Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, August 4, 2008

Late Celebration of daddy's birthday!

This was on last Sunday..we celebrated daddy's birthday...xde apa yg special pun...cuma kitaorg gi dinner kat 'Restoran Cabai' , Falasteen Street jaa.....i guess 'restoran cabai' kat sini rasa dia sama jaa ngan 'restoran cabai' kat sana....harga dia pun lebih kurang sama......kalau dulu mommynye birthday dinner kat 'Selasa Ruby' tuh...so nak bg fair and square...kami pilih laa 'restoran Cabai' ni pulak for daddy's...hehehheee...ni atas permintaan anak - anak nih...diorg kata "kita xpenah lagi makan kat sini!!!" uishh....demand laaa pulak yer awak dua orang nih!!!!

Balqises seperti biasa....suka pose dulu before kuar umah.......hehehheee....Humairah dah back to her girlish pose......xnak dah dia pose ala2 'Miss Cool Girl'  ( daddy dia kan Mr. Cool Guy )  dia tuh.....


While waiting for the seat...kami lepak kat luaq dulu....kami sampai time tuh dah almost nak solat isyak....mujuq sempat..kalau x kena tunggu kul 9 baru leh masuk....ramai laaa pulak orang hari ni makan kat restoran cabai nih.....















Balqises teruja nampak sabai besaq kat luaq nih......adoi laaa...lama laa plak kena tunggu.....tu yg depa duk memposing sana sini tuh!!!!



















Ni dah lepas makan......ooppsss...terlupa laaa plak nak amik gambaq makanan.....kami semua dah kebulur dah...dah laaa lama tunggu kat luaq tuh....ooppsss...korang perasan x pipi saya mcm makin tembam kan......wakakkakkakaa.
..yeap!!!!!!berat saya sudah naik sekilo....gamaknya yg naik sekilo tu kompom2 tang pipi kan......isk...iskkk.......mcm bola jaaaa pipi saya tuh kan!!!!!adehhh...any tips / exercise utk kuruskan pipi?huhhuhuhuhuh

































After dah sudah semua kami mintak waiter in charge tu amikkan gambaq kami satu family...pak2 & mak2 arab lam tuh tengok jaa....
"awat depa nih xpenah tengok orang amik gambaq kaa apa!!! Pedulik apa aku!!!!Pelik laaa hangpa nih!!" 


Dah sudah makan...kami bergambaq lam kat luaq nih....nak amik perkataan 'cabai' tuh dalam tulisan arab daaaaa.......nampak tak kat blkg kami tuh?ooppsss....lupa plak..'restoran cabai' yg ni best coz dia besaq and ada kawasan outdoor yg ada park sumer......kalau kita nak dine kat luaq pun boley.......tapi mommy xnak coz dah sah2 balqises ni xmakan satgi gheja nak pi main slide tuh......

Lepas sudah dinner sumer....dah alang kami kat Falasteen St. nih...kami terus pi Carrefour...beli brg dapuq skit and mommy nak pi sambaq sneakers A*do yg sudah lama ku idam2kan itu.....and saya nk beli something for hubby.....rasa bersalah lak xdak apa bg kat dia.....so sampai kat JamJoom Centre tuh...kami terus pi kedai  kasut tuh ....saspen gak takut dah xdak kasut tuh....tp nasib baik....kasut tu semangga2 ( semata - mata ) tuh jaaa tinggai....hehehhee....mmg dah xdak saiz lain.....Yippi...terus  saya rembat pi bayaq.....
ooppsss....skrg kan musim sale....so kasut itu harga dia sgt2 laaa reasonable bg sepasang sneakers yg sangat comei ( di mata saya laa! ) so atas sebab tu jugak laaa saya rasa rugi sangat2 kalau saya xrembat...harga dia sneakers tuh dah turun more than half dah...saya rasa 70% kut 
( tu yg tidoq termimpi2 tuh ! ) hehhehehheee...and singgah Kedai "Selepas" ...belikan  hubby sehelai khakis yg sangat comei utk dia......and terus masuk carrefour beli brg dapur......then..terus balik umah......sampai umah around 11.30 pm....as usual kami semua tukaq uniform....lepak2 layan tv sat..then terus zzzzzzzzzzzzzz...............

10 comments:

Faizah said...

nampak cool restoren cabai tu ekk..sedap x makanan die?

shaf said...

Farah

1st.. aku memang perasan pipi hang makin tembam.. tapi... aku x sampai hati nak teur..maybe pipi tu disebabkan perubahan hormon hang yg gembira di samping hubby tercinta...

2nd.. akhirnya.. dapat gak kasut A*do hang tu..congrats!!! hahah..

3rd.. walau pipi hang tembam, hang tetap comei..

aramis2177 said...

Faizah : huhuhuhuh....restoran 'cabai' sini rasanya sama jaa ngan yg kat Mesia tuh..cuma sini suasana dia sunyi jaaaa....the rest nuttin much different!

Shaf : hehehee...ala..xpa laa...bgtau je..aku no hal punya..tp lately mmg aku perasan pun pipi aku ni tembam semacam...hahahaa....mmg berat aku naik sekilo..heheheee...isk...perubahan hormon kaa?haru laaa mcm nih!

Anonymous said...

muahahaha.. tembun bukan tembam!! sedap2..

@cu SaYaNg said...

wei...tlg ucap kan happy bufday utk Mr Juntox...
about ur pp, mmg ketara gile pp tu dh naik...hahahhaha..m'belon siot..kui..kui..kui..
jgn mara aaaa....
by d way kt ne restoran cabai in mesia nie?
aku x penah perasan lak

kyled said...

happy bday shidi! takpe la farah, kalau hang tembam pon, dah ada laki. itu tandanya senang ati. :)

aramis2177 said...

Tq semua utk birthday wishes to En Juntox tuh...huhuhuhuhu...
anyway...pasal pipiku yg makin tembam nih....aku pun duk muskil2 nih..awat laa pi tang pipi...berat aku br 47kg...tp kalau org tgk muka sah2 org kata berat aku 60kg...wakakkakakkakaaa...tang pipi saja yg dia pi!iskk.....melampau sungguh!!!!

aramis2177 said...

oopssss....lupa lak...
anyway....restoran cabai ni actually Chili's laaa....huhuhu.aku translate saja laaa...adeh..ingat kut org leh pahamm.....rupanya hangpa konpius gak no!!!!huhuhuh..sowwy!

kyled said...

tkhtjler.. aku ingat bebtul nama kedai tu cabai.. rupanya chilis ko translate kan. cis! :p

zuraini said...

si kakak nampak makin cool. makin cantik pulak tu, pandai bergaya ala2 model. ikut sapa ntah.

hepi besday to tuan shiekh.