Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, September 13, 2008

Umrah &breakfast @ Mekah

Hi all.....
we just came back from Madinah Al- Munawarrah yesterday..sampai rumah pun dah pukul 6 ptg lebih....coz semua dah keletihan after almost 5 hours journey....so kami tapau chicken mandi aje ( for u guys info...chicken mandi ni ala - ala nasi minyak, makan dengan ayam yg di panggang...boleh pilih ayam golek or yg dipanggang atas batu....sedap gilerrr ok)
ooppss..berbalik kepada entry nih.....this was on Wednesday...we went to Mekah untuk buat umrah & niat nak berbuka puasa di Masjidil Haram...banyak gak beg yg dibawa coz after selesai umrah tuh kami akan terus ke Madinah.....so banyak laaa baju - baju, bekalan makanan sumer...Bertolak dari rumah around 4 camtu , sampai sana dalam pukul 5 lebih..tapi disebabkan bulan puasa ni umat manusia sangat laa ramainyaaaa yg melawat Mekah..maka jalan kat sana punyaaa laaa sesak ......tapi alhamdulillah semua selamat...


Balqises in their Punjabi Suit....huhuhuhuhhu....semangat ni diorg ni nak gi Rumah Allah.....walaupun tak paham apa sangat pun..tapi diorg tetap excited nak gi sana....
Sakan sungguh laaa anak - anak mommy nih.......kalau bab bergaya.....seperti biasa......buh laa baju apa pun.......huhuhuhuh
ni kami 4 beranak dalam kereta....on the way ke Mekah....masa ni xjam lagi...still kat highway lagi...lom masuk bandar Kota Mekah lagi......
oppssss....oleh kerana jalan punya sesak ...so kami terpaksa pusing sana sini....dah laa hubby pun xberapa familiar sangat jalan kat sini...so kalau terlepas jalan tu haa...kena laaa cari jalan U-Turn balik.......dah laa ditambah pulak construction sana sini......saya & adik ana dah pening dah...rasa angin dah naik kepala.....nak termuntah pun ada.......tu yg terlepekkk lembek gitu gayanya...kalau tahan duk bukak mata lagi..mau terus bluweeeekkk kat situ gak.....huhuhuhu
Haaaa....ni sempat snap masa dekat ngan Masjidil Haram nih.....manusia sangat laa ramainya......

Tok Mama & balqise....selepas tok mama buat umrah.....sambil - sambil tunggu Tok Abah.....alhamdulillah semua dah selesai.....lepas jumpa sumer orang....kami piisi perut...supper...huhuhu..lapaq ooo..

Nanti saya sambung lagi kat mana kami berbuka puasa yerr......

2 comments:

yatie rahman said...

comei sungguh la balqises nie..bole jd model..pandai lak kalo pakai baju muslimah pose ala2 ayu..hik hik hik

Naddiea said...

kak farah..cute le anak2 dara kak farah pakai tudung.sopan an ayu gitew.FYI,shepah jeles sungguh tgk kak farah dh wat umrah kat sana.huhuuh...jeles arrr.tah bila dapat pi sana.