Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, April 6, 2009

saya sangat respect sama dia...

Salam all....
Saja nak share view yang saya snap dr tingkat atas foodcourt kat hilton tower tuh......
ni actually masa orang tengah solat Asar....saya yg tengah menunggu ngan balqises kat situ sambil2 melayan view dari atas....
ternampak pulak mamat nih!
Sungguh respect saya kat dia....bayangkan time tu panas terik...dalam pukul 4 gitu....temperature plak dlm 33/34 degree gitu.....and tanpa berlapikkan apa2....dia selamba jerr sujud atas lantai MasjidilHaram tuh.....
Kagum saya.....
So far saya tak lerr penah rasa lagi ...hubby penah sekali rasa sujud tanpa berlapikkan apa2.....time solat Asar gak laa time tuh..dia kata....
Makk Aiii......mcm nak melecur dahi!huhhuhuh......tapi diorg ni selamba jer.......siap sujud lelama lak tuh......
Baguih kan.....kita ni panas sikit dah komplen kan....hmmmmm!!!!!


Just to share some view of MasjidilHaram masa solat asar tuh....tengok laa manusia...punya laa ramai...ni baru one of the gate yg ada......ada byk lagi gate2 yg lain......




Saya amat bersyukur dapat menikmati pemandangan sebegini......and dapat merasai sumer nikmat yang Allah berikan!Sesungguhnya saya amat bersyukur.....untuk kengkawan yg nak mai sini....jgn lupa bgtau saya.....wajib saya jd tourist guide anda!!!!

14 comments:

@cu SaYaNg said...

darling,
one day i wish,aku akan sampai sana insyaAllah...sebelum hg blk..

ieza said...

terharunyer tgk pic2 yang farah amik nie.....

nabilah mangshor said...

salam kak farah
suka bce blog akak..
btw, bertuah la akak dpt rasa pnglaman duduk saudi.
=)
so happy to read your beautiful life's stories

aramis2177 said...

Acudarling,
meh2...aku mengalu2kan kedtgan hang!mai cni b4 aku balik tau!
ieza,
tu lah..tengok gambaq terharu..yg merasa sendiri lg laa plak!mmg sangat2 terharu @ sayu jaa rasa!
Nabilah,
tq for visiting my blog!same goes to u!

*adie* said...

huhuhuhu... kenangan mengusik JIWA....

kamalnzura said...

syahdu la...

nabilah mangshor said...

salam..
akak duk kat jeddah bape thn lg?

TiNiE said...

besnyer farah. insya-Allah ada rezeki sampaila aku di sana. tapi tak tau sebila.
ewah...ada hati buyong² nak jd tourist guide kan...good..good..

aramis2177 said...

Adie,
huhuh...hopefully ko jadi laaa dtg sini nanti ehhh!
jai...
mmg sangat syahdu kan!
nabilah,
akak xsure lg brp thn lg nak duk sini....kalau ada rezeki hubby keje sini lg...insyaAllah lama laaa lagi!kalau nk dtg ckp okeh!
Tnie,
huhuhu..xpa2...yg penting ada nawaitu ..insyaAllah dimakbulkan Allah!AMin!

harnisafarina said...

Bestnyer..

Cherish this moment betoi2. Bukan semua org dpt peluang mcm nie..

nabilah mangshor said...

ooouh
sempat la balqises membesar kat sana
nnti leh la diorang ckp arabic !
yuhuu ~~

ha..insyallah..
doa2 la sy dpt gi sana lg
ari tu dah gi
tahun 2005

Naddiea said...

kak farah,sangat tersentuh tgk orang tu sujud di tengah panas terik n tanpa lapik.isk..isk...

bila la shepah dapat sampai sana.huhuh...

aramis2177 said...

Harni,
yeap..tu lah...mmg kalau dpt pi Mekah...bila time nak balik semula ke Jeddah....dan2 tu terasa sayu jaa....huhhhuu
Nabilah,
InsyaAllah...ada rezeki nanti dtg lg sini yer....mana tau time tu akak still ada ker....
Shepah,
mmg pun kan...sangat2 terharu tgk dia.....huhhuhuuh

Cik Kham & Co said...

dah lame rase nak gie....Doakan lah kami sumer sampai Fara......