Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, April 27, 2009

Kenduri @ Kak laili

Sambungan from last entry.....
All the pics semasa di rumah Kak Laili....ghupa ghumah dia sama je lebih kurang ngan umah kami..cuma dia 2 bilik...kitaorg 3 bilik......
Overall....alhamdulillah the kenduri went well.....
Lepas geng - geng lelaki makan - makan.....terus diorg solat Isyak berjemaah while kami mentekedarah.......muahahhahhahaa.......td masa depa makan malu - malu youu nak amik lauk.....kehkehkeh......
Mari kita layan gambaq yer......


Ni masa sumer orang dah balik......tinggai yg ada family2 mcm kitaorg ni jer....
Kak Pady & Abg Majid , Makteh & Pakteh , Fahmi & Hasnah and family kitaorg.....sempat gossip2 seround dua......pehtu kak laili suruh kitaorg sumer tapau some leftover food yg sedap - sedap belaka itu....Yezza.....memang lerr mak buyong mcm saya ni xmelepaskan peluang!hahhahhaaa.......Sedap woo menu dia...
Ada nasi impit & kuah kacang , rendang ayam , kari ayam & telur , kak pady bawa ikan goreng berlado , makteh bawa kueh lompang and hasnah bawa buah - buahan yakni pisang berangan yg sangat lerr sedap!!!!!Seriously mmg sedap pisang tuh!! Cam terberangan gitu makan pisang berangan sharbatly tuh.....huhuhuhuh
So harus laa kan bila kak laili suruh kitaorg tapau je....haaa......masing2 pulang ngan tanagn yg penuh tupperware...kehkehkeh....rezeki jgn ditolak!

Si Zaid ni sangat comei!!!Geramsssss ok saya kat dia......iskkk....memang sangat mbam2 laaa......now i know why anak - anak si Fahmi & Hasnah ni comei2 sokmo.....sebabnyaa....mak si Hasnah itu ialah orang Australia......Wohh...berdarah mixed rupanya si Hasnah nih...no wonder laa......heheheheee......

8 comments:

Diamilikku said...

nape kak farah tak nampak gemok pun..sangat tak aci...huhuhuhuhu...
btw agar2 tu nampak macam sangat sedap...hehheheheh...

aramis2177 said...

Sone,
hahahhaa...yolah tu xnampak gemuk!!Sebab tu gambaq diamik dr jarak jauh!hahhaha....kalau close up....harus boolat mcm bola!!!!!!huhuhuh

nabilah hana said...

hehe
xpe la kalau bulat cam bola pun
-.-
kak farah, mmg comel la baby boy ni
putih n tembamnyer !!!
-.-

@cu SaYaNg said...

darah ostrolia...pdn la comel anak dia...jeles nya aku tgk...
mommy,nmpak hg la makin sihat..pp dh mcm pau dah..hehehehe

Diamilikku said...

dak tipu..memang tak gemok..kak farah bagi ahh tips nak kurus pas beranak..hehhehehe..

kak farah..nak tanya..cikgu faridah yang duk kat taman muhibbah tu makcik kak farah ka..hari tu bonda sone pi kenduri umah dia..sone saja tanya kenduri apa..dia kata kenduri kesyukuran sebab umah mak cikgu faridah kena langgar bas...pastu teringat entry kak farah..adakah refer to the same person...

aramis2177 said...

nabilah,
hahahaa,,,bola itu bulat memang laaa comei!Kak farah ni boolat tidak lerr comei!huhuhhu....iskk..iskkk
Piah,
Sudah semestinya pipi ku kelihatan seperti pau...mana tak...kalau lewat sket makan terus jaaa sakit kepala xhengat..so harus makan ikut time and dlm kuantiti yg banyak gitu!muahahahaa...sebab tu laa pipi ku bulat!!!
Sone,
yea......betui2....cikgu faridah tu ialah kakak sulung mak kak farah....dulu masa kat SKTU memang tu lah port kak farah lps sekolah!!!!balik sekolah , terus blk jalan kaki pi umah dia makan nasi dulu..huhuhuhuhuh.......
p/s: nak tips kurus?Adoi...kena tunggu i betui2 kurus gak laa lps beranak tuh..kalau xkurus.....sorry ehh no tips!wakakkakkaa.....

Linda Latip said...

Farah! hehe best jgk la duk sna..siap buleh wat knurik bagai haa..naty kan..bile dh tua..balqises dah beso jupe balik fam² yg penah duk sma kat sni..sure besh kan..reminiscing the old memory..ehehe

re: thnks farah hehe..aminn mntk la kali sihatnye berpjgan ye..keke nxt mnth 2 yrs..skrg ni mcm dh rindu die msa kecit², salu tgk gbr² botak mbam ummeh dlu ehehe

kamalnzura said...

bila duk jauh dr malaysia...jadi rapatlah kan...buat mkn2, mcm satu family...

psstt..bila balik mai sini?