Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, May 19, 2009

MUGG & BEANS



Meh kita layan gambaq2 je lah yer.....
ni ketika kitaorg lepak - lepak kat Mugg & Bean nih.......xpenah lagi terjah sini....
Ini adalah 1st time......so sesaja try menu dia...ok gak....
Kitaorg try salad salmon ( ni kes hubby yg tgh ngidam nak makan salmon je kejenye )
Nachos Dip with cheese......

Serta Choc Mint untuk saya and caffe latte untuk hubby...balqises plak minum wildberry shake yg sangat2 lerr sedapnya......

Sket update pasal saya & pregnancy......
Skrg ni mmg tgh tunggu masa jer....bebila pun leh beranak...cuma belum ada tanda2 je lagi.....baby lak duk still kicking inside.....syok gamaknya xmau keluaq2.....harapnya xkena induce lerrrr......kalau dah 2 weeks lagi cecah lerr due date saya iaitu 31st May / 1st June......so far previous pregnancy xpenah lebih 39 weeks....tapi skrg baru 38+weeks......tapi tu lah..doc kata.....setiap baby lelain peel dia....so jgn komplen!!!Baik DOC!huhh..pehtu yg paling tak tahan tuh..doc asyik2 pesan....
"Please walk a lot ok....asleast 1 hour a day"
pehtu saya tanya....
" Is is considered walking if i did the house chores like vacuuming , ironing , clean the toilet..etc..etc!?" ( sebab mana lerr sangat nak jalan kat sini kalau dah hubby pun blk keje dekat kul 8 mlm ~ main jalan - jalan dalam umah & buat house chores je lah! )
" Sorry dear...doing house chores is not the same with walking....if u want to do the house chores...u have to do it from morning to nite..then it equals to 1 hour of walking!"
Saya yg dengaq ternganga jaa.......abis yg selama ni aku duk pulun buat gheja umah tuh xkira laa walking.....uwaaaaaaaaaaaa...ingat dah leh covered!!!!
Tapi lupa plak nak tanya doc tuh.....
"if kita jalan- jalan 3 jam hari ni....untuk 2 hari seterusnya xpayah jalan dah ..considered walking dah for the next 2 days tuh? (Theeeeeeehhehhehhee...kira kes men'qada' sesiap!)
Mana lerrr relevannya berjalan tu dengan cepat beranak kan!!!Hmmm...hubby kata sebab bila berjalan graviti tarik ke bawah..so baby pun tertarik nak turun!Kahkahkahkah.....mana teori daaa dia ikut!hehehhehhee......so skrg ni saya gheja nak berjalan jaa.....kalau hubby tarak pun....saya akan heret gak balqises ni pi kedai depan2 nih...as long as dapat berjalan......

6 comments:

Diamilikku said...

kak farah naik turun tangga ja

ieza said...

semoga farah selamat bersalin

harnisafarina said...

Doktor aku dulu pun suh banyak berjalan. Aku beranak sehari lepas due padahai berjalan gila2 punya. Masa tu dok buat masters so hari2 pi kelas naik turun tangga, siap ada satu kelas tu kena naik turun bukit lagi. Hahah. tu tak kira terapi berjalan kat jusco tebrau city sampai 6 jam non-stop. still, sara takmo keluaq gak masa tu. hahahahha..

tapi yg hubby hang habaq tu betoi. banyak berjalan tu mmg nak suh graviti tarik baby ke bawah. tapi taktaula tahap keberkesanan dia mcm mana. hehe..

anyway, just enjoy your last few days (or weeks..hehe) being preggy. makan puas2..as long as baby & mommy are healthy, there's nothing to be worried about..

aini said...

farah dearie...
maybe baby tu syok dok dalam perut lagi kot...heeeeeeeeeee..;)
anyway...betul la farah...Gynae aini dulu pun dok suh aini banyak jalan jugak bila dekat2 nak bersalin..huhu....pasai pa pun tak tau la....
insyaAllah...nanti bila sampai masa dan ketikanya tu...baby tu keluarla jumpa mummy,daddy n sis2 dia yang comey lote tu....
ok farah...take care ya.....miss u....mmuuaahhssss

kamalnzura said...

Farah, tak lama lg dah tu...
Kami dulu 40 weeks cukup2...
harap semua ok..
baca doa nabi yunus byk2...
InsyaAllah, semua selamat...

Baby Lyana said...

erk..jalan jer.. apa kata hang jln2 keliling apartment.. ajak balqises jln2 makan angin tiap2 ptg..sambil teman depa naik gerek ka..