Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 23, 2008

new addition in the fam.....

Haaaaaaaaaaaaa.........
memperkenalkan.....our new addition in the family.....(ooppsss..bukan saya peknen or anak instant yer)
ini ialah hasil daripada lepas balik dar hantaq tok mama & tok abah tuh......pas balik dr airport tuh.....kitaorg just tapau Hardee's & McD jer untuk berbuka...coz nak masak pun dah xsempat lgpun masing - masing mood sedey jer ....makan burger pun sayu je rasa!pas berbuka sumer..lepak - lepak....baring - baring.....dalam pukul 10.30 baru kuar umah...gi Bawadi....amik arbaya saya yg baru siap ditempah...then lalu laa kat kedai Pet nih...balqises ni teruja nak masuk tgk cats.....so kitaorg pun memula planning nak tengok - tengok ajer...coz nak hiburkan skit diorg yg still duk 'chom' n teringat kat tok mama & tok abah tuh...tapi bila sampai kat satu tempat yg dia tempatkan 'binatang - binatang comei ' nih....kami teruja laa plak......hubby terus tanya soklan - soklan maut yg mcm kompom nak beli , lama gila mamat tukang jual tuh layan kami....adehhhh...saya sudah fenin....yelah kalau dah tanya soklan maut segitu gayanye.....kang xbeli kang mau ada yg kena pelangkung kan.....so decide pi decide mai.......ko tengok aku....aku tengok ko......'aku & ko' tengok balqises....diorg duk mintak nak bela.....so we decided to take home that little cutie pie.......

Sungguuh bersemangat ok kami sumer.....siap full accessories ....the cage , the food , the toy....sumer lengkap.....and the price was so not 'expensive'...( that's y lerr kami decided to beli ~~kalau mahai.....harus cepat2 i pusing kuaq kedai ok!!! )

Nak tau how he looks like???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

TAAAADAAAAAA....introducing......Mr. Tyckie ( dia jantan yoo! ) kecik lagi..tu laaa murah harga dia....umuq dia baru 2 bulan setengah jaaa....TYCKIE ni jenis American Long Hair Cat

Nama TYCKIE ni adik ana yg bagi...memula puaih gak laaa balqises ni duk pikir nak buh nama apa.....masa dalam keter nak buh nama Thomas , macam nama Tom dalam Tom & Jerry tuh....tapi cam xbest lak......then tetiba si Faihana ni kata....
" Haaaa..kita buh TYCKIE!" Tyckie tu means Cat" ~~~~~ balqsises 2 org ni mmg sangat suka buat dictionary depa sendiri....macam - macam laa perkataan depa reka dua orang....yg pasti..hanya depa 2 orang jaa yg tau & paham dictionary depa tuh.....so dlm dictionary depa..Tyckie tu means CAT....lantak ko laa labu!!!!!
Daddy & mommy setuju jer lah..comei gak nama tuh.....tapi yg lawaknya bila nak panggil dia...ada laaaa yg tersasul....sat2 Tyckie....sat2 Taiko....ada plak tuh Nike ...wakakkakakaa.......yg si anak kucing tuh pun satu haram xpaham apa....(tak tau laaa yer dia paham bahasa apa?dah nama duk negara arab...kena cakap arab kaa?tp dia jenis American...harus speaking plak ker~~~~MAK CONFUSED!!!! )
Si Tyckie ni punya laaa manja sangat....tapi masa dia kat kedai lagi...we memang dah jatuh chenta pandang pertama ngan dia.....though ada a few lagi kittens....tapi kami pilih dia....and dia sangat2 laa playful nye....sangat menikus...pantang orang berjalan dia mesti nak kejar..pehtu xboley nampak benda berjuntai  - juntai...sure nak tangkap.......huhuhuhu....
Semlm kami risau gak kot2 dia xleh nak adapt with the new place .....tapi alhamdulillah...he's a good cat.....and well trained too!yippy....lega skit part tuh...heheheee....pagi tadi kami xtau dia tidoq mana.....hubby kata masa dia nak pi keja tuh nampak dia tiduq kat atas rak kasut......
no wonder laa bila saya bgn pagi tadi habis sepah kasut.....
oooooo...tu keje ko yerrr tyckie......ooohhh menambah laa keja saya nih......si balqises 2 org pun dah mcm kapal pecah...ni sekoq lagi...huhuhu......tapi balqises sayang sangat kat tyckie nih.....kalau tyckie ni tiduq....depa sure cakap slow - slow.....hahhahaaa..mcm laaa tyckie tu orang....depa ni actually suka kucing...tapi xberani nak pegang.....kalau kita pegangkan..pehtu depa mai usap2 ok laaa......last2 mak pak dia gak yg duk main....hehehhehee.....
tadi hubby balik keja jaa....dia terus pi meluru...pehtu siap manja2 usap kepala kat kaki hubby.....siap tiduq ngan hubby tuh.....iskkk...iskkk...sangat laa manjanye dia!
Welll.....dengan adanya tyckie nih...atleast sumer orang happy laa skit....kalau xmuncung je masing2 layan blues.....ni riuh satu umah dok layan keletah tyckie nih....hehheheheeeeee

10 comments:

ieza said...

heee...ingatkan nak dapat baby baru...kalau ada baby baru jgn lupa bagitau ek...

Grace said...

nice pics. :)

amal zuriyati said...

comeinya farah!!!! aku suka! aku suka! syok bela kucing. syok tgk perangai depa..nanti amik gambaq tyckie ni byk2 tau..aku suka!!!

Ariff & Co. said...

waaahhh...kucing pulak dah!!ade je aktiviti korang nih..neway enjoy the pet..

TiNiE said...

farah..comeynyer....nanti kalau hang balik sini...harus la hang wak balik tyckie ni yer...aku nak pegang!!!

Diamilikku said...

err..
boleh ka bawak balik kucing kak tini??
sorry confused n tak penah tau..
coz sone memang tak minat kucing

fieza2009 said...

hahaha... jadilah, at least ada gak xtvt kemas-ngemas. ilang sket tingat warga kampung.

seram plak dgr ko bela cat. ada 2 org ni pun dah stress dibuatnya jgn kata tambah ank, menatang tu pun xmau dah..

anyway, im hepi bila ko hepi. tcare

shafa said...

cutenyer....
comel nampak...gebu ler bulu die...
mst best kan dpt bela kucing...

aramis2177 said...

u all....
hehheheee..tq for the comments....
kucing ni mmg sgt2 ler comeinyeee.....nanti kalau saya balik Mesia....harus saya bawa balik dia sama...
p/s : sone, kucing pun leh naik flight...heheheeee...

linda+ghazi said...

ehe comeiii kalau ghazi die panggil keket..hehehe..pastu msti die geng sgt dgn kucing..sgt suke berburak dgn kucing smpi kucing pn bengang hahaha..

comeilaaa tyckie..ngeowwww~