Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, April 22, 2009

dentist lagi


Semalam ada appointment ngan dentist Humairah lagi.....as usual pukul 6 kitaorg dah terpacak kat klinik....coz katanya suruh datang pukul 6 ptg.....tapi bila sampai klinik tup - tup doc tengah ada patient lain...iskkk....... appointment macam mana nih!Makanya kitaorg pun sabar laa menanti gak.....tunggu punya tunggu sampai laa daddy pun dah balik dr gheja....dia terus singgah klinik....masa tu dah around 7 pm dah pun...punya laaa berjanggut kitaorg tunggu lam klinik tuh........
Masuk jumpa doc jaa.....saya terus berdoa harap - harap hari ni dia dah boleh laa tampal betul gigi anak aku nih ( yezza people......dr tu ari kes tampal tu xsettle - settle...apadaaaaaa ) so far yg dia duk buh cuma temporary filling jer.....so saya harap sangat dia leh buat yg betul kali nih....xlarat oiiii asyik ulang alik klinik ni jer...though seberang rumah pun kan.....tapi kalau dah sampai 6/7 kali ulang alik....tak ke haus tapak kasut ku ini! ( hahahaa...statement tak kena mengena.....jalan2 pi sopping leh plak kan! ) Tapi sungguh laa...saya sudah naik jemu asyik ulang alik ke situ...sampaikan Faihana kata..
"Doktor ni xde org lain jumpa dia kan....asyik - asyik kita jer! "~ Mak enon kecik ni memang banyak celoteh sket.....leh tahan mulut dia nih kalau bab2 sound men'sound' nih!
So bila doc dah checked tu..alhamdulillah....kali ni dia leh buat permanent filling..well atleast sampai gigi tu tanggal laa harapnya.....Before - before this doc tu buat apa pun tak tau laa yg menyebabkan dia xboleh nak buh terus permanent filling nih....tengok ke gaya mcm dia buat root treatment pun ada, tapi apa kejadahnye gigi budak 6 thn nak buat root treatment kan!
*SAKIT JIWA SAYA DIBUATNYA*

Okeh....berbalik ke gigi Humairah tadi...agak lama plak treatment kali nih...ghupanya sumer gigi bawah Humairah tu dia pi buat treatment, siap guna asid fosforus segala....ultra violet laa..and ntah apa2 lagi ntah.....naik penat lak aii menunggu......iskkk..iskkk...... complicated sungguh laa hai....


Antara aksi - aksi si Faihana yg sudah kebosanan menunggu....saya pun sama naik dah lenguh - lenguh kaki...mujuq gak daddy ada....daddy plak yg take over duk sebelah anak dia tuh....coz ada ketika Humairah dah mcm xlarat nak nganga mulut.....huhhuhuhu...sian anak aku!maunye tak...dekat 1 jam duk lam tuh nganga saja....hahhahahhaa........
Tapi bila sumer dah siap.....kitaorg check gigi bawah dia....semua elok laa......kiranya penantian tu worth it laa......and gigi yg dia tampal tu sejibik mcm gigi asal ghupa bentuknya.......aiseyyy...mujuq doc.....kalau tidak....mau aku seligi doc nih.....penat weyhhh......
apa pun....semlm terbang gak laaa another SR200....tu ari dah advance SR200....so kesimpulannya....untuk gigi yg cantik bg umur budak 6 thn kos nya ialah SR400.......gedebushhhhhh!!!!GILOSSSS!!!! Makanya....mula dr hari ni.......marilah kita sama - sama extra menggosok gigi...baik perabih duit beli ubat gigi dr perabih duit mai jumpa dentist di tanah Arab nih!huaaarghhhhh..............

4 comments:

Naddiea said...

Kak Farah,pasai apa kat sana kos jumpa dentist mahai kak?pastu asik kena dok ulang banyak2 kali.nasib baik anak dara kak farah ni boleh tahan sabaq.kalo Hayyan dia dh ajak balik.hahhahaha..

Baby Lyana said...

akhirnya..selesai sudah.. gila lama tampal gigi..

@cu SaYaNg said...

mahai nye la kos gigi kt sana
mmg la hang anak beranak kena extra ordinary jaga gigi tu..hehehe

aramis2177 said...

Shepah,
iyerrr adik oii..sini sumer mahai....ghasanya cost of living dia leh tahan mahai....espp bab2 ubat tu mmg mahai2 sokmo laaa....
mommylyana,
akhirnyaaaaa........penat weyhhhh!
Piah,
tu lerr pasai.....giloss laa...tu br bdk kecik!kalau mak paknyaa camna laa gamaknya!iskkkk