Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, May 5, 2010

Tatakkkkkkkk.........oooo Tatakkkkkk!!!


Owwhhhhhhh......saya tgh di awang-awangan!!!!!!
Nak tau kenapa??? 

Sebab tadi masa saya tengah gi jenguk kakak2 dia duk tiduq...tetiba minah toncet nih sebut....
" TATAKKKKK.......TATAKKKKKKKKK!"

Owhhh....sunnguh sweetttttt!!!!!!!Melayang2 rasa bila dengar.....oh...cepatnye budak ni membesar.....even sekarang ni pun dia dah boley main ngan kakak2 dia......
Ada satu citer kelakar semalam.....waktu tuh saya tengah nak tidokan si Raisha...tetiba si Faihana ni menyelit....nk duk bertempek sekali...kakak humairah biasa la dia...layan tv kat hall....minah ni mmg suka nau tgk tv...tp last2 dia leh je r terlanding depan tv tuh....haishhhh
Berbalik ke citer nak tidokan raisha tuh....selalunya saya selalu memain dulu ngan minah kecik nih...tanya la mana lamp, mana aircond...nanti dia tunjuk la semua....
Pehtu bila si Faihana ni ada semalam....dia kata...
" mommy...raisha nk kena exam nih!Meh adik ( dia masih bahasakan diri dia adik ngan saya & hubby , tapi ngan raisha pandai lak dia tukar kak ana ) tanya dia eh!"
Saya pun ikut la kata dia...tengok apa dia nak buat...
Sekali dia tanya raisha....
" Sha...where is lamp?" Raisha pun tunjuk laa lamp.....
" Ok...Kak Ana bg tanda right!"
" Sha ...where is aircond???? "Tetiba raisha tunjuk kat saya....terussss.....
" Haa....Ni Kak Ana bg wrong? Sebab Sha salah....."
" Mommy...adik dah corrected dah raisha punya exam! " dia dengan lagak ala2 pegawai JPJ nak test kita drive tuh...siap gaya pegang pen n kertas tuh.....time ni saya dh nak gelak guling2 dah..tapi saya tahan ....mujuq lampu dah padam...dia xnampak saya dah tesengih2 dah....
" Raisha ni xstudy laa....tengok Raisha dah dapat no 2 dah....." saya yg terpinga2 terus tanya dia...
" Sapa dapat no 1st?"
Dia jawab ngan selambanya......
"ADIK la...sebab adik lagi pandai dr Raisha!!!!!Tengok adik tau mana lamp..mana aircond!!!!Haaa..adik laa 1st!" iskkkk....iskkk.......apadaaaaaa kak Ana nih!!!!!!Mai celah mana dia dapat no 1 tak tau..... time tuh saya mmg tergelak besaq..tp sebab muka dia serius jaa...so saya cover ngan bantai!!! Hohohoho...ada je Faihana nih...tu tak lawan cakap ngan dia lagi....tengok la sapa menang...dia akan tanya sampai laa kita terdiam terkedu dibuatnya!

5 comments:

Diamilikku said...

hahahahahah...nanti suh cikgu faihana mai buat test kat alesha pulak naaa kak farah....ekekkekek..lawak sungguh la adik ana nih..sone boleh terbayang muka dia duk tanya kat caca tuh...

aini said...

hahhaha....pandai kan faihana ni...;)
sha pun dah pandai panggil kakak kan...so sweet...;)

ietafakyra said...

cumilsss! well, kakak2 mmg la begitu... byk akai. n lepas ni chacha lg advance sbb kakak2 dh perturun ilmu kat dia sepsiap! cumillllllllllllssss...

Naddiea said...

kak farah,faihana ni ada harapan jadi cikgu ataupun lecturer ni..hehe..

raisha pun dh pandai panggil kakak dh.sat ja dh besaq si raisha tu..

@cu SaYaNg said...

nasib baik la raisha mmg betul2 maksud kan kakak...bayang kan kalau dia cakap 'tatak' tu 'katak'...macam mana la agak nye hang melompat kan...hahahahaa