Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, February 1, 2009

kopibeng~serafi mall

Semalam Jumaat seharian kitaorg duk melepak kat umah jaa....dari awai pagi sampai la membawa ke malam.....as for hubby plak....Jumaat laa the only hari yg dia dpt berehat...maka kami pun xmaau laa kacau dia....kasi cannn laaa kan..dah laa last week kena gheja kan.....lg 2 weeks pun sama...laa sudah ada schedule baru keluaq...2 minggu sekali kena kena hari jumaat....uwaaaa......sian tau laki I......penat woo gheja mcm tu...7 days/week...pi subuh gelap2....balik pun dah mlm pekat gelap2....huhuhuhu.....xpa laa daddy....asaikan rezeki halal kan.....
eehh..sudah melalut daaa......berbalik ke Jumaat kami tuh..memandangkan kami melepak jer..saharian....bangun tiduq je gheja nyaa... ( kami sumer terbongkang tiduq  dari kul 3 ke pukul 5 petang ) isk....iskk...sakan sungguh buat taik mata.....lena plak tuh masing2.....xsedaq habaq dah......Bila dh mangkit tuh....hubby kata lapaq...so saya masuk dapuq..,,masak nasi goreng ja....memandangkan nasi semlm ada lagi n bahan2 banyak yg nak dicacamerbakan...so layan nasi goreng & telur mata laa kami utk dinner .......lepaih tu saya ajak hubby pi pasaraya coz nak beli brg dapuq skit..n niat nak cari salmon...dah lama xmakan salmon....maka kami pun terus laa bersiap2.....niat memula keluaq tu nak pi Jamjoom Center.....pehtu tetiba on the way Humairah kata lama xpi Serafi Mall.....saya pandang hubby....
"lama kita xpi Serafi Mall...sana leh pekena kopibeng...." coz situ jaa yg ada kopibeng....
Maka hubby pun terus tukaq hala tuju menghala ke Serafi Mall..
Ohhh...SALE belum habis yoo.....tapi xkan laa tiap kali pi mall nak sopping kan....kami cuma masuk kedai sport jaa coz daddy nak beli seluaq bola dia.....tapi end up mommy sambaq track sehelai , balqises pun sambaq PJ suits sorg sepasang....yg lawaknya semua baju yg kami sambaq tuh semuanya brand yg sama...bertanda 'right' tuh.....sehati sejiwa plak!hehehee...bagus2...leh pakai nanti pi jogging sesama...( ntah bila kurun ntah !!!)
Lepas abis pusing2 lam tu  ( oohh saya amat berbangga ngan diri sendiri kerana dapat mengawal nafsu yg membuak2 nak sopping lagi di musim SALE mengganas tuh ) kami pun menghala terus ke kopibeng... ( errkk...xtau laa plak samada kopibeng ni termasuk lam list yg kena boikot tu ka dak!!!?? ) 



Haaa..sakan ehh depa ni posing......time ni mommy pi ordered food & drinks...depa layan posing ngan daddy nih....iskk..isk....anak sapaaaaa laa nih!

ooohhh...bila tengok pic - pic ni baru saya perasan yg Faihana ni dah sama besaq ngan kakak dia.....dia mmg cepat besaq skit...ni ikut gene pak dia laaa nih....kakak ikut mommy.....hehehehe....
Mommy ordered lasagna and smoked salmon sandwich , hazelnut expresso for daddy , choc ice blended for balqises and hot pomegranate &blueberry for me......owwhhhh licin yerr pinggan....walaupun masing2 dah pekena nasi goreng kat rumah......hehehhehheee.....



Lepas abih makan - makan semua....kami tuju ke Danube plak....one of pasaraya diorg kat sini...cari barang - barang dapuq sket...Alhamdulillah..ada pun salmon....saya terus borong 1kg...nyummmmmmm!!!!Kami sefamily nih kalau ngan salmon makan raw gitu , takat perah lemon sket dah kira sedap sgt laa tuh.....iskk....xsabaq rasanya nak makan........heheheheheee......
Wooppsss.....itu saja laaa kot cerita ceriti kami di weken kali nih.....
InsyaAllah kalau ada rezeki...nx week ingat nak pi Madinah....insyaAllah.......

9 comments:

mama_danish said...

farah..pehabaq?
makin berselera dah nooo...

TiNiE said...

pergh...aku ingat kot apa kobondo la kopibeng..aku pon dok tingin kopibeng lama dah nih, tapi dok kuar lunch, pas lunch jer kenyang, dan dan sayang keduit nk up kopibeng, takpala..lengkali la...sedapnyer salmon!!!

aramis2177 said...

Jai......
kami sihat,alhamdulillah...hangpa apa habaq?lama xdengaq cerita......camna laaa nihh?

aramis2177 said...

tinie....
hahahahaa.....kat sana senang gak dpt kopibeng kan..sini satu2nya branch kat serafi mall tuh laa.....gamak2 tingin mmg kena pi situ jaa laaa.....aku selalu tingin choc ice blended dia....xdpt yg besaq...yg size kid tu pun jadik laa......

NoRT said...

kat penang ni kopibeng ada ja dimana2...huhuhuhu.. eh,anak akak kembaq ka?

aramis2177 said...

Nort,
Tq for dropping by.....anak2 akak ni bukan kembaq..tp depa selang sthn......cuma adik dia tu tinggi....ikut pak dia kot....tu yg nampak sama besaq tuh!

Linda Latip said...

huhu aunty mommy..gbr ni kat FB pn sma ye..tp sni version cerita ceriti la kan hehe..kite sma je la..abh ghazi pn tk kire weken siang mlm keje..tp beza cikit la..kami leh ngular sesuka jiwa kat sni hoho..skrg ghazi lak snang dh suke duk dlm carseat..

o btw..lupa lak dh ajak ke lom kat 'umah' baru kami...jemput la ye jemput aunty mommy!

Harni Safarina said...

Huhu. Lamanya tak makan fresh salmon. Kami anak beranak pun hantu salmon gak. Kat sini sumanya yg frozen dan dah di-defrostkan...

p/s: sekali sekala pekena kari kepala ikan salmon mmg terangkattttt

aramis2177 said...

umi ghazi,
woo sudah ada umah baru.....heeheee.....congrats2!eehh....panjang laa kaki umah leh jenjalan ek...kalau kami ada sana leh join2 kan..huhuhuh
harni, mmg pun...sedap woo salmon kan..kan..kan!!!!