Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, April 28, 2009

sian pakcik tua nih.....

Ya...mari kita kesiankan pakcik tua nih....sian dia.....
Alkisahnya masa ni hari Sabtu lepas......sebaik saja saya dapat misscall dr driver van sekolah balqises nih..terus laa saya kuar umah....tanpa menarik pun kunci umah.....coz ingat kejap jer....saya tarik pintu separuh jer.....tutup tak abis pun....coz memang takat tunggu depan tuh je yang tak sampai 1-2 minit itu....tapi bila dah sampai si balqises nih..
depa dua orang lari pi terus kat depan pintu....
Tak semena - mena...si Faihana tuh terlebey ghajin sudahhhhhhhhhh.....dia pi tarik pintu umah saya......tertutup sudahhhh pintu ituuuu......and kuncinya tertinggai di dalammmmmmm!!
Saya terus menjerit.....
"ADIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!Mommy takde kunci!!!!!!"
Uwaa......xsempat apa2 tau kenit nih..bertindak sungguh pantas pi tarik pintu tuh...xsempat mommy nak kata apa....iskk..iskk....
makanya selepas kena jentik sekali......terus dia menyendiri kat sudut pintu tuh....huhu..tuh laa....pandai sangat!!!!
Mujuq laa ada pakcik tua yg jaga kaunter tuh...tp dia bukan 'haris' ( sini depa panggil penjaga bangunan ialah 'haris') dia cuma pekerja yg duk tolong2 cuci umah sumer tuh....saya pun mintak tlg dia.....dia pun pulun laaa try sumer kunci spare yg tergantung kat situ......last2 bila saya kata....kunci terlekat lam tuh..dia terus kata xboley buat apa2 nih....
Dia tanya tingkap saya tepi tuh kunci x?Saya jawap tak...memang xpenah kunci pun.....huhuhuh....
So nilah kisahnyaaaa dia memanjat2 tuh......


Owhh.....agak 'seksa' yer pemandangan dr sini....mujuq gak kitaorg duk ground floor...so senang laa dia just amik tangga and panjat jaa........dah tu plak...grill tu ghupanya takde sebarang skru apa pun....pakai main tarik gitu jaa.....
Wahhh..ini sangat tidakkkkk selamat!!!!Anytime kalau org jahat nak masuk just tarik jaaa grill tu n tolak tingkap saya.....
Well....mujuq gak laaa duk negara yg ala2 ada hukum hudud nih...kes2 pecah ghumah tuh kurenggg laaa sket....kalau kat Mesia..kompemmmmm, selamat sudah ngan grill2 tuh kena angkut gamaknya!heeeeeeeeeeee............
Tengok laaaa hasilnya selepas pakcik tua / mohammad tuh berjaya tarik grill ru and terus masuk umah saya....terus bukak pintu umah....
Time ni saya duk kalut tunggu depan tingkap tu bukan sebab apa....takut kut2 si Tykie tuh melompat kluaq kaa apa.....mampuih!!!! Yg Balqises plak duk jerit2 habaq kat pakcik tua tuh...
" Kittah!Kittah!!" ( Anak kucing / kucing )
Mujuq laa si Tykie tuh ala2 takut and tak kenai siapakah itu pakcik tua yg menceroboh masuk lam umah....dia terus sembunyi lam bilik!hahahhahhaaa..........
So...selepas dalam 30 minit terpenjara di luar.....Alhamdulillah kami berjaya masuk umah balik!!!
Moral of the story.....sentiasa lerr tarik kunci tu kuaq mommy oiiiii!!!!Nak salahkan si Faihana ni pun dia bukan tau kata saya xtarik kunci tuh tadi......sian plak dia!!!Huhuhuhuh.......

6 comments:

aini said...

alahai.....siannya farah n balqises...sure la panik mula2 tu kan....eh farah.kalau grill kat msia macam kat sana ka...rasanya banyakla rumah yang kena pecah masuk kan???huhu....
apa pun...alhamdulillah...semuanya dah selamat....tykie pun pandai sembunyikan diri dia dari "orang yang dia tidak kenali"..heeeeeeeee...

@cu SaYaNg said...

sungguh "seksa" permandangan itu ya mommy...

aramis2177 said...

Aini,
tulah dia.....mujuq gak kat sini kes2 pecah umah kureng..pehtu kami plak duk kat servis aptmrnt yg memang 24 jam ada org jaga...so ok laa dr segi keselamatan tuh!
Piah,
wakakkaka...tu laa pasai..dia bukan tau aku dan snap pic dia gitu!Kalau dia tau mamouih aku!hahahah

Diamilikku said...

ish ish ish mommy nih...
dia yang salah pi marah kat adik ana plak..adik tu bijak mengamalkan ciri2 keselamatan..tutup pintu lepas keluar umah..mommy yang careleess tak bawak kunci...hahahahhahahahaha..cerita ini sangat menarik....

Baby Lyana said...

ermm.. aku dulu pernah panjat camni la..masa student..gara2 kakak senior tingkat 1 terkunci bilik dia, waktu org gi semayang jumaat.. nasib baik ade aku yg brutal ini.. kesian kakak tu...

aramis2177 said...

Sone,
huhuhuh..tulah...mommy tau mommy yg salah!tu yg nyesal tuh jentik dia....hhuhuhhu
mommylyana,
leh tahan lasak hang noo!kehkehkeh..mujuq time semayang jumaat!hahahhahaa