Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, May 15, 2010

geli gatekah??????...kelopak garamkah????

uwaaaaaaaa......tolong - tolong......
saat saya menaip entry ni...sambil - sambil tangan tergaru sana...tergaru sini........dari semalam xlena tidurku...sebab seluruh badan rasa miang semacam.......gatal semacam jer......tapi saya tahankan hati...buat2 pejam mata...tp xjalan gak......till  now balqises already went to school pun rasa gatal & miang tuh tak ilang2 gak....
aduhaiiiii....awat laa tak tau....dah xlarat nk garu dah nih...sampai the whole body dh jadi macam udang kena bakaq nih.......merah menyala2 dah nih...huwaaaaaaaaaa....kenapakahhhhhh?????
Puaih dr semalam saya duk pikiaq...saya ada makan benda salah kaaa? tapi bila pikiaq2 apa yg saya dah makan....sama ja macam hari2 lain menu yg saya masak & makan...xdak extra - ordinary pun.......
apakah yg trigger gatai nih? iskkk....xdapek den nak jawab aihhh.......
Pagi tadi dlm pkl 3am gitu..saya ada cakap kat hubby (and ofcoz dia dh lama zzzzzz time tuh ) yg saya gatai2..naper ntah...
Dia yg lam mamai2 jawab..
" mami kena geli gate ( kelopak garam ) kot....pi lumuq ngan ayaq garam...."
Huh...xkan laaa pagi2 buta nih nak pi lumuq ayaq garam.....dah plak buat time tuh raisha nk minum..sian kawan...silap2 susu dia masin.....weehhehhee......jd saya tahankan jugak...
Pehtu tetiba hubby tanya...
" Mommy tak kena ulat bulu kan???"
"Celah mana nak kena ulat bulu plak daddy???"
" Mana tau kot2 mommy lalu bawah pokok kaaa......."
Ya Allah ....bertuah sungguh laki aku nih....daddy oii.....celah mana laaa saya nak lalu bawah pokok..dah sah2 malam tadi masa kuaq pun pi beli barang dapur kat Danube jaa...mana ada pokok...yinnaaadeiiii.....
Kalau mommy leh lalu bawah pokok...mommy berenti dulu bawah pokok tu siap bergayut bagai.....paling2 sure mommy snap pics 2/3 dulu.....jakun sebentar daddy oiii....
Haishhh....nampak nau laki aku nih mamai......
Disebabkan lena saya yg xlena tuh laa....pagi nih rasa nak tumbang jaa...nk pitam la tuh! terus teguk milo balqises nih....dapat la bertahan sat...

Alamak......chupchup.....nak pi tiduqkan cha2 sebentar....cont satgi........
.
.
.
.
.
.
Ok Sambung balik....
Sesambil tiduqkan raisha tuh ternampak lak ada losyen serbaguna ALLANO tuh ataih meja....lepaih raisha tiduq ja terus saya lumuq satu badan losyen tuh.......
Nahhhhh....sekarang ada sket kurang laa gatai2 tuh.....tidak kaaa.....dah sket lagi leh kawan ngan monyet2 di hutan nun( ceruk mana nak cari hutan kat sini  :p )......pasni hopefully dapat la saya lelapkan mata barang dua tiga jam.....kalau tidak satgi kul 3pm balqises balik jenuh xdak apa nak makan....sian anak2ku......
Being far away from homeland with no one to depends on,  i cant afford to be sick ....as the QUEEN of the house saya tidak boley sakit lama2....kalau sakit pun harus pejamkan mata....set in mind....SAYA TIDAK SAKIT.....dengan anak - anak kecik...dengan hubby yg gheja from 6am-7pm yg opisnya nun jauh 100km...xleh nak balik senang2.....and tak leh manja2,ngada lebih2 nak itu ini , nak dipamper bagai....SAYA HARUS KUAT......demi anak2 yg 100% bergantung kepada saya......
YES, I AM A SUPERWOMANNNNNNN!!!! Somehow u have to believe it Farah whether u like it or not! :( 
Tapi hakikatnya saya hanyalah manusia biasa yg pasti ada ketikanya diuji Allah untuk sakit & lemah.....sabar lah wahai hati!!!!!!

3 comments:

Diamilikku said...

okay jugak ada reply dari abg cd...kalau mizan ka..lena tak sedaq apa dah haiii...(tapi time bangun bancuh susu anak dia okay plak tak mamai)...

Be strong kay kak farah...insya allah...semua ok..kak farah kan semangat waja....

suzzsuzie said...

terasa-rasa gatalnya...geli gate ni merebak kan? klu garu dia berjangkit........

ietafakyra said...

uuiisshhh... sian aaaiihh! sabar yer kak, mmg dugaan lah kalo sakit2 tu sgt seksa rasanya, nak pulak kita ni dahan tmpt anak2 bergantung. semoga kak farah sekeluarga dilimpah rahmatNya.