Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, July 21, 2008

Illa Liqa' uncle Nizar


I JUST LOVE BEING GIRLS!!!!!
















 On last Friday we went to send Nizar n Co balik Malaysia...after almost 2 weeks dia buat umrah kat sini......so before tuh kitaorg kuar awal skit(selalunya kul 5 ke atas baru kuar..tunggu lps asar..kedai baru bukak )..after semayang Jumaat...siap2....terus kuar...and mommy pun ngelat hari tuh..xmasak lunch...coz pagi tuh dah masak nasi lemak....so kitaorg lunch kat one of Thai Restaurant ni..ORIENTAL RESTAURANT ...kedai ni sgt dekat ngan umah kitaorg..jalan kaki pun boley.....hehhehee...ni lah kedai yg saya boleh makan koewteow goreng....nyum2....sangat lazat tau!hehehe..leh laaa lepas gian kalau tingin tuh...tapi time makan tu lupa plak nak amik pic dia..nanti laaa bebial saya pi lagi saya amik yer....
















Hehehhehheee...look at these balqises.....siap bergaya sakan diorg ni.....masa ni around kul 3.45 pm.....matahari terik atas kepala....paneh....maybe around 40+ celcius kut.....tu yg adik ana cilok my sunglass tuh..so skrg....daddy, u better buy them each one laa.....suka tul tau bdk kecik ni cilok mommynye sunglass....dia kata...
" dah daddy xnak belikan adik spec...adik pakai laa mommy punya! :-p "
huhuhuhuhu..seriau tau tengok aksi balqises nih....To Auntie faizah... yg kakak tuh yg baju warna fefel tuh..adik warna putih....diorg ni mmg rata2 org kata TWIN...kat sini pun org arab akan tanya...."sawa - sawa?" - means..sama ker??huhuh...jenuh nak cakap yg sorg nih 5 yrs yg adik dia 4 yrs....huhuhuhu....tu ari masa uncle nizar memula jumpa diorg setelah lama xjumpa..dia kata adik dh nampak lagi besar dari kakak...agaknya si adik ni sure ikut belah daddy dia.....ragam skit..si kakak ni sure ikut mommy...ala2 kecik ajer!tapi ..kecik ke mommy nih?uwaaaaa...TIDAKKKKKKKK......!!!!

Actually ni kat one of mall kat Balad...kitaorg gi cari kurma  nk kirim bg nizar suh bg family kat Mesia.....and kebetulan sekrg sudah masuk SUMMER SALE.......waaa..best ok...
sale sini mmg betul2 murah.....50% - 70 %....bayangkan Levi's pun ada sale...ZARA , U2 , GAP , G2000 , ESPRIT....arghhh......mmg sangat2 irresistable laa.....CUMA..yg xbestnya.....susah sgt nak dapat saiz saya tau....kalau ada pun samada terkecik sgt or besar sgt....eeiiii.....tensen betui....kalau tang kasut tuh lagi laaa...mmg sgt2 FRUST tau...coz so far yg saya berkenan sumer tarak saiz..paling kecik 36...saiz kaki saya 35...uwaaaa...sadis tau!!!!huhuhuh...
After dah cari - cari barang sumer..kitaorg meet up with nizar n co kat Airport ...
Ni masa kitaorg ajak Uncle nizar with his mom & auntie gi lepak2 minum kejap before diorg masuk ke balai berlepas tu...flight diorg kul 2.30 pagi waktu Jeddah...so at that time baru kul 10 mlm.....kitaorg yg belum dinner nih...supper terus kat situ...huhuhuh...

Huhuhu....Best Buddy FOREVER.....dari sekolah menengah diorg ni kawan....and Nizar always been there for us , he's always been a very gud uncle to balqises  ....Thank you nizar....and kami sempat kirim sekotak barang2 utk family di Malaysia....syukran nizar!!!!

Uwaa......sangat sedey tau bila tengok org balik mesia....huhuhhh..bergenang air mata tau...tingat kat tanah air tercinta....huhuhuhu...
Utk Nizar....
" Hangpa kata nak mai lg kan thn depan.....WAJIB tau...mai jgn tak mai...kami nk kirim mcm2 lagi nih...hehheheeeeeee....!!!"

5 comments:

ina k said...

pandai la cik farah teka.. mmg ina kassim pon :) kalau nak contact pakai email dik_na7@yahoo.com.. kalau pakai office nye mail kureng privacy sket..

TiNiE said...

wei farah..ish laaa..anak2 hang..menggewdikss sungguh di bumi arab saudi tuuu..dah la mommy depa boh baju seseksi...tapi anak2 aku pung apa kurengnyer...cuma dok di bumi mesia jerrr...jenohla nak pantau anak2 dara nih...

@cu SaYaNg said...

wei...awat adik makin gedik?hehehe..mesti ikut hg kn...hahahaha...wei, dh esprit sale tu..beli le hbad utk aku satu..yg mana hg nmpk lawa tu sambaq la satu ek...mis u

aramis2177 said...

Ina kassim :
makasih singgah sini...nanti farah add address email ina naa.....singgah2 laa selalu na!!heeeee

Tinie: uiks.....wakakkakaa..tu laaaa....anak2 zaman laaa...sumpah aku xajaq tau!

Piah : heeeee.....ya kaa ikut aku?adehh...TIDAKKKKK.....weih...nanti aku pi masuk kedai ESPRIT tuh aku usha2 kanutk hang naa....

mama_danish said...

tgk org balik mai sini...meleleh ayaq mata kaa??? bila balik sini?