Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 16, 2008

i wish.....

huhuhuhuh...tetiba pagi ni teremo plak......kalau di kira hari...lagi berapa hari jaaa lagi Syawal akan menjelang......hmmmm....kalau kat Malaysia sekarang....sure duk tengah sibuk nak beli baju raya...sure time - time ni kami duk sibuk shopping raya....sure akan ku lawati Kompleks PKNS Shah Alam tu pi cari baju raya......huhuhuhuhh...sadis yg amat..sini xmerasa laa semua tuh....nak shopping baju raya apanya?
Walaupun memang confirm raya...tapi adakah suasananya sama seperti di Malaysia..?hmmm...sedeynyaaaa laaa hai..tinginnyaaa nak balik kampung.....sure meriah & sakan ehhh...adoi laa...walaupun ramai yg kata....
"xpa laa....sekali sekala merasa sambut raya kat negera orang"...tp saya xnak!!!!!huhhhhuhhu......hmmmm..sadis....!!!!
Antara sebab saya xbalik raya ialah kerana...
# Balqises ni akan start sekolah on  13th Oct ni
# Hubby xboleh apply cuti lelama...projek dia tengah busy sangat laaa nih....
# Duit tiket yang sangat laaa tidak sepadan dgn harga ( coz kalau  kami  balik jugak cuma  untuk 10 hari saja , tiket dah almost 10K ....aiyak!!sehari = 1K..gilo apo!!! )

So bila terkenang2 point2 di atas..terpaksa laaa pendam jaa lam hati niat nak balik kampung itu...sob...sob..sob!!!!

"Daddy..sedey kan!!!Jom kita tawakkal balik gak jom"

Walaupun saya tau itu semua mustahillll.......

6 comments:

@cu SaYaNg said...

sabar la sayang...hehehehe

Diamilikku said...

lex ahh kak..
tahun lepas abg shidi raya sorang je kat sana..
tahun ni at least complete sumernya...cuma takde family member yg lelain jer..
sabar k...just imagine yg sonok2 jer

-jUnTOx- said...

Jangan arr buat cerita haru pulak..huhuhu. ekau ingat sonang ko nak exit from Saudi Arabia nih last2 minute?!
Takpo arr Sayang..kito berkorban sket,k.

fieza2009 said...

oitt!!
ko jgn wat pasal. aku ni lagi haru tau, tercampak di tgh2 lautan mat saleh kat sini.
dah la baju raya xde. xtau apa rasa. sib baik ada bawa ketupat adabi, rendang n kuah satay instant dari msia. nampak gak la ciri2 raya.. hehehe...
salam perantauan dr london..

yatie rahman said...

farah,
jgn la sedey2..at least ada balqises n hubby leh beraya sekali..kat sana pun ramai malaysian kan musti ada sessi open house...kami dah 2 thn beraya kat sini nie nak masuk thn ketiga but kali nie raya kat aberdeen pulak...thn nie kami lagik x dak kawan sbb semua kawan kat birm n ramai yang dah balik mesia...10hari mmg tak worth balik ...sbb penin jetlag lagik kan...ngan nak penat raya jumpa sedara mara...abg yati pernah balik raya kat mesia ..dia kata tobat tak balik dah masa raya sbb penat..hehhee...so balik time bukan raya cam relax sket...

Naddiea said...

ala siannyer kak farah..takpa nanti len kali leh balik sini lagi.bukan senang nk dapat raya diperantauan ni.bak kata sone,kak farah imagine yg best2 jer.okeh..