Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, April 10, 2009

conchiglie marinara & pudingjagung!

Quick entry.....
tak ingat hari apa...tapi yg pasti hari tu tahap kemalasan mencecah ke tahap MAX....
hehhehee.....maka nya....juadah untuk lunch & dinner jugak ala2 kemalasan gitu......


Conchiglie Marinara

Sangat mudah & simple.....sedap plak malas2 gini makan bendalah nih.....walaupun lately saya kurengggg sket nak makan western2 gini....apatah lagi yg masak sendiri punya!huhuhuh...gamaknya sebab dah kebuluq kut!


Puding Jagung = ini ialah antara puding faveret saya sejak kecik.....and oleh kerana menjadi faveret....saya telah belajaq untuk buat puding ni seawai di sekolah menengah lagi ( yer , jgn xtau walaupun nampak saya malas, tapi sejak umuq 10 thn saya sudah masuk dapuq tlg mak saya di dapuq!heeeeeeeeeeeee )
and saya rasa puding jagung homemade saya ini lebih sedap dr yg beli kat luaq ( yaa....mari kita sama2 naik lif tekan sendiri yaaa!hahahhaa )
Dah tentu2 kalau homemade punya ni jagung kasi taruk lebih , susu pun lebih....maka hasilnya....sangat laaa sedap!!!!hehehhehee...........
owhh....mata sudah ngantuk....saya mau masuk zzzzzz dulu...esok if ghajin ada laa entry baru yaa!
take care alll.........

8 comments:

nabilah mangshor said...

sedapnye
mmg minat masak la kak farah ni
saya suka main masak3 je
hihihi

ieza said...

syabas la dear..malsa pun tapi masak gak..kalau ieza..huhuhuhuh...tapau jer la

aramis2177 said...

nabilah,
minat tu xde laa sangat....tp more to kehendak perut sendiri yg xpuaih makan luaq!hahahaaa.....
ieza,
kalau sesenang itu nak menapau kat luaq and makanan itu byk pilihan mcm kat mesia....wajib farah pun mai tapau jer...tp sini xmcm sana...nak wat camna....malas2 puyn kena gagah kan jugak laa....huhuh

Baby Lyana said...

aku dulu, umur 10 tahun.. masak air pun tak gheti...dok tunggu SPM baru la belajaq masak.. nasib baik laki aku x demand nak makan macam2..kalau dak, garu kepala aku nak masak..

@cu SaYaNg said...

aku selalu dok cedok idea dlm blog hang nie..pastu aku masak apa yg hang boh dlm entry hang..hehehehe..tapi aku tau aku masak tak la sesedap hang masak

kamalnzura said...

tu diaa..dlm malaih2 tu...menu sakan gak.
kalau time rajin gamaknya..lg sakan menu ...

Diamilikku said...

hehehhehe...
betul la kak farah...
makan luaq tak puas...kena masak sendiri..niaq rasanya macam mana pun..tapi bila masak sendiri tetap sedap di mulut kita kannnn

aramis2177 said...

Shaf,
hahahaa....ala..aku masuk dapuq time tu tlg kupaih bawang jaa....hahahhaa....boley kira masuk gak laa kan!hehehe
Piah,
Sila2 laa ceduk.....kalau makanan tu aku masak..kompem laa resepinya senang!hahaha.....sedap xsedap tu lain cerita.....heeeee
Jai...
iskkk..ni kira malas laa nih....xpayah msk byk lauk pauk...satu menu jaa.....satu tu ja yg kena masak....makan laaa yg jaa..hehee....gheja mudah!puding tu sebab teringin..tu yg buat gak tuh
Sone,
mmg pun....awat ntah ...tekak kak farah dahmuak nak makan minyak sapi byk2....nak gak cari sambal belacan!huhuhuhuh..anak melayu sungguh baby lam perut nih!