Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, August 18, 2008

lobster oooo lobster.....

Last Thursday petang after hubby balik dr office saya terus ajak dia gi pasar ikan....dah lama actually kami nak pi tapi selalu ada je alasan yg xdapat dielakkan........so alhamdulillah..dapat gak sampai Pasar Ikan dekat Corniche nih.....punya leee besaq pasar ikan dia...sangat teratur....and pasar ni betui2 tepi laut.....dapat bau angin laut...saya sangat - sangat suka bau laut....especially bau2 mcm kat tepi Jetty tuh....hubby kata bau busuk macam ni pun saya suka?Hahahhahaa...actually bukan laa busuk sangat kan..cuma ada bau2 ikan tuh yg busuk....tp saya suka....ntah naper.....rasa cam best jer...tingat lak kat Kuala Kedah....or jetty nk pi Langkawi.......adusss..rindunyaaaa.......
Ada banyak ikan - ikan and other seafood....tapi apa yg balqises ni nak takde.....diorg mintak nak makan siput / kerang.,...memang xde sini sayang oiii......so mommy beli sotong , ketam , udang and taaaadaaa.......lobster nih.....hehehhee....
ooohh yea....murah2 tau harga seafood sini.....ketam sekilo baru sr10...dapat laaa dalam 8 ekor ( haa...size dia kecik laa skit compared ngan ketam Mesia ) tapi puaih laa makan.....sotong pun besar2.....and lobster ni 3 ekor sr50...kira ok laa tuh kan..coz kalau pi makan kat Restoran2 dah confirm2 mahai....ntah2 cecah ratus kut......

Fieza ,
tingat plak ko kata ko pun ada lobster kan....masa beli nih aku tingat nak tanya ko masak apa....tapi tengok kat YM ko xde...nak bukak tenet cari resepi dah tenet lak macam *&@#$ so tinggai YM yg ala2 biskut kejap ada kejap ilang tuh...hubby tanya laaa kawan dia.....Hasna Michiko .....huhuhuh....
Tq Michiko for the recipe......sedap laa sangat!!!!!!
Huhuhuhuh..seram gak tgk lobster banyak2 nih...dah macam rupa alien kalau tengok dekat2...
dah dapat resepi dr Michiko tuh...hubby & i pulun masak dua org......
and the result was splendid.....well i guess a picture worth a thousand words kan.......so kengkawan.....sila2 laaa mai sini..kami jamu Lobster......hehehhehhee

1 comment:

yatie rahman said...

iskkk..nampak sedapnya farah...dok kat perantauan nie skill masak diasah sampai tajam kan..heheh