Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, May 31, 2009

Dia sudah pandai.....

Salam semua......
Wahh...lama gak yerrr saya 'berpantang' ngan blog nih!heeeeeeeeeee.....
Bukan xde citer nak share.....Sangat lerr banyaknye....tapi nanti2 yer saya update banyak2......
This time...just wanna share pasai si baby kecik nih haa.....
For those yg belum tau....
We've named her...
BALQIS RAISHA bt. RASHIDI
Why Raisha.....sebab Humairah & Faihana sudah amik nama saya... Humairah = Farah and Faihana = Hasliana.....so makanya....this time kasi chance sama daddy laa kan......Puaihh woooo memikirkan nama apa nak buh nih.....last2 googled dapat lerr Raisha nih......which means PEMIMPIN......
Hari ni sudah masuk 10 hari......also means Raisha sudah 10 hari......and dia sudah pandai buat perangai .....oohhhhooooo.....sudah pandai xmau tiduq.....sudah pandai nak berdukung2 ajer.....sudah pandai nak nyot2 sebelum dia zzzzzzzzz.......and she's on fully breastfeed..alhamdulillah kali ni hajat saya tercapai nak BF kan anak.....dedulu masa Humairah & Faihana xsempat lama...abis pantang..susu pun habis...and Raisha ni sangat lerrr tidak mahu langsung minum susu thru bottle.......but i guess it's good for her kan!!!!!
oopss.....dah lama nih ngadap lappie......so before saya mengundurkan diri....layan laaa yer pics Raisha nih...


Kuat tiduq ngiring budak kecik nih!
Dua pic atas bawah nih ialah antara aksi2 yg paling dia suka buat......hehehhehe.......
Tiduq atas mommy adalah tempat paling best......

Budak tecik nih jugak sudah pandai memboloskan diri dia dari kain bedung tuh!!!!!

20 comments:

ieza said...

syoxnyer.....

Mrs Rafiuddin said...

alala,sama ja cara tidoq dia ngan anak kami..hiks
kami nih dah 33 hari bejaga siang dan malam.susah betoi la anak kami nak lena..huhu
asyik nak berdukung jer..

lebat betoi rambut si raisha noo...

Diamilikku said...

bestnyaaa.....
baby raisha....nama tuh ada dalam list koleksi sone..tapi kak farah dah guna..hehehehhehe...

baby comei..duk baik2 ehhh..jgn kacau2 mummy tau...

joegrimjow said...

montelllnyeee

Baby Lyana said...

alahai..pipi dia..geramnya.. lyana dulu kecikkk ajer masa kuaq...

plus, suka berjaga malm.. tak suka tau!

Mimi Sharif said...

comelnya...
bulat2 jer....

kamalnzura said...

omei nyaaaaa raisha tidoq...

gewammmmmm

Dolly Rose said...

raisha sgt comel ok.
gebu aaaaaa geram.
come home soon, maw cubit raisha bole?
=)

DYLA said...

tembam comel mcm anak jepun!

nama pun sedap :)

Cik Kham & Co said...

weiiii.....cutenyer tgk bby nie tdoq....sgt free...x bedung lnsung...pantang org tua tgk tuh...

kak ina kl said...

salam..tahniah..selamat berpantang..bestnya parents dia dtg..hilanglah segala rindu dihati..baik-baik jaga diri..

kamalnzura said...

x puaihhhh nya tgk muka Raisya...
gebusssssss

harnisafarina said...

comey dan montel..rasa mcm nak geget geget ja si raisha nih..

Linda Latip said...

wahhh salu tgk kt FB je buh la byk² Farah huhu tak puaih! Yeay sggh..bf mmg terbaekk utk anak..sib jauh kalau tk dh huloq dh breastpump kami yg besh ni kasik pnjam hehehe..farah jg mkn k, mnum air byk²..horlicks and oat or oat biscuits ke...kasik susu byk :) takpe die tknk mnum botol..naty abis pntang die bljr la snirik..plus direct feeding lg baik utk bonding anak-mak huhu

Jake's Daughter said...

Uiiihh..tembamnye..geram tgk...nama dia pon besttt.......

aini said...

farah....raisha ni montel kan???nampak macam pipi faihana ja...heheheh..;)

Naddiea said...

aduhh geramnyer tengok pipi dia.comel sangat!!!!geram nyer....huhuhhhu nk baby tembam macam ni la jugak.

kamalnzura said...

mana nihhh...hehe...
rindu nak baca cerita Raisha dgn kakak2 dia nehhh....

kali ni pantang sungguh2 noooo..:D

Anonymous said...

farah... i'm back...!!!
so cute & adorable... gambar selina ada aku paste kat FB.. tgk ler..

Anonymous said...

salam kak yana
tahniah baby raisha.cam dah besar jer gayanya.pipi pun gebu.geram
semoga lebih bahgia ya..

muai & pais & sofi