Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, April 26, 2009

buah tangan katanye.....

Hari Khamis lepas, kitaorg dijemput ke kenduri tahlil & doa selamat yg dianjurkan oleh Kak Laili & Abg Rosli sefamily......umah diorg kat third floor ataih umah kitaorg......So alkisahnya kena plak hari Khamis tu saya down with flu and sakit - sakit kepala....makanya tidak lerrr dapat menolong banyak dlm proses masak memasak tuh...lg pulak kak laili kata dia amik helper dtg tlg dia masak - masak.....so katanya datang lepas maghrib je.....
Owhh..saya apa lagi...terus amik kesempatan bawa perut jer....huhuh...dasar pemalas!!!!!!
Tapi bila dah menganjak ke petang tuh..lepas hubby balik dlm pukul 5 lebih gitu....saya yg memulanye malas tuh..tetiba terpikir...
"iskkk....takkan lerr aku nak bawa perut je nih!malu laa plak...iskk...xboley jadik nih!"
So terus le gagah masuk dapuq....cari apa2 yg ada .....bawa dessert pun jadik ler.....so cari pi cari mai..punggah pi punggah mai...last2 saya decided nak buat agaq2 santan gula melaka.......
Memandangkan senang & tekak saya pun teringin...maka oklaa kut....
This was my first attempt nih buat agaq2 nih..dulu kat Malaysia kalau tingin pi cari kat kedai jaa...org tempah kat orang jaa.....tp laa ni duk sini tak dapek laaaa......mau tak mau...kena laa gigih buat sendiri....huhuhuhuhu
Actually bahan - bahan nak buat agaq2 tuh tidak lerr 100% ada kat umah.....macam santan tuh xberapa cukup actually...dah plak kat sini yg ada coconut cream/milk atau pun santan paket.....dah sah2 lerrr kelemakan dia tuh 'ala- ala' ajer....tapi boley lerrr....makanya oleh kerana tidak cukup santan that's why lerrr kaler santan ataih tuh tidak berapa cantekkk.......ala2 coklat jerk........

Tengokkan ghupa mmg cam xsedap jer....hubby pun memula duk kata..
"iskk...mommy..sedap ker nih!?Kang ramai org .....nak bagi org makan nih !Kalau xsedap camna?"
Wahhh....lakiku underestimate sudah bini dia nih!.......Tapi seriously saya sangat - sangat teruja bila lepaih buat tuh...tengok agaq2 tuh cantik jaa terbahagi dua...... ( org yg dah pakar maybe tak heran pun...tapi i sukerrrr!!!Dah laaa 1st attempt buat agaq2 nih )
So bila bawa naik ataih...lepas semayang maghrib depa baca yassin sumer.....
Makan time.....elok-elok jer saya sampai org br nak makan.....so terus laa kelam kelibut ngan Kak Pady , makteh sumer duk menghidang makanan......and ofcoz la potong agaq2 tu as a dessert....kebetulan memang kak laili xbuat apa - apa dessert pun!hehehhehee.........
Alhamdulillah...tak sesia saya bertungkus lumus masuk dapuq gak .......

5 comments:

*adie* said...

pandai ko buat agar2... aku kalau buat sah2 baling ke dinding mau retak dinding tu!!

TiNiE said...

uih..sedap nyer farah..
hang ni mmg terror la..
aku saspek sama hang..

aramis2177 said...

Adie,
Hahahhaaa....tu aje yg pandai buat..suh buat yg lagi dasat2 kompem fail gak!hahhaha........ko lg teror babe....aku ni roti jala pun xlepaih2 lagi!
Tinie,
Wakakakkaka.....kalau aku kat Mesia pasti duah aku main beli jaa tinie oii..xkoser mak nak buat aih!!!!

Baby Lyana said...

wah..terrornya.... aku rasa aku tak gheti buat natang ni.. hahah

@cu SaYaNg said...

sedap nya agaq2 tu...
terliuq la pulak