Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 2, 2009

melayan perut !!!!

Selalunya hari Jumaat ialah hari kitaorg melepak so tidak ketinggalan laa minggu lepaih pun....seperti selalu..mommy pun nak gak rest dr 'aktiviti masak - memasak' nih.....penat woooo....penat nak kena pikiaq menu apa nak masak....huhuhuhuh!
So sebelah malam nye, saya suggest kat hubby nak pi makan western food laa plak...sekali sekala pekena kan!!!rasanya lama plak tak pekena western food nih......so kitaorg gi one of the restaurant yg xpernah pegi lagi....dekat je ngan umah....nama dia SteakHouse!
ID dlm tuh ala2 cowboy style.....ala2 wild wild west gitu!hehehhehee...... agak ramai laa jugak org dalamnya....
Kitaorg amik salad as a starter selain dr dia bg butter & bread .....salad dia tuh self service.....so saya pi amik xhengat punya banyak la plak....mcm lapaq sangat time tuh....tup2 habis gak salad ku itu!huhhuhuh...
Yg ni ialah Iced Tea dia...tp dia kasi lemon sekali.....so kitaorg mmg belasah laa perah lemon tuh.....jadik lerr Iced Lemon Tea....wahh...sangat refreshing ghasa ayaqnyaa....cuba tgk gelas dia...pelik sungguh....mcm bekas buh madu pun ada.....cuma tarak penutup jaa......

Yg membuatkan tempat ni lagi laa best gitu sebab lam tu ada satu playroom for kids.....so balqises ni apa lagi....terus serang laaa.....best plak tgk diorg tenggelam2 lam balls tuh....bergayut2 sakan....hehehehee....bila dh sibuk memain ni xde laaa kaco mommy makan sangat....kehkehkeh.....bila diorg dah lapaq baru diorg dtg join makan!


Pics kat atas tu ialah menu daddy....Black Rock Grill.....yg specialnye pasai menu nih.....daging tu asainya masa dia bawa mai tu still duk mentah2 lagi.....dia panggang ataih 'black rock' tuh laa......kata waiter tu temperature batu tuh 400 degree...wallllaaaa..patut laa cepat jaaa daging tuh leh masak!!!!siap si waiter tu demokan camna lagi.....tapi mmg sedap daging dia...lembut....and takde laa minyak2 ke apa ker..very the healthy way gitu utk sapa2 yg nak diet!!!!Owh..tapi hubby bukan laa seorang peng'diet' pun!Kami ghalit jaa tgk waiter tu duk terbalik2 kan daging tuh....best plak....
Lam kepala otak saya plak....
" kalau aku mintak bawak balik black rock ni habuan buat batu tungku aku lepas beranak sok2 best gak nih!!"huhuhuhuh....
Tapi serius...ghasa mcm nak jaa cilok bawa balik.....hehehhehee......kat sini mana nak cari batu tungku aaaa?
And ni saya punya menu.....Lamb Chop jaa.......punya laa banyak gilaaaa portion dia......berketui2 lamb dia letak.......iskk....baked potato tu mmg sgt sedap tau!!!Slurrpp.....Habis wooo i makan walaupun saya ada bagi 2 ketui kat hubby!heheheheee..........
Overall.....makanan kat sini mmg sedap..worth for money! ( ecewah...komen ala2 Maria Tunku Sabri lak aiii ) and the price actually sangat2 rendah kalau nak bandingkan ngan TGIF , Chilli's and yg sewaktu dengannya tuh!dah laaa sumer menu dalam portion yang banyak!Mmg kenyang makan......

Ni mereka2 yg kekenyangan di depan restoran itu!!!!heheehehheeee........Alhamdulillah!

13 comments:

TiNiE said...

uih..bes nyer!!! aku sker western food weih. nyum nyum..tingat stable steak house yg aku p kat kg. baru tu. ala2 koboi wild wild west gakla..

Mimi Sharif said...

Kak na,
Mimi bw batu tungku special dr cni...
ringan jer...
boleh tuam2...
dlm tu ada rempah siap2...
nnt mimi bw...

Irm said...

nyum, nyum..
sedapppp nyaaaaa.. terliur aku tengok. :-D

Baby Lyana said...

sedapnya...... pandai hang pujuk hubby ajak pi makan merata2.. heheh..baguih baguih..sekali sekala, kena cuti dr memasak..penat kan dok pikiq menu apa nak masak..

Diamilikku said...

wahhhh....sedapnya....
menariks sungguh la...
tapi kan pelik sungguh..kak farah makan banyak tapi still du besaq tu jugak...pregnant pun tak nampak mcm pregnant...jeles sungguh sone

aramis2177 said...

tinie,
wahh....kat kg baru pun ada gak ehh yg ala2 wild2 west nih!harus aku pi terjah bila balik nanti!
Mimi,ohh yaa ka?ada kaa batu tungku yg mcm tuh?heee.....kalau ringan boley laa...makasih2!!!!
Irma,
yeap2....mmg sedap!sekali sekala pekena western!hehehhee.....
mommylyana,
heeee....reason aku bg baeek punya....baby nak makan...bapaknyaa harus laa ikut!kehkehkeh....
Sone,
iskk..lam gambaq nampak besaq tu laaa....tp kebenarannya....ada besaq gak laaa!hehehehee......jgn tertipu ngan gambaq2 itu yaa adik!

@cu SaYaNg said...

1st time aku tgk daging masak ataih batu nie masa makan kat food court Genting...terasa perak la sat masa tgk tu...hehehehe

*adie* said...

alamak terLIUR aku farahhhh.... hmmm

kamalnzura said...

syoknya...mkn2...
org yg tak naik bdn mcm hangpa, balun pi la apa pun..
kalau kami??? hikhik...

Linda Latip said...

hahaha kelaka lak baca yg nk bwk balik jd tungku tu..pape aje la aunty mommy ni..dulu ade rest cenggini kt klcc..die bwk ciken mntah kite msk snirik ats batu tu la..tp kjap je pastu takdak dah...hah tp mmg bes klu tmpt mkn ade playroom/space utk anak² mcm kt sni kami p foodcourt ikea snang..lpas je Ghazi kt tgh tu..kitorg melantok la kat tepi hua ahahaha

Cik Kham & Co said...

sedap woooooooooooooo.....selera plk nk mkn steak...

aini said...

uiisshhh...sedapnya farah....mak buyung ni pun terliur gak tengok...rasa kat tekak dah ni...heeeeeeeeeeeee....;)

Mrs Rafiuddin said...

Farah,kat sini pun ada steak house tu..
kami nak pi la..ingat kan cam biasa2 ja..selalu asyik makan kat TgiF,Chillis,Applebees,Tony Romas jer..
Macam best jer steakhouse..nak kena pi nih..asyik lalu jer kot kedai tu..hehe...

Batu tungku dapatnya dari malaysia ler..hehe..kami bawakkk dari malaysia..sini tak dak..mana tau hampa pi lepak laut merah,ambik la seketoi dua batu kat tebing tu,kira ala-ala batu sungai..boleh apa..hehe