Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, March 8, 2009

Maulidur Rasul = Anniversary kami!

Kalau kat Malaysia hari ni sume org tgh cuti kan.....maklum laa sambutan Maulidur Rasul....
eeii..bestnyaa!
Tapi bagi kami kat sini tak cuti & tiada sambutan pun.....padahal dah dekat sangat ngan tempat kelahiran Nabi Junjungan kita Mohammad s.a.w .....tapi standart laa....sini diorg cuma cuti time raya puasa & raya haji je.....selebihnya maybe Independence Day diorg kut.....
oooppss...berbalik ke tarikh Maulidur Rasul nih....thn ni saya xigt langsung plak tarikh nih...sebab duk sini sama kot...tp bila dpt tau kat Mesia , Isnin ni cuti sebab Maulidur Rasul....baru laa saya teringat .....
7  Tahun lepas , mengikut kalendar Islam yakni pada 12 Rabiulawal...maka berlangsunglah satu detik yg bersejarah dlm hidup saya & hubby!
Kami telah diakadnikahkan pada tarikh tersebut walaupun pada thn tu tarikhnya ialah 25th May 2002.....tapi still setiap tahun kalau tiba Maulidur Rasul...saya selalu amik kesempatan utk wish hubby 
" HAPPY ANNIVERSARY SAYANG!"
Kami bukan laaa couple yg suka bertukaq - tukaq hadiah , ada candle lite dinner sebagainyaa  bila tiba hari anniversary nih...cukup laa sekadar saling ingat mengingati .....and all we know is that...we still love each other....and our love still keep going strong each year ditambah dengan kehadiran  balqises nih....
Alhamdulillah saya bersyukur dengan apa yg dikurniakan oleh Allah S.W.T kepada kami sekeluarga.....i'm blessed with what i have now!Syukran Jazzillan....

Gambaq mcm dah berkurun lama je kan!huhuhuh...ni ialah masa akad nikah!keh..keh.....

9 comments:

yatie rahman said...

happy 7th anniversary farah n shidee...sat ja kan dah 7 tahun...owh yati pun sepatutnya nikah 12 rabiul awal tp sbb sehari sebelum tu kakak sepupu meninggal ..arwah mmg macam kak kandung sbb membesaq sama2 n kenduri mmg buat umah parents arwah aka mak chaq yati...so tukaq tarikh nikah 2 hari kemudian...kira sempat 3 malam kenduri arwah..sambung kenduri nikah n kenduri kawin...tragisss sungguh..

Dolly Rose said...

happy anniversary kak farah n abg shidi!
yay!
=)

Baby Lyana said...

Happy Anniversary! dah 7 tahun ek.. masih teringat aku pi wedding kau kat Titi Gajah dulu... sekejap ajer masa berlalu kan..

aramis2177 said...

Yatie,
TQ2....kalau dak anniversary sama noo!tapi ikut calendar Islam laaaa......huhuhuh...sure tragis dihari pernikahan mu itu kan!!!
Fauzan,
TQ dear sis!
Mommy lyana:
tu lah kan..sat jaa dh 7 thn....aku pun igt masa hang mai wedding aku tuh..ada lg gambaq hang lam album aku!huhuhuh

Baby Lyana said...

ade lagi gambaq aku dlm album hang? perghh masa dok kurih..solid molid lagi.. badan bergetah org kata.. la ni... perghh.... dah gemuks...

kamalnzura said...

memori indah noo...tgk gmbq tuh...

k.liza said...

hepi anniversary yg ke 7 ya..... moga sentiasa bahagia hingga ke akhir hayat... masih teringat lg masa ktorg pegi bertandang kesana.weh, blk la cepat... x de org nak gosip2 ngan ktorg tau!!!!

hugs to balqises ya...

aini said...

sori farah...aini baru online hari ni...HAPPY ANNIVERSARY FARAH!!!!
May Allah bless you......tup...tap..tup.tap...dah 7 tahun farah berkawen kan????congratulations ya dearie....:)

*adie* said...

farah... sori aku lambat nak wish kau laaa.... hehehehe.... hepi anniversary too! bila kita nak celebrate sesame ni?? BILAAA?