Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, September 24, 2008

1st time berbuka di luar....

Ni masa hari Selasa ---- hubby cuti ( tp actually dia kena keja, coz dia xbaca email...selamba katak jaa xpegi....huhuhu) so hari tuh saya suggest kat dia ajak dia pegi berbuka kat luaq.....so far sepanjang puasa ni xpenah lagi merasa berbuka kat luaq ( except for masa mama & abah datang tu xkira laaa kan ) so saya dengan tekunnya browse laaa tenet cari tempat makan yg best2....mana tempat yg sediakan iftar yg best & sedap & value for money.....browse punya browse....saya jumpa laa restoran nih.....

Restoran Putri SriWijaya.....purely 100% Indonesian Food.....saya baca review kat lam tuh dia kata best...n sedap.....saya memang tau restoran ni coz dia dekat ngan Balad...kalau on the way pi Balad jaa sure lalu depan restoran nih...So kitaorg pun pi laa try........

Ni muka masing - masing masa tengah tunggu makanan nih.....lagi 30 minit nak berbuka......lapaq....lapaq......
We ordered , sup ekoq ( dalam menu dia tulis sup buntut...eeeeiiii ) , gado - gado , daging dendeng and tofu telur dadar...

Awai plak dia hantaq makanan....makanya kami cuma leh tengok jaa laaa..bebudak ni pulun duk ratah keropok lam gado - gado tuh....and utk appetizer kami ordered sate padang which was not so sedap...sedaap lagi satay samuri.....huhuhuh...adeehhhh....terliuq sate laaa plak....mana nak cari kat sini?????
And for drinks.....kami ordered cendol , sirap bandung and ABC.....yummy!lamanyaaa xmakan.....huhuhuhhu....though the food was 'so - so' aje....tapi ok laaaa utk nak ilangkan rindu nak makan malay food (even this was padang's food ) 

It was a good restaurant though..the interior was nice.....ada ala - ala Indonesian style...and the price was very worth for money....kiranya boley laaa kalau nak mai lagi tuh......

2 comments:

ieza said...

hi farah..berselera sungguh tgk makanan tu...tapi bab nama *sup buntut* tu...bunyi kelakau ek...heheheheh..

amal zuriyati said...

farah masa aku gi bandung hari tu pun aku asik gelak je tgk nama mknan kt sana. sup buntut, ayam penyet, nasi timbel etc..satay tu mcm satay minang ja. minang n padang sama ka ha? pak mertua aku org minang so slalu la mkn satay tu. dulu tk brapa buleh masuk tp la ni ok la..