Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, July 9, 2008

Ladies Gathering at Kak Salmi's

Last Monday, ( which is my birthday ) all of US...Kak Pady , Kak Dayang , Makteh & I got invitation for 'makan - makan' at Kak Salmi's house....no..no..no..dia bukan buat sempena my birthday yer....hehehehee...memang adat kat sini kalau ada any of Malaysian yg akan back for good, diorg akan buat makan - makan...either with men or without men.....hehehee..mcm kali ni all ladies....tu yg 'open' semua tuh...hehehhee....and actually this was our 1st time attending such functions...so tidak laa tau gini gayanye...mujuq tak underdress...coz diorg ni sumer luar aje pakai arbaya...dalam tu ...uisshh..semua lawa - lawa.....hahahhaaa....


ooppssss.....sebelum - sebelum ni saya duk sembang - sembang ngan makteh...yg kami kebuluq nak makan laksa.....makteh pulak dengan bubur kacang dia......sekali bila sampai sini...mak aii.....semua makanan yg diidamkan ada....yippi...TQ bebanyak laa kak salmi...hilang rindu kat bumi tercinta Malaysia sekejap....hehehheee...i really felt like HOME!tengok ni....licin okeh pinggan saya..harus licin kuah laksa itu saya hirup...hehehheheee.....


and usual the balqises ni asai ada kawan ajer diorg memang happy....ni with Erin..anak kak dayang....same age with humairah, boley laa diorg geng....memang dah kamceng dah diorg nih...since 1st time they met..terus ngam....hehehheee....


Look at the marvelous food here.....sangat banyak yer...ada nasi tomato with ayam masak merah , kuah dalca , bubur kacang , laksa , kuih - muih ( kuih cara , jelly , karipap , puding dll ) and macam - macam lagi laaa......sangat2 kenyang okeh!!!!hehehehehee


Yezza.... ni lah tuan punya rumah tuh  the one yg pakai tudung tu ialah kak salmi....hehehhee....you're such a GREAT HOST laaaa..!!!!!!!!!Tq bebanyak yer....
it was a great day to berkenal - kenalan with other ladies.....we had fun...heheheee......oopsss......there are more pics....and more story...i cont in next entry laaa.......coz now have to serve dinner for my family.....later2 yer...

4 comments:

Harni Safarina said...

Happy belated birthday!!

dah 29 kan? huhu..samala kita. dah nak menjangkau 30-an. rasa mcm tua ja, tapi perangai mcm budak2 lagi..heheheheh..

aramis2177 said...

Harni :
Aiseh...kalau 29 muda lagi laaa i...ehehehe..farah sebaya ngan nazmi laa...sudah 30...uwaa....sudah pun masuk angka 3...tp yg betui...perangai mmg masih kanak2 lagi.....huhuhuh..bila laa nk berubah nih!!!!!

Diamilikku said...

kak farah..
memang style kat sana mcm tu ehkk...pakai arbaya tapi dalam dress up..
cousin sone lecturer kat madinah pun slalu citer gittew..heheheh...

TiNiE said...

faraaahhh...sedapnyer dpt makan..yg penting freee...pehtu ladies day jerrrk...ok laa..enjoiceeesss!!!