Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, August 24, 2008

little hummer

this is our little hummer.....the Phil & Teds

ini bukan backpack yerr....
kanak - kanak ribena ni yg tengah excited ngan 'hummer' diorg....xsabar nak suruh daddy pasangkan little hummer nih......
pulun daddy nih pasang tayar dia......tekun yer daddy...
Aduhai hubbyku........terbongkok2 daddy.....pasangkan benda alah nih....bila nak siap nih???
Setelah almost 15 mins daddy bertungkus lumus .............
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Yezza, akhirnya.....siap pun!!!!tadaaaaaaaaaaaa...memperkenalkan balqises little hummer nih....
kitaorg beli benda alah nih ( though diorg ni dah besaq2 ) adalah utk preparation masa nak buat haji nanti ( InsyaAllah kalau tiada aral melintang ) coz masa tu mmg kena banyak berjalan....and kitaorg duk tanya2 kawan yg dah penah buat ada anak macam mana diorg bawa masa buat haji..diorg sumer suggest suh bawa stroller.....
tu laaa pasainye kena beli gak....memandangkan Phil & Teds ni ada discount ( which sebelum ni xpenah pun ada ) and dia gak ada banyak function....and can last long....means...even nanti diorg ni dah besar...and by that time InsyaAllah dah ada baby lagi...benda ni still leh guna for newborn baby till toddler children....so sangat2 practical laaa kan...

And balqises ni sangat2 happy.....coz diorg dah xyah nak berjalan penat2 lagi..kalau xsebelum nih kalau diorg letih or nanguk...mommy & daddy paksa gak jalan...kalau xlarat....duk aje umah..hahhahahhahhaaa.....skrg ni..mommy & daddy plak yg xde alasan nak bagi.....huhuhuhuhu

4 comments:

as said...

Farah,kami memang bekenan gila la ngan buggy nih.......nak belllllllliiiiiii.....
berapa ha harga buggy nih??kami nak beli untuk anak kami nnti :)

Irma said...

cun kan buggy nih? one of our shortlisted .. tapi akhirnya kami sambar bogaboo bee sbb easier nak turun naik flight.

tapi this phil&teds ni best sbb mmg hard terrain semua boleh hantam. ish.. murah ka kat sana??

yatie rahman said...

wahh..bestnya farah dah nak buat haji...mmg lawa la phil n teds nie...kat uk pun mahal buggy nie...

adik na dah 5thn ker? tua dr hafiy ler...x bole hafiy nak ngorat...hafiy kalo tgk gambar2 balqises dengan pose mcm2..dia akan tanya..sapa tu mama?? tersengih2..anak saya mmg suka layan romeo...

aramis2177 said...

As...
kami beli buggy nih coz sgt practical.....leh tahan lama sampai anak2 seterusnya...hahhahaaa
laa ni kat mothercare tgh sale....tp hanpa kena pi tgk kat butik2 yg besaq....coz yg kecik takut takdak...harga dia laa ni half dr harga asai.....

Irma...
hehhehee...yg ni kalau buang yg blkg tuh lipat jd kecik gak laa...peh tu jadi cam beg leh tarik....aku browse kan tenet n cari info baru confirm beli...make sure betui2 practical.....coz nak tahan lama kan....dah harga pun leh tahan kan.....huhuhu..tp yg bestnya all terrain tuh laa.....indoor & outdoor sumer boley!

yatie....
laa ni sini ada sale buggy nih...tu yg terus sambaq tuh...kalau ikut harga asai mcm xmampu gak nak beli.....ni sebab half price kan...
anyway..adik ana ni sama hafiy laaa....4 yrs kan thn ni....dia bulan 3...hafiy bulan brp?hehehhee.....berkenan kaa hafiy?hehheheee....hafiy hensem sangat....ramai yg berkenan satgi..jenuh berebut...hahahahahhahaa