Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, February 20, 2009

argh.....kami sumer kempunan

Waahhhh.....lama gilerrr tak pekena cucuq cempedak tauuuu!!!!!yg ada kat pic bawah tu mmg dah tak serupa cucuq cempedak dah pun ....sebabnyaa......ni adalah cempedak yang telah diproses , dibuang biji oleh mak ayah saya masa depa bawa mai sini......
Yer2.....dah berkurun..tapi thanks to our 'peti beku' yang sangat sejuk itu......sampai cempedak tu xrosak2.......
Memula saya ingat nak buang je...tapi bila cek tengok and setelah dibelek2 beberapa kali....saya ghasa sayang laa plak nak buang......so atas nasihat mak saya..saya rendam dlm ayaq panas sket ....bagi kembang.....then dengan bekalan tepung goreng serbaguna 
( sini tarak tepung beras daaa ) tu.....TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


Ghasa nya masih seperti cucuq cempedak yg ada dijual di gerai2 di Malaysia yer....hehehhehee....memula hubby macam pelik nak amik makan..tapi setelah diyakini oleh saya & balqises yg sapa tak makan....amatlaaaahhhhhh ruginyaaa.....maka dia pun amik satu ghasa.......
WAAAHHHH........SEDAP wa cakap lu!!!!!!!hehehehhee...mujuq tak buang lagi tau.....don't judge by the look yer......tengok ke ghupanye memang laa dah ala - ala cucuq jagung je...hahahhaha.....oohh nikmatynye dapat makan cempedak goreng panaih2.......
Masih berbaki lam fridge tuh...akan igoreng lagi kemudian hari........hehehheee...........

6 comments:

Baby Lyana said...

ni cam goreng cempedak segera aka cempedak frozen(segera) aje kan? nanti ade yg buat as busines utk bisness plak..

aramis2177 said...

wakakakaaa...tu lah shaf,
jadiknye mcm dah segera laaaa...hahhahaa...tp jadik la ilang kempunan kami!huhuhuh...sian sungguh kan!

@cu SaYaNg said...

erk...cucoq cempedak ke tu?
nmpk lain...hehehehe
mmg burok rupa nye...hehehee

as said...

masa early pregnancy aritu,i'm craving 4 cempedak goreng..kes mengidam kot,so,my sister pos dari malaysia.buat yang kering punyalah..x kisah,janji dapat makan!!hehehe

tepung beras biasa kat panda ada jual..cuba belek telek sikit kat panda area barang siam/area tepung2 capati semua tu..panda kat sini semua ada jual..

Faiz said...

Amboii rajinnya masak ehehe, heran la badan shidi tak naik-naik pun, makan macam-macam ehehe. apa rahsianya :P

ksuzy said...

la..siannyer..cempedak dh jd nangka..makan je la..ingtkn td aym goreng..he..he..