Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, April 20, 2009

si tykie!!!!

Lama xtempek muka 'our little hero' nih kan!!!
Dah besaq panjang dah dia.....bulan 6 ni cukup laa setahun hero nih!!!
Sangat ler buaih nye....tu ari kitaorg bawa dia gi 'castrated' kat one of vet clinic kat Tahlia St....
Kalau dah namanye jantan tu kan..tau2 laaa...kalau mai musim -musim mengawan dia....haaa...mula laa buat perangai!!!!So atas nasihat pelbagai pihak and setelah dibincangkan berpuluh kali...kitaorg pun setuju laaa 'castrated' kan dia......and alhamdulillah dia dah recover....dah kembali 'buiah'.....dah kembali menikus.....
Kalau tidak tuh asyik termenung kat tepi tingkap mencari 'teman'.....huhuhuhu.....
Tykie ni suka tau masuk lam plastik.....lagi besaq plastik tu lagi dia suka......pehtu lagi suka kalau orang angkat dia masa dia duk lam plastik tuh...apadaaaa!!!!tapi he's so cute!!!!
Ni setelah penat kena buli ngan daddy....hahhaaa..kepenatan kawan!!!!terlepek sudah tepi dapuq!
Sejak - sejak saya pregnant ni and perut saya makin besaq nih..dia tak berapa mau nak saya dukung - dukung or peluk - peluk dia sangat....tapi kalau ngan daddy...manja bukan main!!Kalau ngan Faihana pun elok jaaa dia....iskkk....iskkk.....Jeles tau mommy!!!! ( Humairah penakut sket..dia main 'ala - ala gitu ' je ngan si tykie nih.....)
Ni kena paksa gak ngan mommy!hhahahhahaa......tengok sampai terpenyek - penyek muka xrela!huhuhuh.......

8 comments:

Baby Lyana said...

comey.. nyanyau dulu masa aku preggy pun dia xmo kat aku.. rasanya dia tahu dlm perut ade baby.. dia takut nak dtg sampaila Lyana dah 4-5 bulan..la ni, baru dok try nak berbaik2

amalz said...

kucing aku pun dah kena 'potong'..hg tgk la si tykie lepaih ni confirm gumuks! kucing aku mmg dah mcm obes dah ah ah ah...

@cu SaYaNg said...

tensen gile muka dia kena peluk dgn mommy...hahahahaa

aramis2177 said...

Mommylyana,
tulah kan..gamaknya kucing ni tau kot kita ni peknen,ada baby lam perut.jeles laa tuh!
Amal...
ya kaa?tu lah aku ada baca gak kucing ni kalau kena 'potong' paih tu dia jadi gumuks!hehehhehee....
piah laling,
hehhehe...tulah...dia xrela kena peluk ngan aku!hehehhe

Baby Lyana said...

memang dia jeles.. tu pasai x mai dekat.. hari2 mai cium perut.. walhal dulu tu, hari2 tdo kat pewut..

aramis2177 said...

shaf,
betui2....yg aku plak...if duk dukung si tykie tuh..baby lam perut lak yg sakan duk tendang2 dia..sian tykie...lom apa2 dah kena buli!huhuh

amalz said...

lg satu farah, kucing aku ni pun suka main2 dlm plastik mcm tykie. bukan dlm plastik ja segala jenis bag n kotak suma nak masuk. nanti aku post dlm facebook. hg tgk k...

Baby Lyana said...

eh.. Lyana dulu pun, masa dlm perut.. dok tendang2 nyanyau.. kalau nyanyau tidoq tepi perut aku...