Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, May 8, 2010

Farewell Party.....

( WARNING - Ini Entry Bergambaq)
Farewell party kitaorg ni actually dah lama planned.....tapi asik xmenjadi2 jer...last week masa hi-tea tuh kitaorg terus je pakat.....nk buat mlm nih ( Jumaat )....so terus je...nak jadik kan jugak kenyataan....akhirnyaa.........dapat gak berkumpul semua org...kalau x...ada je alasan diorg nih..esp geng2 bujang laa.....haishh....nak jamu makan pun susah tau!!! :p
Kami geng2 wanita nih sumer yg jadi tukang masak ( yer saya separuh jalan jer sebab daddy sangat mithali tlgkan :p )  so semua pakat2 ler masak...ala2 potluck gitu....... bila letak makanan...MAK AIII....penuh meja...siap kena amik extra table lagi..bersusun dr ujung sana sampai ujung sini....haaaa....mmg kenyang makan!!!!!!Seee.......berderet2 jer.....

Siap ada teh tarik tuh....ehsan dr Hj. Shahrani.....mujuq la ada gak nak tlg ringankan beban kaum2 ibu nih!!! :))))))
Kami siap request suh dia buat 2nd round teh tarik tuh.....weehehhehhee..........kalau org yg buatkan sedap ajer rasanye!!!!!



Kanak - kanak ribena yg sungguh happy dapat main2 laaa.......walaupun kira mcm almost everyday gak depa nih berjumpa...tapi main xpenahnye puiah...haih budak2!!!
Tengok apa yg depa duk mesyuarat tuh....duk plan strategi perang ke apa....
Dah ala2 pengganas dah.....siap senapang sorg satu ( yer...balqises pun ada senapang sorg satu! : p ) Mujuq xbawa bom jer.....ni kalau ada polis mai check ni naya jer......mujuq xde rampasan kuasa berlaku...mana tau depa ada plan mau rampas kuasa dr adults ker....hohoho.......who knows...KIDS RULE ke....
Depan pintu umah saya.....kitaorg buat kat 4th floor.....so ladies makan kat umah saya...men makan kat luaq.......kitaorg bentang carpet depan tuh.....
Posing xhengat punya banyak....tiap kali berkumpul...yg tuh la gheja kitaorg...iskkk.....masalah sungguh!!pehtu bukan satu camera lak tuh....sorg satu camera...pehtu satu camera tuh plak nak suh snap 2/3 kali.....haaa....ko senyum laaa puiah2...naik herot2 mulut tau!!!!
Uiissshh..memang seronok lerr dapat makan & berkumpul mcm nih ( tho rasanya selalu kami gather2 nih ) tapi selalunya xde la formal gini....kalau kumpul pun takat hi-tea jer..takde pakai lawa gini......hehehehe...ni dah mcm nak RAYA pun ada......huhuhuh...makanan lak punya laa banyak...memang kenyang.....saya makan sampai TIGA..diulang type....TIGA pinggan yer......nasi bukan sikit2 tau....penuh pinggan i bubuh!!!!Before tuh melantak bubuq lambuk Kak Aida semangkuk.... haaa.....pehtu disambung ngan bubuq pulut itam lagi....pehtu makan pecal lagi.....fuhhhhhh.....gilaaaa...xhengat aku melantak!!!!
Bila dah habis sumer tuh.....kami pulun tapau food lak....rasa2nya food yg ditapau tuh cukup  la kiranya kami leh rest xyah masak untuk 2/3 hari...hahahhaa...ulang2 makan yg sama..dengan syarat buh lam freezer...insyaAllah elok lagi kan!!!! DASAR PEMALASSSSS.................

5 comments:

Diamilikku said...

farewell untuk apa nih sis??? tapi memang tgk lauk2 tu meriah tak ingat...uishhh sedapnya ... kalau sone pun lupakan dietku..makan je semua tu...hahahhaha

aramis2177 said...

sone, farewell ni utk kitaorg sumer....sumer dh nk abis kontrak soon.... :(

Diamilikku said...

that means..kak farah nak balik msia dah ke

ietafakyra said...

oooOOoo... best222 asik makan ja korang nih. apa lagi, balun ja la kan, esok2 tk tau bila lagi mau berjumpa nih. apapun selamat kembali ke tanah ayaq noooo! *huggssss*

aramis2177 said...

sone: yer...maybe soon..tapi xkompom lagi!
ieta: yezza...betui! sok2 dh blk mesia ntah bila nk jumpa.....xmau kirim apa2?