Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, July 17, 2008

mari menjawab tag -from Tinie

Opppss Tinie...
sorry laa wey aku baru jawab tagged hang nih.....hmmm...kena sstudy dulu apa nk type nih.....hehehhee
anyway..here it goes....
1. Nama Timangan Saya
Hmm...nama timangan saya banyak....sebab nama FARAH HASLIANA BT ABU HASSAN tu panjang..jadi macam - macam laaa dipanggilnya...saya kategorikan je lah sonang sikit...
Family saya - dari kecik  sampai sekrg saya bahasakan diri saya " ADIK".. coz atas saya abang, and bawah saya adik lelaki saya which gap kami 6 tahun...so melekat laa panggilan adik tu kat saya....tapi kalau ngan adik - adik saya and cousin2 yg lebih muda dari saya....saya bahasakan diri saya "KAK NA / KAK YANA "....
Makcik - makcik / Cousins yg tua : YANA / ADIK. .....
Family inlaws - Memang  saya bahasakan FARAH laaa....ngan anak2 sedara  ofcoz jadik 
" AUNTIE FARAH "
Frens : Dr kecik sampai skrg most of my frens panggil saya FARAH jugak...seingat saya jarang bebenor ada org panggil saya ngan nama HASLIANA....
Hubby : oopsss....heeeee....kalau tgk kat HP dia...dia save no saya ngan nama " MANJA" (mcm laa manja bebenor saya nih..chit!!! ) tp kalau kat umah depan anak - anak dia panggil 'mommy' , kalau anak2 xde..dia panggil "sayang" ....pheewits!!!!tapi kalau duk depan family dia,  dia panggil saya 'sayang / farah' ...tapi kalau depan family saya dia panggil 'yana' gak.....

2. Saya seorang yang.....
berjiwa lembut though saya nampak kasar dr luaran , lomantik , jiwang...sensitip wooo and happy go lucky....tapi saya kdg2 agak baran xkena gaya.....hahahhaaa....

3. Insan istimewa di mata saya...
Dah tentu2 laaa parents saya, suami saya , anak2 saya , kawan - kawan saya.....and sapa saja yg berbuat baik kat saya....hehehhee

4.Lagu kesukaan saya ...
Macam tag yg saya penah buat dulu...ni antara lagu2 faveret saya

5. Makanan faveret saya....
Haaa..bab ni i like!!!! saya memang kaki makan....bukan makan pakai kaki yer, tp tu lah hakikatnyaa....saya mmg sangat suka bab - bab makan nih.....antara faveret saya...saya suka mkn anything to do with meat..gamaknye tuh laaa saya cepat baran tuh kan....saya suka makan sushi....raw salmon , hmm...i like!!!!kiranya....sapa2 yg belanja saya mmg xrugi....hehheheee...
TAPI...akan ada hari2 yg saya xrasa nak makan apa2 pun..penah 2/3 hari saya xsentuh nasi...xmakan apa2...makan yg ngarut2 jer....hmmmm...kata laa saya pelik...saya memang pelik!

6. Warna faveret saya...
hmmm....yg ni pun mcm banyak.....coz saya bukan jenis yg gila satu warna saja.....apa saja yg menarik depan mata and cantik....saya suka....tapi kalau bukak lemari baju saya...maybe nampak byk warna purple or biru kot.....tapi baju warna lain pun ada gak...saya xsuka ngan satu kaler saja....coz bg saya..kadang2 kita perlu pelbagaikan warna baju kita....nampak mcm diri kita lain2 jer.....hehehee....kalau baju ijo , rasa mcm Earth DAY aje ..kalau baju pink..ala2 barbie....kalau biru ala2 mood layan blues ....kalau purple tuh ..terasa cam comei....kalau warna kuning ...rasa hidup sgt ceria.....so warnai lah idup anda dgn pelbagai kaler.....hehehehheee

7.  3 benda dalam 'HANSBEG' saya ..
 - Wallet saya
 - HP saya 
 - Passport ( duk sini kena carry benda tu pi mana2 pun..WAJIB! )
and byk lagi laa....ala - ala poket doraemon tuh....hehhehehe

8.  Kali terakhir saya menangis....and sebabnya!!
Hahahhahaa..ni baru pagi tadi....coz saya layan Cd WINTER SONATA episod 18 sekali lagi          ( saya dh pun abis khatam semua 20 episod tuh semlm.... ) reason saya nangis?Hahahhahaaa.....ontah laaa jang oii.....Gila ke hape kan...tgk citer segitu leh nangis sungguh2.....huhuhuhuhu

9. Sapa saya nak tag???
hmm....sapa2 yg baca n nak buat kira saya tag dia laa tuh..sila laa yer....coz nanti saya tag korang...ada lak yang ngeluh xlarat buat..hehehhehee.....

hmmmm...setel laaa tuh tag aku tinie....kira ok laa kan nih!

oopss...nak amik kesempatan ni nak wish 
" A very happy birthday to :
Makteh Ilah 
Yazid ( husband CT 5Rose )

And sesapa lg yang sambut birthday dia hari ni 17/7 nih....kami doakan moga kalian happy always n sentiasa di bawah Lindungan AR- Rahman! 

5 comments:

Irma said...

hang ni rajin sungguh update blog..
:-) baguih, baguih..

Linda+Ghazi said...

thnksssssss........

farah hantar 1st e-card tu pn org dh suke..siap bgtau kenkwn lagi..dh dpt card birthday hehe..yg 2nd tu lg sukeeee..thnks a gazillion yer! ni buh plak kat Blog! lagi kami sukeeee... tenkius tenkius...

last but definately not least..kisses fr adik n myrah ey..

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah from dublin.. :)

JHaZKiTaRo said...

hey.. thanx for adding my link.. i'll do the same.. :)

TiNiE said...

farah..bagoih...good job..hahahaha