Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, February 17, 2009

mengisi perut sampai penuh....

Somewhere in last week , hubby ada bgtau saya yg dia tingin sangat nak makan kat Thai Thai tuh...ngalahkan orang peknen lak aii.....so kitaorg cari laa satu hari dlm last week utk layankan tekak dia.........kiranya mmg hari tu mommy xyah laa fenin2 kepala pikir nak masak apa utk dinner....lunch punya senang jer...panaskan lauk semlm jer utk kami 3 beranak.....hehehehhee
So lepas hubby balik gheja , sesiap sumer....kitaorg pun kuar laa umah menuju ke restaurant Thai Thai nih....
This time kami duk kat meja yg private sikit..yg ada tutup sumer...saja2 nak privacy....
As usual..mmg ID lam restaurant ni sangat cantik & unik laaa......
Memang sangat - sangat cool & eksusif  (exclusive) gitu......




Layan kan laa gambaq2 di atas tuh ehh....daddy & anak - anaknya melayan hot towels kat situ....bertangas kaaa apa depa nih!!!!

We ordered Chinese Tea..mujuq ordered 1 jaa..sekali dia mai hantaq seteko besaq 'Elly' nih...haa..hambek ko...minum laa puiah2.....( owhh..saya sangat suka minum Chinese / Green tea ) sangat refreshing jaa ghasanya......selain dr tu.....standart laa kami ordered kerabu pelam , pumpkin lobster soup , garlic & parsley shrimps dan sweet & sour tenderloin beef....
for dessert lak kami ordered ni haa.... bubuq nangka with sagu......sangat2 laaaa sedapnyaaa....yg menu lelain tuh ok laa...cuma kurenggg pedassss la plak.....xdak sambal belacan....aiyaa...mana ada kickkk kan!!!!
Saya sempat snap gambaq depa ni masa tgh pulun makan....nampak mcm lapaq sangat kan...tu dua - dua tu tengah duk pulun pekena soup labu&lobster laa tuh.......tengok si Faihana....siap dia hirup ngan mangkuk2 tu siap....bunyi slurrrppppp sumer keluaq.....mujuq laaa pilih meja yg tertutup gini....iskkk...iskkkk.......
Alhamdulillah kenyang sumer makan...and licin sumer pinggan....mmg full tahap maximum masing - masing.....




Lepas makan sumer....balqises ni cam besa...posing 2/3 round kat situ....pehtu kami pun chaloooooo..........lam keter lagi sumer dah pakat yawned ....sumer dah ngantuk..hubby lagi dasat...masa tgh makan lagi dah ngadu ngantuk dah....katanya..
" alangkah best kalau mommy leh bawa keter kan!"
hahahahhaa..nasib laa daddy oii....kot buatnya mommy bawak kang..xpasai2 ada lak yg masuk penjara mlm tuh kang!
( utk sesapa yg xtau law kat sini...kalau pompuan bawa keter , laki dia yg kena tangkap and sebat ...so sesapa ghasa nak aniaya laki seniri...sila laa bawa keter yer! heeeeeeeee )
Mujuq laaa xjauh nak sampai umah...less than 10 mins dah sampai....
sampai umah jaa...tukaq baju tiduq segala....masing2 terus masuk bilik....zzzzzzzzzzzzz...
sumer ketiduran akibat kenyang yg amat.....alhamdulillah...
TQ daddy!!!

7 comments:

TiNiE said...

sedapnyer bubuq nangka...ishk, kat sini kompom tak tau mana nak cari..hang plak wat aku teleyo...

ieza said...

farah...syox la pulak lkalau law kat sini pun camtu ..hahahhaha...ddk sebelah jer kita...si suami yang memandu...

Naddiea said...

kak farah,bila tengok bubuq nangka tu teringat kat sini ada RESTORAN Rumah Thai kat MRR2.ok la..tp tgk kedai yang kak farah pi lagi besh lah...interior seme tu mmg ekslusif gitew.

@cu SaYaNg said...

sungguh cantik teko itu...hehehehe

Linda Latip said...

nih kt sna ke farah? uih best ye..kt sni kat midveli ade rest thai bru bes gak..tp simpel je la deco die sume...naty blik kite pi naa

Diamilikku said...

hai..
rasa mcm nak pi duk kat tempat kak farah barang sebulan..
balik confirm naik 20 kilo...hahahahahha

aramis2177 said...

tinie:
hehehehe...wat seniri weh....kat sana lg besh...ada nangka madu...iskk...sedapnya!!!
iza:
hehehehe...tulah kan...tp kdg2 sian gak kat diorg..bila dah kes ngantuk sgt tuh xleh nak buat apa dah....
Shepah:
oohhhh ada eh kat MRR tu ?baru bukak kaaa?hmm...nanti blk leh singgah makan sana....yiummy!!
Piah:
MMg canik pun teko tuh..anak2 aku geram jaaa.....huhuhu
Linda:
heeeeeeee..kat sini leee ummi...waahh kat MV pun ada ehh kedai siam...sure lg sedap makanan dia kan....sini sumer brg susah nk dpt....so xde laa KICK sgt...ala2 boleh hilang kempunan jer....
Sone:
hehehhee...mari..mari duk sini brg sebulan dua....hehehee...cecah kaa 20kg?iskk..iskkk.....xpa cecah pun.tekak org ngadung leh dimaafkan!hehehheheee