Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, April 21, 2009

sushi ooo sushi....

Ahlan Wahsahlan.......
Kaif Halaq !? Anta Bikhair? ( apa kabar?awak sihat?)
hohohohhhohoh...mari kita belajar bahasa arab...tapi takat tu je untuk hari ni yer!hahaahaa......
Ni adalah aktiviti basi masa hari Jumaat malam.....
Setelah penat buat spree cleaning day.....makanya mommy mmg xkoser nak masak - masak dah utk dinner tuh......so terus teruja ajak daddy pi dinner kat one of japanese food nih..dekat je pun ngan umah....dalam 5 mins drive..sampai laaa.....
Kitaorg gerak lepas maghrib....memasing perut dah mencanak - canak lapaq.....
Just ordered 10 pieces of mixed sushi....5 pieces of salmon ( sashimi ) then satu pinggan seafood fried rice .....green tea for mommy & daddy and balqises minum lemon with mint!
Tu jer.....



Us - while waiting for the food....agak lama nak sampai sushi dia tuh......

Tapi bila sampai..the presentation was so nice....sayang oii nak makan!Tapi sebab lapaq..terus sumer terpa......balqises ni bab makan sushi boleh tahan.....esp salmon tuh..depa ni mmg penggila salmon gak macam mak pak dia.....kalau makan vitamin Salmon Omega tuh..selamba jerrr dia gigit sampai pecah lam mulut minyak ikan tuh......iskkk...mommy boleh telan pun dah kira besaq tuah walaupun mommy pun penggila salmon..tp bab makan salmon omega tuh agak berat coz tiap kali burp....bau dia agak mengganggu sistem pernafasanku!......
Oppsie..berbalik ke dinner kat situ.....
overall memang sedap laa food dia..nasi goreng dia pun sedap...tapi yg paling best sekali wasabi dia...perghh....memang sangat KICK!!!!!! Saya & hubby memula ingat mcm biasa je wasabi dia...xde pedas sangat...sekali kitaorg cicah...banyak gak.....haaa.........padan muka memasing....siap kuaq ayaq mata sumer.....hahahhaa...tapi saya sangat enjoy makan wasabi ni ngan hubby...sebab tiap kali makan kitaorg sure tgk reaksi muka laki bini.....hahahhaa......pehtu gelak kat hang aku...wakakkakkaa.....
Penah dulu kat Malaysia....masa beli sushi kat Jusco tuh...masa dlm keter...hubby suh suapkan dia satu sushi.....so saya apa lagi....tanduk sudah kuar laa......ku taruk itu wasabi banyak2 atas itu sushi kasi sama dia....wakakkakakkakkaa......saja je nak kenakan dia!Hahahhaha..xper.....bini sendiri buat kat laki tarak kena marah punya.....hahahhahaa......hubby apa lagi!!!menggelupur lam tuh!hahahhaha.....kehkehkehkeh........kene sekeh sekali ngan hubby!padan muka den!


Dah kekenyangan sumer......kitaorg pun blah.......balqises mmg sangat enjoy leh makan sushi....tak sangka mommy banyak gak diorg makan.....kalau tau tak amik yg 10 pieces tuh....mommy amik lebih pun takpa.....iskkk..iskkk....takpe laaa next time kita datang lagi yer.....daddy yer!!!!kan dekat ngan umah jer...siap leh tapau menapau kan!!!!
As usual.....ala2 Maria Tunku Sabri tuh....perkara wajib buat ialah posing depan kedai nih!hahahhahaa.......*perasan sudah!*

6 comments:

Linda Latip said...

Aunty Mommy.. thnks fr the prayer..Alhamdulillah dis time around mmg teruk sket dmam die tp as he grow olders, bru pasan yg die tk byk songeh :) Mlm pn klu die bdn pns sgt, bru la die tepok² ummeh smbil ngreang kt tinga.. cume mcm biasa culas mkn ubat die tu lah tkleh thn..anyway..hrini sht sket..tp still kurus..sbb tknk mam byk lg..sedey :(

And yes, i bet once u left jeddah one of thngs that u'll b missing nih is ronda² p mkn² kat menmcm rest (mcm maria tunku sabri laaa..hehehe) kan kan kan..sure ingt kat shogun tu mkn kat sni ehehehe..

muahs to u guys too..kami pon rendoo sume..naty balik cpat bwk the 3rd cutest balqis tau!

Baby Lyana said...

aku gelak guling2 bab kena sekeh tu.. hahah

Diamilikku said...

memang sangat cantik presentation nya...
huhuhuhu...lama tak tinggal jejak..sorry kak farah..bz yang amat..esok kena gi btn plak...kadang2 nak buat entry pun tak sempat...
comellah balqises pakai baju tu...ish ish ish...jeles nengok..beli kat sana ka...nanti nak balik cakap ehhh..nak kirim baju untuk alesha..hehehheheheh.....

aramis2177 said...

Ummeh@linda,
huhuhu..tu lah...rasa2nya pun antara benda yg akan dirindui ialah restoran segala mak nenek kat sini....tu jer laa yg menghiburkan mommy nih!wakakaka...giler buruk lantak kan....anyway...alhamdulillah ghazi's getting better!
Mommylyana,
wakakkaka.....kami laki bini mmg gitu!lawak kasar ja gheja!
Sone,
xpa2....kak farah paham....no worries...Sone take care ok!owh..nak pesan baju untk alesha?no problemo.....nanti kak farah tgkkan2

@cu SaYaNg said...

aku dlm byk2 mknn yg ada,sushi nie aku mmg x t'telan...aduih..
x tau dh nk buat mcm mana..tekak aku x leh nk terima...kdg2 aku mmg t'ingin bila tgk mknn nie comei2 ja...tp tu la..tekak nie susah...iskh..iskh..

nabilah hana said...

sedapnyer sushi
lps exam nak beli
hehe