Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, September 27, 2008

ambik mood raya....

Semalam Jumaat kan hubby cuti...so seperti biasa lepas kul 5 tuh..kami keluar umah...menuju ke Konsulat Malaysia coz janji nak jumpa kak Salmi kejap nk byr duit hotel masa kitaorg stay kat Mekah tu ari...kejap je jumpa dia pun..coz dia pun nak gi berbuka puasa kat umah kawan dia.....so dah alang - alang sampai kawasan sana...saya tanya laaa dia Andalus Mall ( mall ni baru gak bukak tp xsebesar Mall of Arabia tuh ) kat mana? so dia kata follow diorg dr belakang coz jalan diorg nak pegi pun menghala ke situ......so ok laaa kan....kami pun follow.....
Sampai Andalus Mall tu pun almost 6 pm dah..aisey...lg 15 min nak berbuka nih....memula planning nak cari kedai2 lam tu kut2 leh berbuka lam tu..sekali kami masuk lam tuh...guard tu kata dah close..( biasa laa sini..esp bulan puasa..mall bukak pkl 8 mlm ) so kami pun kuar dr situ....no wonder laaa kawasan parking kosong jaa...huhuuhuhuu...so sambil duk pikir2 mana nak berbuka tuh...mommy & daddy sempat posing tuh.....masa ni angin punyaaaa laaa kuat......sejuk lak tuh...dah terasa angin sejuk....dah nak masuk musim sejuk kan....
so lepas pikir punya pikir..kami gerak dr situ.....saya suggest kat hubby jom kita pi drive thru kat McD ke Al - Baik ke...hopefully diorg buka lagi laa....coz selalunya dalam 30 minit before waktu sembahyang diorg tutup....so kami pun tawakkal je lah....masa on the way nak cari Mc D tuh....ada laa 3/4 orang yg duk agih2kan makanan dlm pek plastik.....diorg sedekah makanan untuk org - org yg masih stucked atas jalan bila waktu berbuka.....antara org tu ialah kami.....alhamdulillah...murah rezeki....tu laaa antara baguihnyaa org arab nih...bab tu & bab sembahyang depa mmg baguih.....tu lah hubby duk kata....insyaAllah  xkebuluq aih kami kat bumi arab nih..ada saja rezeki Allah bagi...alhamdulillah.....
Sampai kat McD , alhamdulillah tak tutup plak McD tuh...so makanya plan kami nak drive thhru tu terus tukaq ke dine in lam tuh...senang skit....alkisahnya..dalam McD tuh kosong xdak sapa pun....makanya kami lah yg conquered satu McD tuh...hehehhehee..McD situ besaq woo....xsama rasanya ngan yg lain punya...and tempat makan for families tuh dia memang cover dr orang lain...so sebab tu laaa saya buang sat arbaya saya tuh......hehehheeee.....


hahahhahhaaa...sempat kami posing memosing lam tuh....buat mcm McD kami yang punya....sambil2 makan...balqises plak duk main slide tuh....depa lg laaa seronok...depa dua jaaa yg duk main slide tuh....sakan laa depa......
Syok woo tengok slide McD ni...dah laa pusing - pusing..pehtu nampak selamat skit dr yg selalu kat tempat lain...so mommy leh rilex skit sambil makan - makan....huhuhhhuhu



daddy pun dan lagi duk jadi' NAGA'...hehehheee....cantekkk kan background McD nih.....ni antara branch yg canggih skit laaa yg saya jumpa....besaq , cun & interior dia lawa!!!!!
Lepaih makan - makan sumer, kami pun gerak balik ke Andalus Mall tuh...xjauh pun dari McD ni...ada laa dlm 5 mins saja...so sampai sana mall tu lom fully open lagi....coz lom pukul 8...jadi kami stopped by kat situ....masuk toiet n sembahyang sumer dulu.....then relax baliklam keter.....
Yang lawaknya....saya and hubby leh tertidoq lam keter tuh while waiting.....balqises lak buat hal sendiri...memain dua org depa sambil makan fries & nugget baki xabis tadi.....jaga2 jaa dah pukul 8.45...waaaaaaaaa...lama gak kami tiduq nih....isk..iskkk.....haru sungguh!!!!
So bila masuk lam mall tu dengan keadaan mamai2....tengok kedai pun dah bukak sumer...ok laa best skit jalan....
Actually...saya ajak hubby mai sini coz sini ada Shoe Mart...kami dah lama duk survey nak beli kasut sekolah balqises nih....and alang2 dah sampai sini....kami pun amik mood raya....kekonon bayangkan kalau kita duk KL laa...sure kita tengah sopping utk raya kan.....
so saya suggest kat hubby....
"Jom kita sopping raya!" hahhahahaaa......apa sangat laa yg boleh dibeli pun....mana ada baju kurung /kebaya kaa kat sini....
hubby yg memahami keadaan saya yg homesick & sedey tu pun kata
" Jom laa kita cari kasut raya..!"
Wahhhh...best nih.....kasut - kasut kat Shoe Mart ni best2 gak..harga dia pun xlaa mahai sangat.....mostly xcecah sr100 pun...design dia pun cun2......
so alhamdulillah dapat laa beli kasut - kasut sekolah balqises nih.....and sorang sepasang boot lagi untuk depa....and for mommy.....i got wedge sandals....hehehhehee.....best2....though really not my size....tp usahakan bg muat...size 36..kaki saya 35 jaa.....( dah tu nak wat camna sumer kasut dewasa ni paling kecik size 36 ---35 tu dah masuk size kanak - kanak )

Kami jalan - jalan lam tuh sampai lebih kurang pukul 11 lebih...by the time....adik ana dah pun ketiduran....hhuhhuh....letih coz seharian xtidoq.....humairah jaaa yg duk cargas lagi....

Ni lah kasut boot raya balqises tuh.....hhehehehhe....depa ni suka pakai boot...xtau pasai paa.....lantak laaa ehh...sok2 raya pakai baju kurung ngan boot pun ok gak....tu pun kalau kami beraya!huuhuhuh...adoi laa.....tinggai lagi berapa hari jaa lagi nak raya.....saya sangat rindu nak balik!!!!

1 comment:

cik wanie said...

salam my luving kakak....

dikesempatan ini,
wanie nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR & BATIN.....

luv,
cik wanie