Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, July 12, 2008

Serafi Mall
















Last week kitaorg jalan - jalan gi Serafi Mall..niat nak cari skit barang - barang untuk nak kirim kat nizar bawa balik kat family di Malaysia,tapi dalam cari2 barang tu ada gak incident yang sangat2 XBEST , ada laa sampai buat darah i naik ke kepala...uishhh...berasap telinga i tau!!!!eeeiiiiii.....senang citer...kesnye saya mmg nyampah tahap maksimum ngan perangai certain2 arabs kat sini...diorg ni mmg xrespect pompuan langsung , and org ASIAN ni dorg pandang rendah mcm laa kita xde duit....saya mmg berangin kat situ!!!
kisahnya bermula... aiseh....mcm penglipurlara laa plak kan...
ada stu kedai ni yg jual towel2, bedsheet n set toilet yg sangat cantek2 laaso saya mmg dah niat lama nak beli utk mak saya so sampai je sana terus tuju masuk kedai tu.....dah pilih2 sumer mana yg berkenan...tunggu punya tunggu sorang pun xdatang layan kitaorg..sabaq lagi....
then lama sangat tunggu saya panggil laa one of salesman situ( diorg duk bz layan pak2 arab yg lain..kita ni diorg buat bodo jer )
so saya cakap..saya nak set nih..tolong wrapkan...( kalau dah cakap gitu dah sah2 confirm kita nak beli kan!! )
tapi dia boley kata..
"Okey, one minute aaa!"( kepala hangguk ko seminit..aku tunggu dekat 10 minit dah nih ! )
pastu yg saya lagi bengang tahap GABAN tuh dia boleh plak pi duk layan arab2 ytg belum tentu nak beli tuh...duk tunjuk yg tu yg ni...mana2...kita yg confirm nak beli dia xlayan....
xke SAKIT HATI ....
last2 saya nyampah sangat..saya tarik tangan husband....blah kuar dr kedai tuh.....
bila dia perasan saya blah kuar baru dia terhegeh2 nak panggil...time dia panggil tu saya cakap dia 
" No i dont want!!!" sambil jegil mata....huhuhu....camna laa muka saya gamaknye mcm tuh...hahahhaaa...biar padan muka dia ...dah sah2 ko terlepas ratus2 ringgit..aku nak beli ko xlayan!!!!
so dengan hati yg sedekit berasap tuh...saya gi jln kedai sebelah...kedai ni ok laa...dia layan baik skit..siap bg kan bakul bila nampak saya penuh tangan pegang benda sumer...CUMA masa nak bayar tuh...
kita pulun Q dr belakang panjang,sabar tunggu turn kita kan...elok sampai turn saya ajer ada plak PAK ARAB ni potong Q ..letak barang dia....
Aik....tak ke berangin balik?bila tgk camtu cashier tu tanya saya sapa dulu nih ( cashier tuh Filipino so dia leh cakap English )so saya cakap
" I dont know whether he's queing or not...and I DONT THINK HE"S QUEING! ( time ni suara saya dah mcm menjerit dengan harapan pak arab tu dengar...( malangnya dia maybe xpaham omputih..so dia buat dunno ajer)eeeiiiii...sakit hati tau...yang herannye pesal org xleh nak tegur ke perangai diorg yg macam BAGUS KEKONONNYA nih...xper2...pas ni aku belajaq bahasa arab aku maki ko setaman pak arab..siap ko!
haa...memang husband dah sound awai2 duk sini tahap kesabaran kena lain mcm skit..kena sabar byk2....tp tu lah kan..kalau dah selalu kena gitu..xleh tahan wooo...naik darah gua tau!!!!
dah setel beli - beli sumer barang sambil pusing - pusing tuh terjumpa lak diorg buat pameran gambaq kat sini....Cantek sgt pics dia.....hehehheee........




Tengok laaa balqises nih....syok dapat duk lam keter racing nih......kebetulan diorg ada lak buat show kat sini...hehehhee.....tengok muka adik ana.... expression muka dia!!!hehehhee.....dia memang suka buat expression muka.....ambik feel....hehehhehhee

Dah penat pusing - pusing & sopping -sopping ...balqises ni mintak nak lepak kejap kat depan big screen yg mmg ada dlm Serafi Mall nih...dah pulak ada cartoon Tom & Jerry fav diorg ( fav mommy dia jugak ) ....so daddy layan laa anak - anak dia nih while mommy pi tapau Krispy Kreme sedozen.....tapi buat dua kotak..satu untuk makan supper kat umah nanti sambil layan movie...and satu kotak lagi untuk uncle nizar which we suppose to meet him  the next day nye kat MEkah.....with that..saya sambung in next entry .................

2 comments:

@cu SaYaNg said...

memang hang kena banyak sabaq..dok sana perangai depa memang ada setengah tu macam lahanat ckit...hahhaa...kasaq betoi bahasa aku..sama kasaq dengan perangai depa

aramis2177 said...

Piah
wakakakaakkaa..mmg lahanat sungguh!!!sakit ati aku kat sini....bengang takdak tahap dah nih!!!!