Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, May 4, 2010

sebab perut otak binasa......

Last Friday kitaorg gi cari balqises ni punya barang2 utk buat project diorg kat sekolah for this term....nak senang dapat bahan2 seperti yg cikgu dia nak...kitaorg pegi jer terus ke kedai buku yg cikgu dia suggestkan....kat situ mmg area ala2 bollywood sket....mostly sumer kedai indians.....kedai baju2 pun sumer jual baju ala2 bollywood.....
Maka bila dah ke area sana...saya suggest kat hubby jom pi pekena nasi beriani kat Kashmir Nights Restaurant ni...duk baca kat paper reviews dia..org kata sedap ....so cam best gak if dapat cuba nih....so b4 keluaq umah dh tgk kat google earth bagai..siap hafal no fon dia sumer.....
Jadi lepas settled beli brg balqises...kami pun terus ler nak menghala ke restaurant tuh ( seperti yg ada lam google earth )...tapi rasa2 mcm xjumpa terus call restaurant tuh..tapi mamat tuh cakap satu haram xpaham...dia cakap arab..tapi slang mana tak tau....last2 hubby kata kita redah jer lah...jalan berpandukan google earth kat phone je lah...suka hati laaa daddy....
Malangnya....jalan pi jalan mai.....seperti berpandukan phone tuh..kami ikut jalan yg google earth tunjukkan tuh..tapi bila sampai tempat tuh....NAHHHH KO..tanah lapang wehhhhh...apakahhh ini???sangat menakut kan wehhhh...TIDAKKKK...dengan sapa laa daddy cakap tadi daddy oiiii! iskkk...takkan google earth salah kut.....tapi takkan kuar reviews kat paper kot.....mcm2 laa telahan kami dua org buat....."kedai tuh xwujud laa , kedai tuh berhantu laaa...bla..bla...." weweeeeehheheee...mengong laki bini!
Balqises dua org tuh dah sakit2 perut lapaq.....sian depa...last2 kami decided pi Red Sea Mall....jauh weh pusing...sesat2 tu ada laa lebih sejam setengah...haish.....patutnya lalu ja mana2 'drive thru' tapau makanan..awat laa otak xberfungsi tak tau......nak gak tunggu sampai destinasi pi mentekedarah ....
So sampai Red Sea mmg kami terus cari port nak melantak..nak pi food court dia cam dah bosan...asik2 sama jaa semua food court..last2 jumpa laaa 'PANE CALDO' nih.....xpenah try lagi....masuk je lahhh....

Muka masing2 kelaparan....otak pun dah nak jam xto nak makan apa.....last2 amik lasagna , lamb chop & pizza jaa.....bila food sampai sumer makan mcm xberapa jer...gamaknya perut masing2 dah masuk angin.....huhuhuhu......last2 pizza tuh ditapau jugak!!!!!!!!



Lepas makan terus round2 situ...hubby duk survey brg dia...kami ikut je lah dia....dari satu kedai ke satu kedai....tapi kedai yg betui2 dia jumpa 'benda' dia nak tuh tutup sudahhhh...sian daddy.......dah la kempunan nak pekena nasi beriani....nak tgk 'brg impian' dia jugak xdapekkk......muncunggg muka kawan!!! :p Si Raisha gak yg happy xhengatttttttt.........and balqises yg dapat berlari sakannnnnnn!!!!!


Xpa laa daddy.....kita jalankan lagi 'misi mensurvey' kita yaa.....satu Jeddah kita ronda cari naa.....mommy takde hal.....sebab sambil nyelam kita minum pi lah ayaq segelas dua!Takde hal aih..... :p 

4 comments:

Diamilikku said...

huuuu...musykil nih citer kak farah nih...atau mungkinkah dek kerana kelaparan kedai tu tersleit di mana2 mata kak farah ngan abg CD tak dapat menangkap imej restoran itu...muahahahahaha...takpa..lepas ni pi cari lagi naa restoran tuh

@cu SaYaNg said...

ala..sian nye..kempunan beriani
tak pa balik mai sini bulan 7 nie makan puaih2 beriani tu

Naddiea said...

Kak farah,sila la beli encik GPS utk memudahkan perjalanan.hehehe...shepah pun naik konpius baca crita kak farah.takut pun ada haih.sapa la yg berckp ngn husband kak farah.hantu arab kah??hehe...

apa2 pun raisha tetap maintain happy ceria dia tu nooo..sgt cumil!!

aramis2177 said...

Sone: tak sure laa.....plak kedai tuh kat ner.....tgk kat map mcm ada...tp bila sampai tanah lapang...ntah..pelik!
piah: mmg xsabaq aku nk balik mentekedarah makanan malaysia nih!!!!ehh..beriani makanan malaysia kan! ????
shepah:weehehhehe....hantu arab kahhh? haaha....xto laa...maybe kedai tu ada..tp ada org pi salah tag kat google earth tuh kot!