Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, August 30, 2008

ini bukan alasan utk sopping ok!

Uwaaaa...di saat saya mengepos entry nih....perut kami 3 beranak tengah kelaparan nih.....
sebabnyaa.....
saya dah lama tanak nasi dlm periuk nasi tuh...dah siap tekan sumer.....so ingat tadi nak laa ceduk nasi makan....n utk balqises ni sekali...
sekali bukak periuk nasi tuh....
Aiseh...nasi tuh xmasak daaa.......tgk lampu dia dah dekat tempat yg masak tuh dah...
cek punya cek....
sekali saya simpulkan...periuk nasi tu rosak daa...coz saya tekan byk2 kali lampu yg utk nak masak tu tak nyala laaa....huwaaaaa.......perut dah tgh2 lapar nih.....sabar je lah...
so nak tak nak kena laaaa masak maggi...
coz dah kebulur semua org nih....
So kesimpulannya daddy if u read this....
marilah malam ni kita pegi cari periuk nasi yg baru! ( dalam hati saya jerit Hooray !! hahahahah )
and dah sah2....dinner jugak harus makan kat luaq.....coz xdak nasi nak makan........
chup2....itu bukan alasan yer...saya dah pun masak nasi..cuma nasi tuh yg xnak dimasak....heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ok daddy cayang.....mlm ni kita gi dinner kat luaq je lah.....huhuhuhuh!

5 comments:

shaf said...

sangat best ok alasan kau tu farah! tak payah masak dah bleh makan luaq.. hahha....jaga2..beli rice cooker jer...takut ade benda lain lagi yg di beli..

aramis2177 said...

Shaf....
muahhahhahhahhaa
sungguh aku xtipu....walaupun bunyi alasan itu mcm direka - reka kan..........

shaf said...

aku paham... org perempuan semuanya sama.. hubby aku pun selalu kata, aku pandai create alasan..sama ade alaan nak gi shopping @ alasan nak jln2.. hahhaha... takper, beli jer..make sure kau test betul2 rice cooker tu..

Iza-Zulkifli said...

alahai dik oi..masak atas dapur aje ler..tak pun pakai microwave..haiyaa. :P

aramis2177 said...

Wakakakkakaa...kak iza,
time ni tgh lapaq giler..peh tu tak terpikir langsung nak masak nasi guna manual...hahhahaa....dah plak lam kepala otak mmg duk pikir sale dh nak abis nih.....so semua jadi alasan....hahahhaaaa...jahat sungguh farah ni kan!huhuhuhuhuhu........