Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 9, 2008

1st day berbuka with them....

Haa...hari semlm adalah hari pertama dapat buka puasa ngan mama & abah...huhhuhuh..syoknyaa.....setelah seharian depa rest...and jet lag lagi..bila dah petang2 lepasa masak semua..around pukul 5.45 ptg tu kami keluar...bawa diorg pusing - pusing dekat ni ajer...and nak tapaukan chicken mandi untuk diorg bg diorg rasa......hehehhee


Balqises ni memang excited laaa....suka sangat diorg....Humairah dah 2 mlm dah tidoq ngan tok mama dia.....cuma adik ana ni....memula tuh mmg dia tidoq ngan mama...then lelama dia ngelat bangun cari mommy jugak.....mak enon betul adik nih tau......huhuhuhhhu
Haaaa..seorang rakyat Malaysia sedang menapau chicken mandi...sedap okey chicken mandi nih.....tapi kedai ni....chicken dia special skit coz dia panggang atas batu......haaa....sangat lerr sedapnye.......nasi dia tu bau wnagi semacam...kiranya mak & ayah saya makan je terus jatuh cinta ngan nasi tuh...

Cara dia nak bagi ada api kat bara tuh.....hahahhaaa..memula saya ingat dia duk buat apa laaa...takkan laa sejukkan ayam plak kan....dah berpeluh bakaq tetiba takkan nak sejukkan...tak logik lerrr sesangat kan...hahhahhaaq..rupanya dia nak bg ada api..kan selalu kita guna kipas tangan tuh....haahhaaa........
yeah..ini lagi 2 orang rakyat Malaysia nak menapau jus plak....haaa...jus sini memang sangat2 lerr fresh nye.....yg ni dia siap blend depa hubby & my dad lagi...pilih aje nak buah apa kat kaunter tuh....dah tuh diorg tak letak gula.....dia blend sekali ngan tebu...so rasa manis - manis tebu tuh ganti jadi gula laaa.......so rasa dia sangat laaa fresh & menyegarkan.......

Malam tu......abah tak de...pakteh ajak dia gi terawikh kat area - area corniche tuh.....since mama agak letih lagi...so kitaorg bawa dia jalan - jalan dekat - dekat umah ajer.......dia kata kalau duk umah kompom2 dia tidoq lagi...dah seharian dah tidoq kan..mau fenin kapla laa jugak....so dekat2 ngan umah boley laaa.....

Haa...oleh kerana mama kata nak makan donut laaa masa berbuka tadi...so kitaorg bawa dia datang Krispy Kreme.....haaa....hambek ko....1 dozen...kenyang makan nih....sodap!!!!!sampai umah..supper lagi ngan abah yg baru balik dr semayang.....lepak - lepak kejap....semua pun masuk zzz..... except me.....yg lately ni susah nak tidoq....naper ntah!!!

So ok laa....rite now saya tengah duk packing barang nih..coz ptg satgi nak ke Mekah berbuka & terawikh kat sana...then lepas tuh terus ke Madinah.......dr Mekah ke Madinah tu ambil masa 5 jam gak....so better travel malam xpenat sangat...kalau siang adehhh laaa terik sgt panas nye.......will stay at Madinah until Friday.....so till then...will be away sekejap laaa yer....
nanti balik dari sana saya update & share more stories yer.......
take care all...
Selamat berbuka....

4 comments:

yatie rahman said...

bestnya farahh..apsai pangge ayam mandi? dengaq juga org bgtau kat sana jus sedap2..jeleshh betui sana ada krispy kreme...si hafiy dok tanya ja nak makan donut krispy kreme...jeddah lagik best dr aberdeen..semua ada..hehehhe

@cu SaYaNg said...

wei..jalan baik2 no...
jgn lupa doa kn utk aku sekali
syok nye la dpt terawikh kt Mekah
selalu dok tgk dlm tv je

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

hei fara...u guys dah smp kat jeddah ek.Syioknyer...Ayam mandi??Camne tu???Baca u punya blog mcm sedap jer...ia ala2 ayam golek ker??

Naddiea said...

kak farah sedap ka ayam mandi tu??bawak mai resipi sket.heheeheh...