Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, August 30, 2008

Homemade salmon with white sauce


Hmmm..ni ada lagi satu homemade salmon with white sauce......oleh kerana kami sekeluarga ni memang 'hantu' makan salmon ni.....so pegilah cari kat Carrefour ikan salmon nih...memula ingat nak makan raw gitu ajer..buat ala - ala sushi tuh..coz dah lama sangat tingin nak makan...tingat plak kat SHOGUN kat OU tuh.....tapi bila terkenangkan xde wasabi sumer...so cancel laaa.....saya browse internet cari resepi mcm mana nak buat white sauce nih.....so cari  punya cari...saya jumpa laaa resepi ini.....mmg sedap laaa


well.....a picture worth a thousand words kan....ehhehehheheee........sapa nak cuba sila laaa 
Balqises & hubby mmg enjoyed makan salmon ngan sos putih nih...sedap.....side dishes tuh saya buh mixed vege & capsicum jaaa.....malas abis laa nih....hehehhehheee.....

To all yg nak resepi sos putih ni...click here...tq to skyblue for the recipe!

7 comments:

@cu SaYaNg said...

wei..
sejak hang dok jauh nie
mcm2 hang maska no
baguih2..
makin improve heheheheheee

aku pun nk jd mcm hang gak la
lepaih abih diet nie :D

amalz said...

wey sedappnyaaa! aku nak try gak la tp salmon mahai la. dh la depa juai kecik..takpa aku nak try gak..

aramis2177 said...

Piah,
huhuhuh...tulah bila duk jauh ni mana nak sama ngan duk kat sana..so terpaksa laa aku asah bakat sampai tajam..kalau harap nak makan kat luaq jaa..jenuh laaaa wey.....huhuhuh....tapi piah..salmon ni baik utk org yg nak diet...
hang grill saja pun sedap sgt2.....

Amal...
hang mmg kena try nih....dah laa sgt senang....sedap lak tuh...sini salmon leh tahan gak laa harga dia..tp kalau nak makan kat luaq lagi laa mahai...so baik buat sendiri...huhuuhuhh

mama said...

mana link dia..aku nak resipi..

shaf said...

salmon plak.. sedap sey... favourite ni.. cuba hang bagi resepi kuah yg sedap gila tu.. aku nak try gak nanti..

aramis2177 said...

Mira & Shaf...
amik resepi dia kat link yg aku buh tuh..hang click kat link'click here' tuh......cuba jgn xcuba naaa

shaf said...

hehe..ok dah dapat.. link dia tersembunyi.. nanti aku try laa...thanks..