Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, May 13, 2009

back to normal life......

Hola ppl....
Yezza...am BACK!!!!!
tapi bukan 'back' ngan newborn baby lagik!
HUhuhhuhuhuhu.......Aisey......saspen betui kan!!!!
Mana nak mula story nih.....
Alkisahnya.....sejak saya rasa contraction tuh...saya xpi2 pun cek kat spital.....sebabnya....bila saya rasa contraction , saya akan start mandi.....then contraction tu hilang ( pengalaman from previous pregnancy ) ...maka sebab tu laaa nak pi spital je tertangguh..kekonon nak tunggu sampai betul2 sakit!Kehkehkeh......mentang2 spital dekat ngan umah.....
Tapi sakit2 contraction tuh kejap mai...kejap hilang.....kejap mai kejap hilang......sampai ke pagi tadi dalam pukul 2 am....lebih kurang 10 minit sekali saya rasa.....memula ingat nak pi spital dah time tuh.....seperti biasa saya mandi lagi.....pehtu 'berteleku seorang diri' sekejap.....then sampai ke pukul 4 gitu.....sampai saya rasa dah kurang sket...saya pun tiduq balik...dengan niat..esok pagi lepas balqises gi sekolah saya mintak hubby bawa pi spital.....
So makanya tadi dalam kul 10 gitu kitaorg gi laa spital setelah rasa2 sakit tuh masih bersisa......
sampai spital....register semua.....then masuk jumpa doc...cerita ceriti itu ini.....so dia pun nak buat laaa 'checkup' tgk dah ada bukaan ke tak.....
ADOIIIII MAKKKK...sekali dia buat.....arghhhh...sakitnya.......and she told me that
" It's not the time yet!Make sure u walk a lot every day ok!"
uishhh.....selama yg duk sakit2 ni false alarm lagik nih..tapi iskkk..saspen betui laaa......
So kesimpulannya......doc tu pesan...dalam masa terdekat ni kalau ada sakit2 lagi ker , ada turun 'tanda' ker...dtg jer......mentang2 lerr dia tau kitaorg stay dekat2 situ jer........
Hubby plak duk asyik kata.....
" Mommy ni bikin saspen laa.....dah mcm citer pengembala kambing ngan harimau tuh!Sok2 kalau sakit betui....daddy nak rilex2 je laaaa....."
CISSSSSSS......ingat org memain ker.......dah nak buat camna....dulu masa nak lahirkan Faihana mcm ni laa saya rasa sakit......pehtu pi jumpa doc.....siap dah ter'buka' 2 cm lagi......sama laaa rilex2 jer jalan sana sini...cuma dah ter'buka' jer.....So kali ni mana tau false alarm kan!!!!!iskk..iskkk......u all saspen....kitaorg pun sama naik!So xyah saspen2 dah ehhh......hehehhehehee.....kita tungguuuuuuuuu!!!!!!!!!!

P/S: TQ to all yg tinggaikan comments......tq for ur doa's & wishes.......

11 comments:

Baby Lyana said...

kalau ade contraction sket2, pi mandi hilang ek? heheh..aku tak tau, takde pengalaman.. tak sakit pun, tapi kena paksa beranak..mana nak tau kan! so, kena kutip pengalaman2 kawan2 la..

Jake's Daughter said...

Lorrr..Ieda nak ready nak type TAHNIAH....Hehehe..ingat dah bawak baby balik umah...dah selamat meletops....Aduiyaiii...kene tungu lg la nih????

Dolly Rose said...

mommy farah, im praying for u here.
be safe n yes, go take dat walk!
*hugs*

ieza said...

saspen jer la farah nie....insya allah semua kan selamat!!!doa kami sentiasa bersam afarah sekuarga!!!

kak ina kl said...

salam farah..selagi dia tak nak keluar ...selagi tulah hati berdebar-debar ..

sabar ajelah..belum masanya..

tapi tak apa..tertunailah hasrat dihati nak makan apa yang kamu idamkan sepanjang kehamilan kamu..

Naddiea said...

kak farah,bila shepah tgk tajuk entry dalam hati berkata waaa cepatnye kak farah bersalin n dh bole balik.hihihi....rupenya belum lagi.sungguh saspen rasanya disini.

sangat x sabar tggu entry ngan pic baby baru.

Diamilikku said...

haiyyaaaa..
takpe takpe...
boleh makan banyak2 lagi..penuhi wishlist..ajak daddy

Cik Kham & Co said...

wat....tersgt lah suspen..aku bace pun mcm teringt2 rase nk branak kan siddiq dulu..neay..good luck mummy...chaiyok!!!

aini said...

farah....aini dok ingat farah dah nak bersalin semalam???heheh.....tak pe2...farah still boleh makan lagi apa yang farah teringin...hehehe...

farah,baca la ya doa ayat yang aini bagi tu...insyaAllah....ayat tu memang mak2 sedara aini dok baca time depa nak bersalin & so do I....;)

ok farah...aini doakan farah mudah bersalin...AMIN...:0

kamalnzura said...

farah..dah tak lama la tu...baby baru jengah dunia nehhhh....

berdebaq dakkk? maklumla..dah lama 'rehat' kan....hehehe

plearus said...

good luck, dear..
may it be a smooth journey for you.

can't wait to see the new bundle of joy. *hugs*