Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, March 27, 2009

meronggeng ke Red Sea

Last Wednesday akibat tahap kebosanan sudah ke tahap maximum.....ditambah plak ngan balqises ni ygtgh cuti sekolah till 5/4 nih....saya pun sms makteh....tanya apa bikin hari nih!dia pun jawab...xde buat apa2....kebetulan si zeri & zera pun dah abis exam hari nih..so depa balik awai sekolah.....makteh tanya kalau nak meronggeng jom laaa!!!Hmmm....baekkk punya plan nih!walaupun tidak laa mempunyai apa2 plan sangat pun...tapi saya 'on' aje ngan cadangan itu!!!!Maka terus kerahkan si balqises tu sesiap sumer....kami sumer lunch sesiap suapaya xlapar on the way nanti.....hehehheee...jimat duit & masa gitu!!!!
Around pukul 2.30 pm gitu kitaorg terus gi umah makteh , tunggu diorg sesiap...then zoommmmmmmmmmm...terus tungguh taxi kat bawah.....
Seperti biasa...taxi tidak menjadi masalah...xsempat tahan dia dah berhenti..hehhehee....memula plan awai kitaorg nak gi sekitar Sary Street ni...ingat nak lerr pegi Salamah Center....coz saya xpenah lg pegi situ...and makteh plaak duk perangat katanye situ ada kedai baby yg best..wah sungguh i teruja tau!So suruh ler taxi tu gi situ.....
sampai je Salamah Center tuh..tup2 tutup plak...( walaupun dah expected coz dah nak masuk asar ) so before turun taxi tuh....kitaorg duk discuss lam tuh....nak pi mana nih....
Arghh...alang2 dah kuar..jom kita gi Red Sea Mall laa....walaupun agak jauh..naik taxi pun dekat SR30.....arghh..belasah je lah.....
Sampai sana...memang still tutup pun...tapi sebab ni mall besaq...so even tutup...ramai jugak laa manusia lam tuh......


Kitaorg sempat posing dulu....masa ni baru je sampai...duk suruh si zeri ni survey2 kedai mana yg bukak lagi..hehehee.......bila zeri kata sumer kedai tutup.....maka kitaorg pun gerak je lah dr situ.....turun kat groundfloor dia...ada tempat lepak2 n water fountain situ...so leh duduk2 dulu while waiting kan......
Kebetulan kat bawah tu lak ada banyak laa balloons yg ntah dari mana nih.......ada laa kot saki baki event apa2 nih......ramai plak anak2 arab pun duk memain lam balloons tuh...bdk2 ni apalagi...terus join sama........duk memain lam tuh...sampai sesat2....sangkut2 sumer....apalaaa.....



Sian sungguh laaa hai......xde benda lain ke nak main......hahahahaa....tapi memang best pun tgk diorg main.... balloons tuh punya laaa banyak...penuh satu kawasan tuh.......mau tak teruja budak2 nih.......
Bila kedai dah bukak sumer....kitaorg terus panjangkan kaki ke kedai2 yg menarik tertarik dihati....sekarang ni bukan lerr musim SALE lagi..tapi still ada laa saki baki sket2....ada laa some kedai yg still ada sale..tp xbyk laa....dalam 30-50% gitu...
Kebetulan makteh nak cari kasut si zera....so kitaorg terjah satu kedai ni..ada laa sale 50%....boleh tahan gak.....ada kasut2 sketchers yg 50%....wahhh menarik gak nih..tp xde saiz saya lak......pehtu si Faihana ni plak duk ngadu kasut Cl*rks yg dia pakai laa ni mcm ketat sket
( kaki dia mmg cepat membesaq pun ) so saya pun duk usha2 kalau ada yg menarik....tapi saya 'HOLD' kan dulu pembelian itu...sebabnye.....
Saya tengah tunggu hubby datang ke situ sekali nanti ....then suruh dia je yg bayarkan.... ( jimat duit mommy !kehkehkeh )
Owh...while waiting tadi tuh saya ada sms hubby tanya dia balik kul brp hari ni....and kalau balik awai mai laa singgah Red Sea Mall nih...leh join kitaorg sekali...and kitaorg xyah balik ngan taxi! ;-
Taktik bijak mommy!
So lepas makteh dah beli kasut si zera..kitaorg gi plak kedai faveret saya kat Red Sea ni...
PRENATAL nih......wahhhhhweeee.......ada lak SALE 80% ....tu ari dtg 75% aje.....xleh jadik nih...
kebetulah mmg nak cari2 baju baby lagi ......so terus terkam masuk laa.....Tengah duk ghalit pilih2 baju tu hubby pun sampai.....so si Faihana ni terus mintak kasut baru kat daddy dia......daddy pun terus pi layan kehendak anak sorang tuh...Humairah xnak lak kasut baru....
( ada benda lain dia nak laa tuh ) so this time adik saja dulu ye kakak.......!
Kitaorg memborong kat PRENATAL tu xhengat punya......harus juling - juling biji mata tau......design2 dia...adusss....comei2nyerrrr...harga plak sangat2 laaa murah okeyyy......so sangat2 rugi kalau xsambar sekarang!




Abis membeli belah di Prenatal tuh kitaorg pun lepak2 kejap.....memula igt nak tunggu pakteh sampai situ...leh dinner sekali ke apa...tapi memandangkan dia lambat...so kitaorg gerak je balik umah........perut memasing dah lapaq....nak tapau makanan kat luaq mmg xsempat coz dah time solat....so sumer kedai tutup...maka balik umah je lah.....
tukaq2 baju apa patut, saya pun terus zass ke dapuq....ketung ketang dlm setengah jam gitu...maka dinner pun siap....yg simple2 je menunye......
tanak nasi , goreng teluq +kicap , buat ayaq asam , goreng ikan gelama masin , and rebus baby cabbage buat ulam....perghhhh,...saya & hubby makan siap bertambah tuh!huhuhuhuhu......
owhh....nanti saya sambung lam next entry baju2 yg saya sambaq itu yer!

6 comments:

Blossom said...

Salam, wah, seronok sungguh merasa hidup di negara orang yah ...

kamalnzura said...

bab ayaq asam tu yg tak tahan tu...takleh tinggai nooo

aramis2177 said...

Blossom,
best tu ok laaa..tp still duk malaysia lag best kot!huhuhuh....
Jai,
hehehhe..bab tu mmg xtinggai punya!!!!!wajib ada!heeeeeee

plearus said...

hehehehehe... sakan memborong baju baby ek.. best, best.
aku tau kat sana tu kalau sales, mmg tak ingat dunia punya murah.
selagi ada size, borong beb!!!
hahahah

er, how's ur pregnancy going?

aramis2177 said...

irma,
hehehhee..tu laa pasal..tp bila kena soung ngan laki...br cam sedaq diri!hehehee.....anyway..aku alhamdulillah sihat2 sokmo!hehhee.....dh nk masuk 30 weeks dah!

Diamilikku said...

pos mai sikit kat alesha boleh tak??

hehehehehhehe...serius dalam lawak nih