Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, February 26, 2009

tidy up....

Seperti di dalam previous entry...kan hubby ada beli bekas rak untuk dipetakkan kat dapuq tuh...supaya saya leh letak all the rempah ratus and segala paket2 makanan kat situ.....makanya hari tu ( xingat dah hari apa! ) saya bawa kuaq all the stocks yg selama ni asyik duk lam kotak jer...punggah2 masukkan lam rak nih......

Tapi nak buat bendalah nih kena tunggu balqises balik sekolah dulu coz diaorg dah suruh saya janji..
" mommy jgn buat dulu tau....kakak & adik nak tolong mommy!"
So saya layankan je lah..tunggu laa sampai diorg balik sekolah......tengok laa tuh haaa.....balik sekolah cabut baju sumer..terus ngan melenggeng jer haaa....sebab tu gambaq mereka hanya separuh....oppsss.... censored 18sx....kalau dah tinggai panties je masing2....huhuuhuuh....bertuah punya anak2...sungguh excited mereka ini!
Haaa.....yg ni bahagian untuk all the instant food such maggie...crackers , stock nestum nesvita saya.....jeruk2...and apa2 food yg boleh dimakan begitu sahaja!
Yang ni plak bahagian untuk kentang2 ,bawang2-an , so'un , ikan bilis , cabai kering....
and yg ni plak untuk tepung2 , and segala barangan yg diperlukan untuk membaking ke , nak buat agaq2 kaa....gula melaka..sumer satu tempat....
And last part nih....sumer rempah ratus , sup2 bunjut , segala mcm paste , and segala serbuk manikam ada lam nih......untuk nak masak senang kojo den...amik aje lam nih....
So bila dah kemas sumer gini...clearrrr mata saya!!!more spacious jadiknya dapuq itu.....and semua in order....nak guna senang...or sok2 nak pindah pun senang....angkut satu rak ni jer.....
hai, sebut nak pindah nih...xsure laaa bilanyaa nak dapat umah yg betul2 sesuaiiiiii.....kalau boleh nak laaa pindah before saya deliver..senang nak buat keje2 nanti....bab2 mengemas & mengatuq barang2 tu nanti.....hmm...nampaknya kena banyak lagi house hunting nih!!!!!

5 comments:

@cu SaYaNg said...

kecik2 dh brani bergambaq separuh bogel..hehehehe

Irma said...

slurrppp!! aku nampak maggie mee!!! aiseyman.. terliuq la plak.. :-P

Baby Lyana said...

rajinnya.. apa kata kemas pelan2 emua brg.. by the time nak pindah rumah.. dah x banyak kerja...

aramis2177 said...

Piah:
hehheee...tulah excited punya psl.....xdan nak pakai baju dah..tinggai panty saja masing2.......teruk toi!
Irma:
heeeeee..yezza maggi import from mesia......sekali sekala pekena...tp sejak preggie nih tekak aku xterima plak....ghasa muak lakk......

aramis2177 said...

Shaf:
tulah pasal....aku slow kemaih sket2.....tinggai baju2 jaaa.....yg lain tu sumer pakai instant angkut ngan bekas2 sekali....hahahhaa