Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, September 15, 2008

Trip to Madinah 2

Hi All.....
As now dah pukul 4.30 am in the morning....lagi 15 mins abis waktu sahur.....and till now mata saya belum pejam2 lagi dr siang tadi...ntah kenapa bulan puasa ni mata saya susah lak nak lelap.....kalau lelap pun...selalunya kul 8 pagi ke atas sampai laa kul 11 pagi...baper jam sgt laa tiduq....yg herannye susah sungguh laa nak tidoq...lagi muskilnye...even xcukup tdoq..pipi yg boolat ni xjugak cengkung2...isk..isk.....mata jaaa hak jadi ala- ala panda....wakakakkakaa
ooppssss...terlajak laa....nak sambung dr last entry nih haaa....




Alhamdulillah kami dapat merasa berbuka & bersolat Maghrib dalam Masjid Nabawi...then lepas solat sumer....kami balik hotel..makan benda berat skit.....as usual....senang cari kat sini ialah Chicken Mandi , Kebab & juices.....so tapau bawa balik hotel....makan - makan...then oleh kerana si kanak - kanak 2 org ni dah keletihan..depa mintak xmau pi masjid lg...so only may parents n hubby yg pi semayang Isyak &  Terawikh kat sana....saya sangat laa tingin nye nak pi..tp disebabkan depa ni keletihan xjd laa nak pi....
After depa sumer abis terawikh..around pkl 10.30 gitu...kami kuar jenjalan...kat area souq2 yg berdekatan....mujuq gak bawah hotel kami ni penuh souq...so xyah laa jalan jauh sgt....turun lif jaaa kuar ointu hotel terus jumpa kedai....hehehheeee.....pas sopping serba sikit....kami pun balik...Adik Ana ah tertidoq dah pun dalam buggy tuh..tingai myrah jaa...balik bilik...settle sumer..then saya ajak hubby kuar jenjalan...memandangkan mata mcm masih galak lg time nih...hehee....so myrah tinggai ngan tok mama...mommy & daddy jenjalan...hhhehehhehee

Heee...that's why gambaq2 ni hanya saya & hubby jaaa.....kami tawaf keliling Masjid Nabawi...mcm2 souq kami jumpa...dan jugak laaa cari brg2 skit utk nak kirim kat mama abah bawa balik nanti...hehehhehhee
Gambaq ni berlatarbelakangkan maqam Al- Baqi tuh...yg ada 10 000 maqam tuh....memang betui2 sebelah Masjid nih......

Haaaa.....gambaq ni purposely di ambil nak bg nampak ruang dlm masjid tuh...punya laa kuat dia pasang air-cond tuh..sampai leh rasa angin sejuk air-cond tuh kat tempat saya berdiri tuh.....dalam dia punya laaa cantekk...Subhanallah.....tak tergambar laa...sayangnya pengawas yg jaga pintu tu sangat strict xbg bawa camera or hp with camera.....so no chance laa nak amik gambaq dalam..( tp saya dah tau taktik2 nak seludup masuk hp nanti~ blajaq dr Fareeza laa ni..hhhehehe) 
Oopppss..dalam duk jenjalan tuh terjumpa plak Starbucks nih...tp lain skit Starbuck nih...maklumlaa betui2 depan masjid....mana leh letak kusi meja bagai kan...satgi org duk lepak xpi solat plak...hhuhuhuhuhuso takat kedai gitu jaa...hanya utk tapau sahaja!
haaaaa.....ada nampak x batang  batang pokok kurma....tu pokok kurma yg real tau...depa potong belah 2...then buat tiang....kreatip wooo.....
gamak2nya leh kaa kita potong pokok klapak buat cenggitu!!???hehehhee

P/s: For more piccas view my Fotopages

4 comments:

ieza said...

salam..
hi farah..syoxnyer ek...jeles plak tgk farah & family....biler la rasanya dapat kami sekuarga berpuasa kat sana...

@cu SaYaNg said...

best nye datin
bila la dpt merasa p sana
byk nye perubahan
dulu masa aku p semua nya tgh dok bangun lg...

*adie* said...

salams farah... saya pun silent reader awak... now dah visible... hehehhe... reading yr blog reminds me of the memories in udhailiyah, saudi... but takdelah seinteresting your life in jeddah... anyway, harni is settling down in jb... still havent got internet line yet... soon maybe...

Beautiful Life said...

HI Farah...wah seronoknya buat umrah bulan2 posa nih...