Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, March 7, 2009

4D baby

Semalam saya ada appointment ngan salah satu doktor kat spital...
Doktor ni khas untuk buat ujian Ultra Sound for baby jaa....
Besa laa yer, sini procedure nye xsama ngan Mesia...ntah pelik2 laaa ...disebabkan kitaorg dh amik full package sampai saya beranak nanti...so ujian Ultra Sound ni dah include lam tuh ( kalau xde package mau kena charge sr500 ...gilossss!!! ) so kami proceed aje laa bila doc suruh buat.....
Ala...actually kalau kat Mesia banyak klinik2 / spital2 yg dah ada mesin 4D ni kan....xde kena charge segitu ghupa...tp sini coz sume mesin yg ada lam bilik doc cuma 2D...jadi kalau nak scan 4D tu kena special procedure jumpa & buat appointment ngan Doctor Osama nih......
Ishhh...macam2 kan!!!!
Dipendekkan cerita....kitaorg pun pi lah setelah dapat buat appointment ngan dia 3/4 before....
Setelah naik turun sumer tingkat.....isi segala borang yg perlu....kami jumpa laa doc itu....
Mujuq laaa doc Osama nih sangat baik....ala2 gentleman gitu......setelah disoal siasat sumer....and dia tanya nak ke tak copy of the video tuh....which ofcoz laa kita nak kan...video anak kita... and hubby were asked to go downstairs plak pi bayaq cost for the cd  ( sr250 gak tuh!iskkkk......melampau sungguh...tapi kalau xamik rasa rugi plak....anak - anak sebelum ni xde plak kan!!..so kami pun amik! )
And after that..doc pun scan laaa....alah....memang sama jaaa ngan scan 4D kat Mesia tuh..tu ari saya balik Mesia pun saya sempat pi check up kat Kajang Plaza Medical Centre (KPMC) Doc Jamil pun scan guna 4D camni gak...xde cecah ratus pun.....
Tapi nak buat camna kan....saya bukan laaa di Mesia sekarang ni....so jgn komplen banyak kan!!!!huhuhhuhu....
And the result was.....
Alhamdulillah baby sihat walafiat.....in fact doc Osama tu kata 
'I'm happy for this baby...!it seems enjoying inside there!"
and the growth of the baby sumer ok....and dia pesan lagi..
" Make sure u eat..and make sure ur hubby give u enuff food to eat!"
Aiyooo....ni satu lagi.....saya xpenah skip makan...kalau xmakan nasi pun saya akan ganti makan lain.....iskk...iskkk..iskkk.....tp part yg dia suh hubby bg makan apa yg kita nak tu yg i like to hear tuh!MUAHAHHAHHAHHAAA
Dan2...ligat kepala otak ni mencari idea2 bernas kan!huhuhuhuhu
Attached was the face of the baby.....she's hiding disebalik placenta itu.....tu yg tidak berapa clear muka dia....

YEAP....it's a SHE......we are expanding / multiplying the  BALQISES!hehehehheh (boley kaa guna term gitu! hantam laa labu! )

11 comments:

kamalnzura said...

Farah,due bila nehh?
hoho..triple Balqis laaa..
Maknanya..nak suh tambah lagi la tu...bg cukup satu team...:D

aramis2177 said...

Jai,
kami due end of may / early june...hehehee..tu lah triple balqis aa nih!nak tambah lg satu?aiyaakkk......tunggu yg ni dulu mcm mana!hahahaaa......

aini said...

dasyhat kan teknologi sekarang...heheh...sampai boleh nampak clear macam tu sekali kan...heheh....:)
nampak clear la muka janin tu...heheh....;)

TiNiE said...

apa² pun tahniah n do take extra care of urself...aku dulu pun penah doc advise soh makan lebih pasai penah sekali cek up, berat aku boleh turun, padahai melantak sama jer...hiks

Dolly Rose said...

one word.
beautiful.
the feeling must be indescribable kan sis?
too bad i don't know how dat feels yet.
but one thing fo sure, i can't wait to meet d new balqis!!
=D

Baby Lyana said...

aku dulu scan 4D kat hospital pusrawi..dekat2 200..siap CD, 10 hinggit... tapi, dlm CD tu snapshot picture 4D tu jer...and, yes..dia pakai doktor lain utk itu scan..

but best part, leh nampak muka anak kita sgt jelas.. heheh

apa2pun, do take care ya!

aramis2177 said...

aini:
tu lah kan...best ada 4D ni....leh tgk muka baby clear...
tinie:
tu laapsl..awat ntah jd lagu tuh..aku duk pulun makan xberenti nih!
Fauzan:
heeeee...yeap2....mmg sgt2 best rasanya...xpa2....soon u'll get to feel it too!insyaAllah kan!hehhehe...lekaih2 kawin yer dik....
Shaf:
ok gak laaa tu rm200...sini campuq semua cd + charge scan tuh mau cecah sr800..gilossss...

Mrs Rafiuddin said...

Puan farah,hehee..mesti xcited..
Kat sini mmg mahal 3d/4d,memang cecah la sr500++ tu biasa jer..
even kalu insurance pun nak kena ada approval dulu.baru bleh buat 3d/4d scan..sebab mahai sgt!
Kami buat kat Malaysia rm90 jer..muahhaha..beza banyak giler..
memang org sini buat duit arrr..
kami pun sama la kes cam hampa..doc asyik suh makan..makan ..makan..dah tak larat nak makan..telan macam2..tak naik pun berat..
as long as baby gain weight yg sepatutnyer,its ok la kan..

Diamilikku said...

dah nampak muka ala2 faihana...
ala la la..comeinya..
raya tahun ni aunty pi jumpa balqises ya...
take care kak farah

aramis2177 said...

As:
Tu lah kan..sama laa kes kita...nak buat camna dah nasib!!!!Selamat menembamkan diri jugak!HAHAHHAHAA
Sone:
huhuhu....tak tau laa ikut muka sapa?mcm faihana kaaa?heheheee.....kalau mcm dia ikut muka kak farah laa tuh!hehehhee...ya kaa?!mak dia perasan sendiri....ok2....nanti raya kita jumpa2 yerrrr!!!

amalz said...

tang pipi tu mmg cukup clear mcm mummy dia..tak lari ke mana hahaha