Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 9, 2008

stok barangan saya......huhuhuhuh

Heeeee..entry ni just nak tunjuk 'my so - called kedai runcit'
hahahhaaa....banyak gilerrr barang2 yg mama & abah bawa....brg2 yg saya xorder pun ada nih.....
Oleh kerana benda2 ni sumer susah nak dapat kat sini.....makanya kena laaa simpan leklok sumer nih....and saya ada buat satu tempat khas untuk semua stok2 makanan nih..... mostly rempah2 and spices laaa.....pehtu daun2 yg takdak kat sini...such as..daun kesom....daun kari.....hehhehee..leh buat laksa pas nih....sedapnyaa....dah lama nk makan laksa...tp saya tunggu daun2 ni dulu..baru laaa puaih makan...tu pun diorg terlupa nak ambik bekas tupperware yg dah isi dgn bunga kantan..adoi laaa...kalau tidak sure lagi kick laksaku.......



Taddaaaaa.......sila pilih yer nak nasi jenis apa.....sumer ada.....hahahaa...ni boley guna untuk buat open house raya nanti nih...hehehhehee.....memandangkan kitaorg tak balik raya..so dah ada permintaan from hubby's fren nak suruh masak2 untuk raya ni...sian diorg.....


ooppsss...abaikan laaa yg sepah serabai sumer tuh....ni belum kemas properly nih...coz baru dapat sesangat ni....sampai fenin mana nak letak......


Yezza.....ni harus diberi kredit lebih kepada ipar saya fieza nih...dia mmg selalu jd supplier novel - novel saya..tapi now dia pun dah pindah london..makanya xtau laaa nak mintak sapa lagi....and kredit untuk nizar gak.....coz dia yg pi ambik sumer novel - novel ( banyak lagi actually..tp coz dah lebih muatan..maka harus ditinggalkan..huhuhuhunx time kirim lain! ) and pi collect all my vits & supplements then  pi hantaq plak kat mama.....TQ nizar & fieza!!!!
Jasa mu pasti ku kenang!!!


And last.....tadaaaaaaa...koleksi baju raya kitaorg....hehehheeee...xtau laa tema kaler apa....coz ikut planning awai kitaorg balik raya n nak beli kat Malaysia...tp bila dah xbalik nih...pakai aje laa apa - apa yg org belikan...huhuhuh
Tq2 so much all!muaahhsss from all of us!

7 comments:

@cu SaYaNg said...

pdn la dok hepi sakan
dh lama aku x bc blog hang
x dan...
aku pun dh lama x upd blog aku

wei datin
kirim salam kat mak & ayah hang
if hg p umrah, pls pray for me noo...
luv u

Ariff & Co. said...

Salam..
Weii sakan lah ko Farah...
kan main lagi ekkk...

Neway aku rase sedey sgt tgk gambo2 anak2 hang sonok dpt pelok atuk & neneknyer...well kalo pi umrah tolong doakan keluarga aku...

Irma said...

:-) tu la dia kan, penangan dok kat perantauan yang jauh..,
tapi tak apa, bila tengok barang2 yang hangpa dpt.. tu diaaa.... aku pun tumpang sengih.
dasat...
huhuhu.. toksah kata kat sana tak dak bunga kantan, daun kesum & daun kari.. kat sini pun ilek,.. tak dak.. kalau nak, kena seludup bawak masuk from mesia la jawab nya.

linda+ghazi said...

wah wah wah..huhuhu kami faham keadaanmu farah..hahaha..kitarang pn klu kim brg kat katam tu..mcm ni la..plg kurg mmg 10kilo..lg la pki pose..siap blacan bakar sume ade..sib baik lepas..

besnyeeee pasni mkn sedap la sumeeeee..jelesss..balik sni cepattt

mama_danish said...

lagi sakan la hangpa masak lepas ni :D

yatie rahman said...

sronok dok menelek ole2 farah dr mesia...rasanya semua yg dok kat perantauan mcm nie kot...sronok tgk stok spices and segala benda yang susah dpt...kami nie huung thn nie nak balik topup segala stok lagik..hehhe..

ieza said...

salam...hi farah...wah syox nyer...hehheeh...iza punya excited...mai2 opis baca email farah trus masuk bloq farah....lepas gak rindu...nawa kirim salam kat shidi...dia pesan..biler hang pa balik msia mesti mai umah kami tau..iza citer kat hani sambil tunjuk gambau hani ngan aqis masa depa baby kat umah iza...dia siap kata "mama..nnt kita pegi mekah pegi haji kita pegi umah kawan kakak ek"...kelakau la pulak....mmm..kalau ikut hati mcm2 nak citer ngan farah ni..tak per la nnt kita ym ek...kirim salam kat parents farah k...take care...