Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, March 11, 2009

OTB - on the border

Tak abih lg citer dr Red Sea Mall tuh....
kan kitaorg duk sibuk2 pilih nak makan apa untuk dinner tuh....tetiba terlalu lak depan OTB - On The Border / Mexican Grill nih....memang xpenah makan pun .....ntah gamaknya baru bukak kot......even though memula tekak saya macam tingin nak pekena steak..tapi setelah diskusi sama hubby kami pun terjah laa masuk sini......nampak cozy gak restaurant nih...alah..sama jerr ngan restaurant2 lain yg ala2 western nih.....cumanye sini lebih banyak food ala2 mexican gitu laa.....

While waiting for the food....kami lepak - lepak melayan balqises ni menulis / mengaler buku2 yg waiter tuh bg kat depa.....ghasanya macam xdak laa banyak pun kami ordered...cuma starter and one ultimate fajitas...tu pun dh byk.....tp bila makan2... ghasa mcm xcukup lak aiii.. ( saya laaa tuh yg melantak dengan banyaknya...keh..keh..keh....)


yg ataih ni ialah starter dia...apa ke nama ntah...'espanadas' ke apa .....camtu laa lebih kurang...cam karipap melay gitu...cuma inti dalam dia full with cheese , chicken & beef....makan masa panaih2 cheese dia duk melting lagi...aiyooooo sangat sedap!!!saya balun 2 ketui sekali
 ( besaq tau size dia ).....muahahahhahaaa.....giler melantak mak buyong nih!!!
And yg ni ialah ' the ultimate fajitas ' tuh..nampak mcm banyak...tp yg banyak ialah bawang & capsicum..chit!!!!tipah tertipu......jadi sebab ghasa mcm xkenyang gitu , kami ordered tambah kids' meal for balqises...tapi mak pak dia gak yg balun!hahahhaa........
oh yer , lam restaurant ni standart laa kami anak beranak kan...mana ada control2.....ghasa nak posing kami posing...ghasa nak marah anak.....mak buyong ni dengan selambanya maghahhh anak dia lam bahasa malaysia ( supaya org keliling tak tau saya dlm mood marah!!!kalau lam english kompom depa tau mommy bdk2 ni tgh 'BERANG'! ) then tetiba ada sorg waiter tuh mai tanya kami....
"where r u from sir?"
"Malaysia!" ( dengan kembang2 hidung penuh bangga! )
"Owhh...saya penah keja kat Malaysia 4 thn!" ( mak aiii sekali dia cakap bahasa malaysia daa....padahal kalau tengok muka dia kompom2 dia Indian!)
dia sambung lg....
" dulu saya keja kat Mydin Masjid India & Subang Jaya!"
kami laki bini pun...
"ooo...." ( muncung panjang pun keluaq )
"U pandai cakap bahasa malaysia yer!"
Dia tersengih....heheee....actually mamat ni asai dr Mumbai , India.....muka dia hensem wooo....kalau tanya saya...bg saya dia lagi hensem dr SRK muda2 dulu tau....hubby pun kata dia hensem....kalah artis bollywood tau...
dia sambung lg....
" Saya rindu sangat2 nak makan nasi goreng kampung!Sedap!!!!"
hubby menjawab.....
" then u should come to our house if u nak makan!" ( aiyaaaaakkkk laki aku nih!!!!!kami pun dah lama xmakan nasi goreng kampung..suka suki ajak org lak dia!!iskkk.....)
mamat hensem tuh pun senyum and kata ..
" hope u'll be coming more often here , sir! "
yeap..yeap....we will..insyaAllah....
Aisey.....ghupa2nya ada lak yg paham bahasa malaysia lam nih!malu den!mujuq saya tak terkutuk ke apa ker.....ooppp....bukan itu ajer....lepas mamat tuh berlalu dr meja kami......
pak arab sebelah ngan wife dia...gamaknyaaa dlm 60's gitu....tanya kat balqises nih..
" What's ur name?"
depa pun jawab laa memasing...
"Are you twin? " ( heran sungguh....suka tul org tanya soklan mcm nih kat balqises nih! )
" No...I'm 6 and she's 5 ! " jawab Humairah.....
Pak arab tu lak terkujat ingat si faihana ni yg kakak.....huhuhuhu
"Where r u from?"
"Malaysia!" 
"Owh..my wife thought u're from Malaysia!" ( arghh...adakah dia paham percakapan saya yg marah2 td tuh!? )
" Malaysia is a good country!"
" Alhamdulillah , TQ " ( padahal paih tu kami laki bini...tertanya sesama sendiri....betui kah Malaysia is good country!? Soklan itu terbiar tanpa jawapan dr sesapa pun!!! huhuhuhu )
Huhuhuh..adeh laa......mujuq saya xkutuk lebih2.....terkata yg bukan2.....mujuq xbuat perangai mulut celupaq.....hahhahhaa..kalau tak nayaaaaa!
Btw, kat sini tulah...family kami ni selalu kena terjah ngan soklan "Where r u from ?" tuh.....
Gamaknya depa xleh nak teka kami ni asai mana... ..bila depa tgk hubby & balqises jaa..ada yg tanya...
" U're from Philippine?" tu kira mmg paling kerap laa kena.....tak pun kalau tengok kami sefamily.....depa teka....
"U're from Indonesia?" or yg paling xmasuk akai tuh.....soklan2 gini....
"R u from China? "
"R u from Korea ?" wooooooooooohhhhhhh..apekah diorg xleh beza warna kulit org cina / korea yg putih melepak itu ngan  kulit kami nih!iskkkk.......pelik sungguh!!!!
Bila dah habaq kata kami ni Malaysian...dan2 tu depa kata....
" Malaysia kuwais  ( good )!"hoh......yolah tuh!!!!!Dan2 tu gak depa akan layan baik......chit...hipokrit sungguh....
oooohhhh.....sudah lari banyak nih dr tajuk asai....huhuh...sowwy! berbalik ke OTB tuh......selesai makan sumer....masa nk bayaq tuh....waiter tuh mai hantaq benda yg Faihana pegang nih......

Apekah itu???Memula kami pun heran gak ape laa bendalah nih....belek2 ghupa2nya....mesin survey dia....alah..yg ala2 borang survey pasai service depa best ke idak tuh!!!! Cuma dia terlebey canggih.....guna mesin lak aiii......mujuq xbuta IT!hehehheee....

5 comments:

Dolly Rose said...

if somebody was to say to me "oh malaysia is very good", i would reply in sarcasm "ohh, i'm not from that malaysia. i'm from the bad one" ngahahahahahaha.
;P

ps: saya sgt suke fajitas. heeeeee.

kamalnzura said...

Patut kena ghasa bangga woo...pak arab ckp Malaysia Goodddd....hoho

Jake's Daughter said...

Arabic mmg suka malaysia....Heaven kata drg...
by d way...Selamat berkenalan...

Baby Lyana said...

hehe.. korang jadi cam2 bangsa.. dr aku kat Malaysia ni.. kalau dengar nama, org cakap minah indonesia..dengar cakap english, depa kata aku org philiphines..in fact, kalau tak dengaq aku cakap melayu...memang confirm depa kata philipino..

Leiza said...

Aduhai Farah, tergelak aku baca entry ko kali ni.. Syok oo baca blog ko ni.. aku ni smpai la ni konon nak buat blog, tak terbuat2.