Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, February 9, 2009

Alhamdulillah..here we are...

Sampai di Madinah around pukul 10.45 mlm gitu....check in hotel...masuk bilik...terus tukar baju tiduq....terus landing2 atas katil...kali ni hubby managed to get a better hotel ...betul2 depan MASJID NABAWI....lintas jalan je dah sampai masjid....tapi malam tu bila sampai kitaorg xturun pun....masing - masing dah keletihan......pas isi perut skit ngan saki baki bihun goreng tadi....semua pun zzzzzzzzzzzz tiduq.....
Espk tu pepagi...lepas subuh..saya janji ngan Kak Aida...nak gi ziarah maqam...coz selalunya waktu ziarah bg ladies in between 7-11 am...so around 8 gitu..kami turun bawah....hubby tunggu kat bilik dulu coz balqsises ni xnak bangun2 masa kejut diorg tadi....semlm yer2 je nak join mommy gi ziarah Rasulullah s.a.w....pagi ni bila kejut semua buat2 xnak bangun....letih sangat laa tuh....makanya daddy terpaksa laa gilir ngan mommy..bagi mommy gi ziarah dulu...coz org laki xde specific time..anytime leh ziarah..lgpun karang dia nak gi sembahyang Jumaat....
Seperti biasa...sure nak amik gak gambaq depan nih...xpenah puas rasanyatiap kali mai sini.....this time org xberapa ramai...sebab bukan musim umrah lagi....cuaca kat sini plak sejuk..rasanya dalam 21 celcius kot....tapi angin punya laa kuat...tu yg tambah lagi sejuk tuh......gigil gak laa.....
Alhamdulillah kali ni sebab xramai orang..kami berpeluang masuk lam Raudhah tu....and syukur sesangat coz kami dapat gak susup2 masuk n sembahyang betui2 depan Raudhah tuh....kalau tgk pic ni....nampak kat hujung tu ada mcm karpet putih.....semua kawasan yg berkarpet putih tu kira kawasan Raudhah.....kalau dr bahagian ladies nih xnampak laa Maqam Rasulullah s.a.w....ada dinding ..tapi mengikut kata hubby kalau belah diorg ..mmg lalu betui2 tepi ketiga - tiga maqam tuh....best kan......
Ni antara sebahagian dalam masjid tuh......haa pic di bawah ni , nampak x kawasan yg ada arch tu....tu semua kawasan Raudhah..masa ni dah abis waktu ziarah...mak - mak guard yg jaga lam tuh dah suh semua keluar....xsure plak kenapa kena keluar....kalau nak stay pun kena stay kat bahagian yg jauh skit dr kawasan Raudhah tuh....kat bahagian yg luaq2 skit...
Owwhh.....macam mana saya leh snap all the pics?heeeee..this time saya seludup itu hp.....letak kat poket seluar...alhamdulillah dia xcek plak..dia cuma cek handbag jaa......dapat laa saya berkongsi sedikit sebanyak keindahan yg ada dalam Masjid Nabawi ni...... honestly cakap...saya rasa Masjid Nabawi ni sangat - sangat cantik.....bila duk dalam tu terasa aman n tenang jaa hati....sebak sangat dapat ziarah maqam Nabi s.a.w.....
Bila dah keluaq dari situ..dah almost 10.30 am...eventhough matahari memancar angin sejuk still terasa....sayu plak rasa bila nak keluar dr masjid tuh.....huhuhuh...
lepas selesai semua...saya balik bilik..jumpa balqises & hubby , lepak kejap...then kami turun bawah and jalan - jalan kat souq tepi2 masjid tuh......oohhh...yg tu saya cont in next entry yer!

7 comments:

TiNiE said...

mmg bes..bes..bes...syukur alhamdulillah hand dpt repeat lagi trip p madinah no. pehtu dpt amik pics sekali. harus perfect pakej. puaih ati...

Baby Lyana said...

ermm jelesnya....

mama_danish said...

farah..bagusnya rezeki hangpa..
dah byk kali boleh buat umrah...
doakan utk kami jugak yaa...

aramis2177 said...

tinie & shaf,
alhamdulillah..kali ni best sket ngan cuaca sejuk...pehtu aku lak seludup hp leh bawa masuk....huhuhh.....
Jai,
kami pi madinah...Ziarah Maqam Rasulullah s.a.w...xpi buat umrah pun...ada gak niat nak pi Mekah buat umrah...xkesampaian lagi..huhuuh

Irma said...

hang dan tengok dak time dia bukak bumbung masjid tu? kot la dpt melangut tengok langit di luaq.
:-) aisey.. best best dpt tengok gambaq2.. macam terkenang2 time gi sana. kalau lah boleh pi sesenang itu.. ish ish..

Harni Safarina said...

Bestnya...

Sebak pun ada tgk gambaq2 masjid tu..

aramis2177 said...

irma :
aku xtgk time dia bukak bumbung masjid tuh.....tu lah....aku pun tingin nak tgk langit ataih macam mana kan......haa...hang mai laa sini....nx trip ehh!aku tungguuuuuuuuu...
harni :
mmg pun sebak...kalau harni tgk gambaq dah sebak...kita yg duk lam tuh bertambah2 laa.....syahdu xterkata!!!!