Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, February 23, 2009

lama xbuat....

Last Thursday...hubby mc...his stomach was not feeling well....actually dari hari Rabu lagi....then membawa lerr ke esoknye tuh.....makanya sebab sakit sangat dia terus mc....rest seharian kat rumah.....sian daddy!!!!
Maka disebabkan pada siang hari daddy sudah dapat merehatkan diri secukupnya.....malam tu pun ( berkat 'kepandaian' bini dia jaga leklok laa nih..kihkihkih! ) daddy dah ok ...so dia ajak kitaorg gi house hunting lagi....selalunye tak ade masa sangat nak gi bebetul house hunting nih...cam last week dia keje 7 days/week..minggu ni je yg agak2 free sket..maka terus kitaorg planning baekk punya...ke serata pelusuk jalan cari rumah / service apt /compound  untuk disewa.....
Tapi hasil dari peng'hunting'an kami itu....sumernye belum ada yg bersesuaian ngan kehendak kendiri masing - masing....ada yg OK...tapi jauh lak aii dr sekolah balqises nih...makanya...setelah penat memburu....nak terus balik rasa mcm malas lagi...maklum laaa dah seharian terperap kat rumah kan....so sumer org pun setuju untuk pegi melepak sebentar di cafe....lama plak xpi lepak minum2 kopi nih.....
Kitaorg lepak kat one of the cafe dekat - dekat umah jer....



We while waiting for daddy yg tengah ordered kat bawah...rata - rata kat sini kalau FAMILY SECTION kat tingkat atas.....yg bahagian bawah tu selalunya utk status SINGLE aje....or to be specific...MEN only...huhuhuhuhu
Lepas selesai minum - minum ....kitaorg pun cabut balik.....pemburuan harus diteruskan esok plak....sebab kebanyakkannye kat sini kalau nak tgk umah  waktu siang2......so esok cerita lain daaaaa..........

7 comments:

Linda Latip said...

dah nk due ke pndah umah nye? klu idak..slowly la kan..pndah umah biar yg selesa..en daddy dh ok lom? sian..get well soon en dedi!

TiNiE said...

wei, aku doa hang cecepat dpt umah impian..amin!!!

ieza said...

susah gak nak carik umah ek..tak pa, cari pelan2 na...

@cu SaYaNg said...

pelan2 cari naa..cari yg betoi2 selesa sbb lps nie dh jadi 4 org dah...daddy dah ok ka?kirim salam daddy naa

Irma said...

oh dear! i know how it feels when it comes to house hunting.. :-(
nak cari yg sesuai tu does take time. macam ada aja yang tak kena. iskh iskh.

anyway, hang punya rumah ni contract for how long? macam kat sini ka? kat sini bodo-bodo pun kena ikat contract at least 1 yr and above. kalu dak, tuan rumah bo-layan. :-( itu pasai kena cari yg berkenan di hati kan? kan?

juntox tu jangkit ngan aku ka??? aku pun 2 hari tergolek dog akibat 'stomach flu' bak kata doctor. (perut pun tau selsema nooo??)

Cik Kham & Co said...

masih mencarik ker????ok...slamat2....

aramis2177 said...

linda:
ntah laaa...sampai ke skrg lom jumpa2 umahnye....takut gak sok2 dkt2 nak due nak kena pindaAH.....haru tuh!
tini:
makasih2...
ieza:
mmg susah pun....ni pun still duk mencari nih...iskkk...iskkk
piah:
4 apanya....5 dah laaa...huhuh...tu laaaa...penat nih!
irma:
tu laa psalkan..sini pun sama...mostly nak yg 1 thn...tp kalau mintak 6 mths tu leh laa tahan...nak cari yg leklok tu yg azab sket tuh....dah la nak kena byq bukan sket2 kan....iskkk....iskk....
kham:
tq2....mmg pun still mencari!huhuh