bawa balik....mommy & daddy kena paksa ngan anak2 suh makan cepat2 coz depa dh tak sabaq nak main...eeiiii....1st time tau si Humairah ni nak makan cepat2...( minah ni suka makan lambat2...she likes to enjoy her food~~~kadang2 bisa buat mommy naik darah woo!!!

Lepas makan jaaa...daddy pi tukaq token makanya daddy jugak laa yg layan anak - anak dia.....mommy xkuasa dah...lenguh aaaa.....depa ni mmg xtau penat kaaaa?heran tau!!!adrenalin bergerak laju sungguh kut hangpa dua org ni noooo.....hmmmm!!!???
Yippi..akhirnya Adik berjaya gak naik "up down - up down" dia nih.....mujuq kat sini pun ada....so xyah laa kami sambung plak pi ke Ajis Mall dia tuh....kalau xsampai ke  tengah malam nak ke sana pulak ( coz daddy dah janji ngan dia....and dia tau..if daddy promise selalunye daddy tepati promise dia....not like mommy nih....dia tau mommy ni selalu ngelat....huhuhuh...i know2...my BAD! )
And  they went off....huhuhu...uwaaa....mommy serius seriau tau.....anak - anak ni mmg sungguh relax...( bab ni kompom ikut pak dia....not mak dia.....huhuhu..kalau ikut mak dia sure duk meraung ataih tu..coz gayat!huhuhuuh )


Balqises ataih kuda Mr. Gapetto ( yg tukang buat Pinnochio tuh ) punya laa tinggi horse nih...mcm naik real horse.....huuuuhuhuhuhuhu
Muka mommy & daddy yg penat melayan anak - anak yg xtau takut nih...semua depa pulun nak naik....dah laa satu token bersamaan ngan sr3....bayangkan laaa duk pi buang duit gitu saja.....hmmmm.....daddy dia kata..sekali sekala layan anak2 bg diorg happy....(iskkk...cuba2 layan mommy yg nak macam2  nih ..."daddy...sneakers A*DO !!!!isn't that make u remembering something!"sekali sekala ....wakakakakkakaa ~~~~melampau kata hubby!! )


Benda alah ni xtau laa nama apa...tapi bila balqises insisted nak naik gak...daddy allowed kan....bila dh naik tu.....UWAAAAAA...mommy kat bawah ni punya saspen.....dh laa diorg dua jaa kat atas tuh...lama tau spaceship nih duk bergayut atas tuh....sampai satu ketika saya dah nak pi ke pak guard berdekatan ( seee..how paranoid i am...) tapi hubby pegang tangan xbagi pi..dia kata..
"mommy nih..relax laaa.....kalau benda tu rosak xkan laa dia bg budak2 main!" ----alasan yg sangat kukuh ni....ok2..i wait patiently......balqises dua org kat ataih tu pulak duk bangun duduk duk expolore spaceship tuh...duk tarik gear laa..tekan segala butang ( maybe they thought benda ni pun sangkut....cuma they more calm than mommy! ) seeing them bangun duduk tu...lagi laa saya seriau..tinggi ok spaceship tu naik....huhuhuhu.....and atlast turun gak spaceship yg meng'saspen'kan mommy nih.....sampai bawah jaa depa terlompat2 excited.....well maybe it's a GREAT experience for them....

6 comments:

zuraini said...

wow...best giler.
kami pn gayat naik up down tu masa kat genting. berani gila anak2 hangpa ni. tabik spring ndoi la..

Nina Hashrom said...

farah, it's so nice to have food which is halal everywhere! it's very hard here for us, so bila nak mkn pizza kena tunggu balik kl jer. mengindam kjap i tgk u punye pizza..uwaa..heheh
another thing, it's always mummy that over protective against their children, but for my case..i think im a more relax mom..the daddy is over protective..i rasa kalau ryan naik rides tu daddy dia yg cuak kot..hahah

shaf said...

aiya... apsal background pink..tulisan putih.. susah mau baca la.. terkial2 aku dok baca...

@cu SaYaNg said...

teringt masa 1st time naik solero space shot..tobat x mau naik dah

Kyled said...

humairah nampak sweet sgt dlm gambar ngan shidi n adik ana.. lady like gitu! :)

aramis2177 said...

Zue & Piah :
tulah kan.....naik solero tu mcm nak tercabut urat2 tengkuk nih....bdk2 ni relax jaa..ofcoz laa ride ni pun dah nama utk bdk2...hehehee
Nina : thanx for dropping by.....by the way..tu lah...i mmg over protected nan diorg nih...tambah ngan seriau lagi...hehehhe..juntox mmg relax...dia kan Mr. Cool Guy!hehehheheheee
Shaf : Thanx comment..aku mmg tunggu feed back org nih..hehehee