Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, March 4, 2009

Kembali daaaaa....

Salam All....
hi...i'm back!!!!!
ooppsss...sure korang tak tau kan...sebab blog ni terupdate seperti biasa....
actually since 1st Mac tuh..sumer entry yg kuar ialah entry auto publish......heeeeeeeeeeee
Sebab tu tiada comment balas dr saya.....MAAF banyak2 yooo!R
Actually saya & family sudah selamat pindah sekarang....aptment ni xde tenet mcm aptment lama...so nak kena reload kitaorgnye MOBILY tuh dulu baru leh masuk tenet....
So akhirnya semlm baru laa dapat kembali masuk tenet nih!!!phewwww.....besh2!
Alkisahnya, kitaorg pindah on 28th Feb tuh hari....tak jauh pun pindahnya.....
Kan saya ada kata last nak house hunting tuh....masa mlm tu laa....
AKHIRNYA....jumpa gak rumah...though bukan laa rumah idaman....tapi alhamdulillah selesa laaa dr aptment yg dulu....ni pun aptment gak...cumanye aptment ni keluasan dia besaq banyak...saya rasa dua kali ganda rumah aptment yg lama itu.....with 3 bedrooms and 2 bathrooms...with a big hall...and a cute kitchen just for me!Alhamdulillah....yg lagi saya suka ialah unit aptment ni di corner and ngadap jalan...so harussssss mak bukak sumer tingkap keliling yerrr.....lepasss gian..aptment lama xleh bukak tingkap..berabuk..kali ni haaa...hambeekk ko...terang benderang rumah i!!!!hahahaa.....
Dah laa skrg cuaca cam ala2 sejuk gitu..so angin sepoi2 bahasa je masuk....perghh....nikmat!!!no aircond ( saya xsuka duk lam aircod 24hours ) , no fan....just cool fresh air yg masuk lam rumah!!!Dah laa kat ground floor....so nak hantaq balqises pi sekolah pun senang...tgk kut tingkap je dah nampak uncle Rafik dah sampai ke blom!hehehheheee.....
And a quick update abt my pregnancy , last 2 days saya ada check up ngan doc...
Am now dah 27 weeks , and the baby so far looks healthy..mengikut size yg sepatutnya...harap2 nya semuanya ok sampai saya deliver nanti.....cumanya.....saya agak risau ngan berat badan saya yg xberapa nak naik banyak nih.....berat saya cuma masih 56kg , doc pulak duk pesan..
"u must not fast!U have to eat a lot!'
Adoi laa doktor oooo doktor....bila plak saya duk posa , xmakan2 nih!!iskk.....tak tau kaaa saya duk melantak xhengat nyaaaa.....pantang perut kosong sure sakit kepala....so now makan adalah perkara wajib bg saya....tp awat ehhh berat xmo naik2????previous pregnancies time2 gini berat saya dah nak cecah 60kg dah.....risau plak baby kecik nanti !hmm....padahal sumer saya dah bedal....kurma , susu , kismis , badam...apa saja yg sewaktu dengannya sumer dah bedal....anmum pun dah habis sepeket...ni dah masuk peket kedua....vitamin pun xpenah tinggai....ANY TIPS tlg bgtau ehh...ke normal gini?naik tang pipi jaaa buat kan..!issskkk....iskkk.....

p/s: entry ni no pics coz sumer pics ada folder hubby!nanti saya upload yer!

6 comments:

aini said...

ooo...farah dah pindah ya...patutla lama tak online....:)
ok farah...selamat ber "unpack" la pulak kan...heheh...

farah pasal ur weight tu...farah jangan risau sangatla....farah buat macam biasa ja...if farah dok risau berat farah tak naik...ha...lagi2 la...berat badan farah susah nak naik...insyaAllah...tak ada apa2...coz doc dah kata kan...baby sihat n ikut size....ok farah dearie...take care laling!!!!....:*

TiNiE said...

wei alhamdulillah...at las dpt gak hang dok umah besaq banyak tu..hehehe apa² hang take care naa...insya-Allah sumer berjalan dgn smooth sekali..amin

Baby Lyana said...

alhamdulillah.. pindah gak selepas penat house hunting.. and before bersalin..rumah dah luas, ure la balqises dan tykie enjoy gila.. selamat unpack, & jgn dok buat kerja teruk2.. kesihatan perlu dijaga..

pasal berat tu, dr pernah advise aku dulu.. mkn sket2, tp sgt kerap.. (baby yg amik semua zat kot..). but then, last 6 weeks sebelum bersalin, beratku x naik2 dah, sebab susah hati :(.. so ko jgn susah2 hati yer..

Linda Latip said...

takde gambaq lg ke...pe ku yg lmbt upload? huhuhu lau tkde gbr lg nk ar kepochi tgk umah baru!!! huhuhuhuhu..

anyway, la awat ringan sgt tu farah? tp tu la,ob-gyn kt mesia ni dlu pnh bgtau nape tk naik byk, 1st sbb bmr kite tggi kan..so die lmbt naik..laginye sbb die kate tggu dh msuk 8 bln, naty mencanak la die naik tu..kekeke...tp tkpe la..as long as baby dlm peyoot shat

Sukenye nk dpt baby..refresh smula kami yg tuo ni, bile nk blik mesia smula??

Diamilikku said...

ala..baby amik zumer nutrien kak farah tuh..sebab tu berat tak naik2...tak yah risau2 ahhhh..nanti naik banyak2 lagi duk pening nak bagi kurus balik...hehehehhe..mcm sone ni hah...duk poning memikirkan mcm mana nak turun kan berat lepas bersalin nanti..muahahahahhaha..

selamat duk umah baru..selamat kemas2 barang yer kak farah...

aramis2177 said...

U all,
yeap - yeap..saya dh selamat pindah...and dah selamat ber 'unpack' sumer.....alhamdulillah siap gak sumernya.....and to all yg bg nasihat /advise ..TQ so much!!!