Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, August 2, 2008

Madinah trip - 2

Sambungan dr last entry.....kitaorg gerak..terus ke Thuwal...amik Abg Nahar , and the rest of the gang pun tunggu kat situ.....so sampai sana around 5 pm...beli skit jajan kat situ then terus gerak.....satu lg Durango dah jalan dulu....tinggai satu lagi je....yg ada Uncle Ahmad and the gang....sepanjang on the way tuh.....ofcoz padang pasir laa kiri kanan...ada laaa bukit - bukit batu....nice view...!!!!

Hahahhahahhaa...on the way tuh..tetiba kami ternampak ada signboard gambaq "monyet" 
( xpenah2 pulak tgk singboard yang ada gambaq monkey on it! ) so mcm saspen gak....tetiba dlm 50 meters tu..nampak banyak keter berhenti tepi jalan...rupa-rupanya penuh monyet2 nih.....hehehhee......kami sumer pulun laa tangkap gambaq...nak kuaq xberani coz nampak monyet2 ni macam ala - ala ganazzz gitu.terloncat sana ..terloncat sini..satgi masuk keter mampuih.....!!!!
oppsss....when nature's call i guess tak boley tahan - tahan dah...so kami stop sat kat R & R nih...singgah melepaskan apa2 yg patut.....masa ni jam lebih kurang 6 pm..and kat sini angin kuat sangat.....syoknyaa..tingat kat Mesia....dah lama xrasa angin yg sejuk &kuat mcm nih.....huhuhuhuhuhuhuh

Balqises enjoyed their swing time with Auntie Aida...bukan senang nak duk atas tuh....jenuh nak letak depa betui2 ataih tu xbagi jatuh......dah laa angin sangat kuat.....terbang abis arbaya kami...huhuhuhuhu


Huhuhuhuhu...look at this swing..macam mana nak naik nih?dah laaa B*nt*T balqises ni kecik2....mau "terpeqheluih" celah tuh....
Ha...tengok mereka ini...enjoying the bihun goreng and some 'teh tarik ala arab punya' ....masing - masing dah kebulur since belum dinner lagi...Uncle Sharani makan xpusing kepala....hehehheee......time ni baru sudah solat Maghrib.....around 7 lebih dah kut...
While the men enjoying their food..kami duk memposing..eehhehee.....dunno why this area sangat kuat angin dia and the weather sangat sejuk...dalam 28/29 celcius....sejuk laa tuh kan..compared to jeddah yg kadang2 cecah 42 celcius tuh....
Balqises with Uncle Nahar & Auntie Aida ( Kak Aida laa tukang masak bihun tuh....and the recipe came from Abg Nahar! Thanx  to them! )

Hahhahahhahaa....bcoz of the wind so 'kuat' and weather agak sejuk time nih..abih terbang tudung sumer.......sampai nampak anak tudung...wakakkakkakakaa...am enjoying my bihun goreng!!
Dah sampai Bandar Madinah...masa ni lebih kurang pkl 9 lebih....betui2 lepas solat Isyak...so manusia punya laaa ramai baru kuaq dr Masjid.....and kedai baru bukak semula....sepanjang Masjid Nabawi tu byk laa 'souq' yg jual mcm2 benda......in fact most of the peniaga can speak Malay very well.....or maybe bahasa indonesia a bit...so u cant hardly 'kutuk - kutuk' them like in Jeddah...hehehhehheee...but it's easy for me to do shopping without hubby's around me then....*double heeeeee!!!!!
After sampai hotel...after mandi2..bersihkan diri sumer...siap2..kitaorg turun and terus ke Masjid Nabawi...niat nak melawat Maqam Rasullulah s.a.w terus....

us with Uncle Ahmad , Uncle Fahmi and Uncle Nirman...oopsss..Uncle Sharani pun ada...dia tengah amik gambaq ni.....muka2 yang sama pegi 'Taif' tuh....huhuhuhu

Balqises ni happy coz dapat lari - lari sakan coz the place was big....and yet..sangat bersih....
While waiting for daddy.....that time dah pukul 10.30 lebih..so waktu melawat untuk perempuan dah abis....so mommy kena dtg esok pagi2....so now only daddy  and his friends yang masuk ziarah ..kami tunggu kat luar ni lepak - lepak...kat blkg Balqises tuh yg mcm ada pintu...tu ialah pintu untuk ke Maqam Rasullullah s.a.w......
Hmm...ni baru hari Khamis tuh.....the next day Jumaat tu...i sambung in next entry......

2 comments:

mama_danish said...

Sekali jenguk blog hangpa...rupanya byk dah entry yg kami terlepas..hehehe...x dan nak online kerap dah la ni...

@cu SaYaNg said...

frenz, thanks 4 all d doa utk kami ek...