Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, July 26, 2008

Menghiburkan Balqises

Around last week we went to this AZIZ MALL which located not so far from our house....besaq mall nih...macam - macam ada....branded stores & boutique xyah cakap laa....segala brand ada...plus....ada gak ice skating n FUN PARK for the kids ( banyak gak mall sini yg ada indoor park nih ) so Balqises ni as usual mmg ni lah gheja depa kat sini....mana mall yg ada park ni..depa sure nak singgah...so mommy & daddy layankan ajer laaa.....( kalau x...ade jer yg sebut nak balik KL..huhuhu )
This was the 1st ride yang diorg naik....SUMPAH masa tengok bendalah ni mommy ingat biasa2 ajer....sekali bila budak - budak ni dah naik..MAK AII...lajunyaa dia pusing...dah tu tinggi pulak dia duk naik turun tuh.....mommy & daddy yg kecut perut tgk anak2 ....huhuhuh...mommy yg duk terjerit2 suh depa ni jgn lepas tgn ke apa ker.....hold on tight!waa..serious seriau saya dibuatnya......tapi depa relax jaa..siap gelak2 lagi..( erk!!! am being paranoid..mommy yg gayat sebenaqnyaa...huhuhuh )
Ni biasa laaa...Horse Ride nih..yg pusing2...mcm kat IOI MALL tuh....depa mmg suka naik nih..since kat IOI MALL dulu...( maklumlaa..IOI MALL tu kan dekat ngan umah kami...so selalu laaa singgah kalau bosan2....huhhuhu.....arghh...i miss that place!!! )



heee....see..myrah with her action....dia naik sorang2....mmg dia berani skit dari adik......coz Horse Ride nih ada 2 tingkat..so kami pilih tingkat atas.....tinggi laa plak....huhuhu...Sumpah mak dia yg gayat...dah laa baru sudah makan...adehh...fenin!!!!!
Huhuhuh.....Adik belagak laaaa..mommy duk sebelah...bila mommy kata nak mommy nak duduk jer..dia terus saspen...hehehhehee.....daddy ngelat....sebelah Humairah tu ada kerusi...so dia duduk situ..xaci tau!....mommy yg ala2 fenin duk pegang adik...kalau gini baik mommy naik sekali horse adik tuh..( kalau aku naik..confirm sumer pak2 arab sini xtgk tempat lain!wakakkakkaka )
Oopppss...this was something like "SOLERO SHOCK"  yang ada kat Genting tuh...(sapa yg penah naik dia tau camna...oppss...i penah naik tau..huhuhuh...gilosss seriau...!!! )
And Humairah insisted nak naik gak ( mommy mcm xbagi coz ...AGAIN.....AM BEING PARANOID!!!) Daddy as usual...dia suka anak - anak dia lasak...mcm dia laa..so he gave permission to her.....suka laa anak itu.....adik ana xnak naik....takut katanye....Tengok muka Humairah tuh...relax jer...( ke dia takut xtau laa plak! )
Penat gak melayan diorg nih...kad access ( sini pakai jenis kad tuh ) tu pun still berbaki..means kami kena datang lagi sini...and Adik Ana selalu ajak daddy datang lagi coz this happen to be her Fav Mall.....
"Daddy....adik nak pegi Ajis Mall( anak jawo sungguh ko nih adik ! )....adik nak main yg Up..Down...Up..Down tuh !! " (she's refering to that solero shock ...agaknye nyesal xnaik ngan kakak dia tadi! )
Disebabkan melayan balqises ni lama sangat...mommy xsempat tau nak nyinggah butik N*xt...huhuhuh...skrg kan musim sale....huhuhu....xper2...kita dtg lagi yer daddy Ajis Mall nih....huhuhuhuh

5 comments:

TiNiE said...

woowowo..menakutkan ok...tapi okla..ada gak tpt yg leh recall tpt kat KL nih...aiyoo 'up down2' tu cam kat berjaya times square tu..apa DNA mix ke hapa..giler laa...aku penah naik sekali..aku rasa aku takkan naik dah kot...huhuhu

yatie rahman said...

beraninya balqises naik segala mak nenek pusing2 tuh...hafiy nie gayat ya amat...

aramis2177 said...

Tinie : hahahahahaa.....memang pun..aku penah naik yg kat Genting tuh...rasa makanan yg lam perut pun sama up-down up-down..huhuh.......aku pun tobat gak xnaik dah..huhuhuhu!

yatie : hehehehee..tu lah...depa ni xtau takut laa plak...ingat kut serik dah xnak naik kaa apa...rupanya xpuaih2 lagi..iskkk...heran betui!!!!

shaf said...

heheh..bawa jer anak2 kau tu ker AJIS mall..tapi make sure sebelum SALE habis... boleh lah hang shopping kat NE*T butik..heheh... sambil menyelam sambil minum air... hahahah

hanizura said...

sakan sungguh balqises...