Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, March 10, 2009

nak tanya laa....

Salam u all...
ehh, nak tanya laa u all...
adakah merbahaya kalau org tgh ngandung ni luka terkena besi , penutup botol tin or anything yg bertin / besi nih???
Sebabnya..semlm alkisahnya ntah camna....tetiba masa nak tutup satu botol tuh....dengan penutup tin dia...sekali gamaknya kalut punya pasai....terguris dengan agak dalam laa jugak jari saya dek penutup tin tuh......kebetulan lak ada lak mcm serpih tajam kat situ.....
Adoii laa......dan2 kena tuh terus kebas okkk jari......darah xlak kuar banyak..tapi kalau kopak luka tu ( siap leh kopak tau ) nampak laaaa bahagian dalamnya....adehhh....sakit!!!!!
So saya nak tanya laa pendapat u all.....adakah saya patut pi dapatkan injection tetanus????Walaupun tin tu xberkarat??Adakah ianye merbahaya??Risau gak nih!!!kalau xngandung lain citer kan....hmmm...any opinion??

2 comments:

aini said...

farah...
aini rasa la...if farah rasa was2....bettere farah g check kat doctor....even tin tu tak berkarat...bukan apa,untuk kita dapat kepastian kan...if tak perlu cucuk,it's ok....better farah g clicic dari dok fikir..perlu ke tak???huhu...aini nak bagitau pun aini sendiri pun was2 la laling....

*adie* said...

farah... aku penah gak terluka dan dilukai masa preggie.. tapi alhamdulillah takde plak jadik apa2.... ko ada kes ke sebelum ni? kalau biasa kena luka cepat je sembuh i think no need to worry much kot... but then for safety reason just pop the q to the dr laa.... better be safe kan..