Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, September 17, 2008

Al - Balad

Somewhere around last week ( saya sudah ilang ingatan..lupa hari apo ntah! ) kitaorg bawa mama & abah gi Balad....as  Balad ni umpama tempat wajib visit kalau datang Jeddah..so sampai laaa jugak kami ke sini bersama mama & abah though this was not their first time here...

HEeee.......tiap kali datang Balad ni dah banyak kali saya nak suruh hubby tangkap gambaq kat depan kedai 'dia' nih....hehehheee....oleh kerana masa ni abah duk belek2 baju dlm kedai tuh...so makanya dapat laa kitaorg memosingkan diri while waiting for abah..hehehehhee
Ni masa jenjalan kat luar tuh....Balad ni punya laaa besar coz dia ada banyak area....dr Mall yg ebsar ke kedai2 kecik macam penjaja tuh.....so banyak choice leh pilih kalau datang sini be it expensive or cheap , good guality or fake ones...sumer ada...hahhahahaaa.....


While mommy jenjalan with tok mama around here..daddy melayan balqisesnye ( sesuai ngan tajuk baju mereka yer....Daddy's Girl! ) posing sana sini...hahahhaaa..am sure masa ni sumer pak - pak arab sekitar tuh duk pandang semacam jaaa kat diorg nih...hahahhaaa....leh lak posing mcm2 style tuh......iskkk....iskkk.....
Lepas pusing sana sini....kitaorg ada stopped by kat Mc D..saja lepak - lepak minum - minum.....makan ice cream....( tapi masa tuh xsempat nak snap gambaq pun ) ..then jalan lagi....till laa mama masuk kedai belakang tuh...kitaorg lepak sini plak....sambung makan ice cream yg berbaki....huhuhuh

rupanya mama masuk kedai tu beli tudung....sini tudung - tudung panjang yg jenis lilit aje tuh memang murah laa.....sr10 jer....pehtu mcm2 design lak tuh....warna toksah cakap laa.......caca merba....hehehheee.....then kitaorg pusin - pusing sambil menghala ke car park tempat hubby parking tadi......tup - tup jumpa lak tempat lepak ni.....
Tempat ni ala - ala mcm 'maple' laa plak..ramai laaa org makan - makan sambil lepak - lepak...termasuk laa kami join sama....ada banyak laa gerai - gerai org menggoreng...
Abah kata diorg goreng daging unta....so kitaorg pun try laaa........sodap!!!!!cicah ngan roti ( ala - ala roti nan tuh )sambil minum air lemon.....huhuhuhu.......

Dalam gambaq ni humairah tuh nampak macam Minnie Mouse lak.....hahahhahaa.......
Well...itu laaa antara aktiviti yg sempat saya updatekan...
will do more later.....

Note:
Tq to all yg singgah n put on comments for me...esp in last entry yg saya emo tuh...huhuhu..thanks a lot for all the wishes.....and support!yeah...saya kuat & tabah!!!!! kalau saya tidak sabar & tabah , sekarang sudah pasti sudah ada sebiji beg besar di tepi ......huhuhuhuh..
take care all....luv u guys!

3 comments:

Faiz said...

Wah, macam seronok saja ehehe muka balqises tu macam serupa la, dulu masa adik kecik lain sikit, la ni macam kembaq pulak. Bila nak tambah sorang lagi :P Angah raya kat sana ka?

Diamilikku said...

kak farah..now i know nape balqises kuat posing..
tgk ahh mommy n tok mama diorang..
kelllasssss

mama said...

farah...balik la mesia..leh mai umah aku..nak tnya..buggy tu mahai dak kat sana..ho much..hang tau la aku..suka buat koleksi stroller...dah ada 4 biji..tp nak tambah lg..laki aku bengangggg jer..