Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, February 5, 2009

kepingin....

Hari tu pi kedai siam dekat umah ni jumpa plak betik muda nih..sini banyak gak betik muda nih..tapi pelam/mangga muda yg masam susah nak jumpa....oleh kerana saya ni sebenaqnya mmg 'hantu garam belacan'....kiranya kalau xpeknen pun saya mmg suka makan...jadi bila jumpa betik muda nih...terus niat dihati nak makan cicah ngan sambal asam jawa....uishhh...sebut pun dah terliuq nih haaa....... ( bab - bab garam belacan / petis nih saya lebih prefer buat sendiri dr beli yg dah siap tuh~tarak KICK laa yg beli punya )
Maka semlm....ptg2 bila tarak apa nak buat...saya terus teringatkan buat betik nih.....terus masuk dapuq....ligat laaa buat sambal asam jawa tuh..ptg2 betik....makan sorg2......aaaaahhh...nikmat woo....rasa mcm duk kat Puchong lak...hehhehhehee....betik muda ni balqises mmg xlalu sgt...dah tu...tawaq kan....lain laa kalau pelam kaa dea mau gak try2....hehehee....
to sesapa yg xpenah try nih....boleh2 laa try...sedap woo..... tu tak try pincuk ( hangpa tau kaa apa dia nih ) asam jawa muda or pincuk cermai lagi....kalau yg tu saya siap hirup mangkuk teruih.......hahahahhaa
Yeaaaahhh....saya mmg anak kampung sejati!!!!!!!

9 comments:

TiNiE said...

wuihhh..aku pun teleyo dah weih...umah aku kat kg kaya ngan pelam teloq tu..perhg, masam2 lemak...aku tau pincuk tu gumana..aku pun org kampung gaks..hiks

@cu SaYaNg said...

adui...baca entry hang nie buat aku jadi terliuq la...meleleh ayaq liuq baca

Mimi Sharif said...

kak yana....
lama gila xmakan pincuk cermai...
dolu2 ada la...
pincuk asam jawa muda pun sedap...
xmengandung pun dh ngidam nih!!!!

Bab2 belacan ni mmg mi2 tabik spring la dkt kak yana...
sejak dr kecik dh terserlah bakatmu dlm bidang BELACAN nih....

Baby Lyana said...

perghh.... cering bulu roma aku dengaq... berdengung telinga kalau makan..sesungguhnya..akulah org yg x makan benda masam masa pregnant..paling masam pun, asam ko dan ais lemon tea... hahah

Diamilikku said...

uishhhh...penuh dah ayaq liuq dalam mulut nih...
sedapnya dapat menyicah....
haiyaaaa...sone rasa nak haramkan lah blog kak farah sepanjang sone pregnant ni...bahaya ooooooo

ieza said...

farah..hang mmg wat org terliuq...

Naddiea said...

kak shafffff...kita serupa daaaa.shepah pun sama x makan masam2 ni.tp bile org peknen x makan masam2 ni cam pelik kan.sbb selalunyer bile loya2 mesti carik masam ni.
tapi bile tgk menu asam kak farah ni,org yg x peknen pun terliuq.slurpp...

*adie* said...

waaa..... ko ni kan.... saje buat aku terliur... aku tak penah makan betik lagu tu... tapi teruja wooo nak try sebab dah terliur ni!!!... tapi sini tarak laaa... pelam muda berlambak datang dari mana pun tatau... ape kata kita swap? ko hantar kat aku betik, aku hantar kat kau pelam muda nak?? hehehehee

amalz said...

sedapnya pincuk wey!!! aku suka sesangat. lama btoi tk pekena...